icon

8-ročný stále verí, že darčeky nosí Ježiško

h2
16. nov 2019

Ahojte dievčatá, prosím Vás, do akého veku Vaše deti verili, že darčeky na Vianoce nosí Ježiško? Môj syn je už tretiak, má 8 rokov a stále tomu verí. Myslela som si, že v tomto veku o tom bude mať už dávno jasno, ale nie. Pritom nie je žiadny hlupáčik, učí sa výborne, myslí mu to, na škole vyhráva všetky možné súťaže. Len toto mu proste nejako nedôjde. Keby záležalo na mne, už by som mu to dávno nejako vhodne vysvetlila, ale môj muž má opačný názor, nechce, aby sme mu to povedali. Ja sa zase nechcem ďalšie Vianoce pretvarovať, že aká som prekvapená, kde sa tie darčeky pod stromčekom vzali. A navyše si myslím, že mu to v škole nejaký spolužiak určite povie a my, rodičia, budeme vyzerať, ako klamári.

misulka1989
16. nov 2019

@belllinka ano, ked uz, tak citlivo a vo vhodnej chvili. Ako inak? Co by bolo na tom prehnane? Ma mu to splechnut do tvare len tak, nepripravene, ledabolo, ze ked sa uz opytal? 🤔

h2
autor
16. nov 2019

@liz_lemon Áno, to vidím, že nechápeš. Skúsim Ti to vysvetliť, ale asi aj tak nepochopíš. Pre mňa to klamstvo nie je. A verím, že som schopná to synovi vysvetliť tak, aby to vnímal rovnako. Ide mi o to, že ak môj muž nechce, aby sme mu to povedali, tak budem rešpektovať jeho názor. Ale ak to synovi nepoviem ja a dozvie sa to inde, mohol by to ON vnímať, ako klamstvo.
A ešte jednu vec by som Ti rada napísala: Ak od Teba ešte niekedy niekto bude chcieť radu, prosím Ťa, nehovor mu, že mal na to myslieť už skôr. To totiž nie je rada. Je to miernejšia forma výroku: "Tak Ti treba, Ty hlupaňa." Takže človek, ktorému toto "poradíš" sa potom cíti dosť blbo. 😉

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
kittykat22
16. nov 2019

@h2 tak mu povedz pravdu 😀 ak mas z toho blby pocit. Ja planujem povedat bud po tychto alebo po buducich vianociach 🙂 chcela by som aby tato informacia isla z domu, nie od spoluziakov

h2
autor
16. nov 2019

@kittykat22 Veď aj ja by som mu to rada povedala, ale môj muž je veľmi proti tomu. A koľko rokov má Tvoje dieťa?

kittykat22
16. nov 2019

@h2 7

kristiii
16. nov 2019

@h2 môjmu som povedala tento rok (má 9), sám sa pýtal ako to je? Lebo že kamaráti vravia, že darčeky nosia rodicia a on sa s nimi hádal, že určite nie, lebo mama by na jeho darčeky nemala dosť peňazí 😂😂😂 Spýtala som sa len, či to chce naozaj vedieť a povedala pravdu. Vzal to v pohode, len skonštatoval, že je to taký divný pocit, keď vie, že si nemôže želať čokoľvek

lussy666
16. nov 2019

moja devatrocna stale veri a je to mile..dokonca takmer vsetci spoluziaci pisali jeziskovi, a to je dcera augustova, takze vsetci jej spoluziaci su od nej starsi, niektori uz mali 10...

petruska19
16. nov 2019

@h2 aj moja je tretiačka a verí že darčeky nosí Ježiško😍 a nechám ju v Tom a ak bude treba, tak to neviem ako vysvetlím. Ona neverí spolužiakom, ktorí jej hovoria že darčeky kupujú rodičia 😆
No ale teraz tuho rozmýšľa, že keď slávime narodenie Ježiša, tak prečo dáva darčeky on nám a prečo my nedávame jemu. Ak mu nejaký darček pripraví, neviem čo potom....

janage
16. nov 2019

@petruska19 aj u nas uz tato uvaha prebehla ze preco nie my jemu.

petruska19
16. nov 2019

@janage a ako ste to riešili? Ona takto uvažuje aj vtedy, keď nosíme nejaké lízatká keď ma narodky/meniny. Prečo ona dáva, keď jej by mali dať. Nemyslí samozrejme iba na seba, vždy to povie, keď ma niekto z triedy sviatok

janage
16. nov 2019

@petruska19 ona berie ako samozrejmost ze oslavenec hosti kamaratov, ak nehosti tak nieco male pre potesenie da. Aby sa mohli spolu tesit. To berie ako hotovu vec obdarovat druhych na svoj sviatok. Teda tuto cast som neriesila.

janage
16. nov 2019

@petruska19 kamaratom na meniny co sleduje vopred sme sa dohodli ze moze male zuvacky orbit. Oni su velmi dobry kolektiv v skole aj na tanecnej.

marcellka32
16. nov 2019

@h2 kľudne ho nechaj ešte ak verí, nehovor nič, aj my sme chceli aby naši (11, 9 roční) verili dlho, ale minulý rok im to v škole prezradili, proste prišli s tým zo školy a nebola to nejaká tragédia keď sa to dozvedeli 🙂 a teraz už píšu list "Ježiškovi" a dávaju do okna aby to "ježiško" (čiže ja s mužom) stihol prečítať a nejakú (nie všetky veci z toho ich zoznamu) vec z toho stihol zaobstarať 🙂 a je to takto v pohode

terezka1947
16. nov 2019

@h2 bud rada,ze mas dieta,kt.este niecomu veri....to je dnes uz vzacnost.

petruska19
16. nov 2019

@janage no to chápem, ale prečo všetkým? Deti dávajú oslávencovi darček a oslávenec im dá lízatká a pod. Ja som napr.casto prekvapená jej úvahami. Nikdy som sa nad tým takto nezamýšľala

terezka1947
16. nov 2019

@petruska19 to je velmi mile.....moj prvak minuly rok Jeziskovi pisal list,co chce pod stromcek-jezisko mal z neho vybrat. No a pribalil do obalky aj obrazok,aby ho potesil.....polozili sme vecer na okno,aby si ho jezisko vzal. Po Vianociach mu napisal dakovny list....a dal pod stromcek.
Dovtedy je dobre,kym deti v nieco veria.....

cathy26
16. nov 2019

@h2 náš starší (11) až tento rok zistil ako to naozaj je..od tretej triedy som sa na to chystala,vždy ma muž zastavil že aby som mu nekazila detstvo...čakala som výčitky, sklamanie v jeho očiach..ale čuduj sa svete zobral to úplne v pohode, teraz sa teší ako vyberie darčeky pre brata a nás tak aby sa zmestil do svojho rozpočtu😁

petruska19
16. nov 2019

@terezka1947 zlatý 🤩 tento rok určite niečo Ježiškovi (keďže ma narodky ako ona hovorí)vyrobí. A je to krásne pozorovať tieto úžasné deti...

missdiva
16. nov 2019

@h2 podla mna je mile, ze tomu veri a nechala by som ho v tom.
Naco mu kazit radost?
A rozhodne by som to nebrala ako klamstvo. Aj my dospeli, si hovorievame, ze veci su od jeziska a vieme, ze to tak nie je.

luxus10
16. nov 2019

ja mojmu hovorim, ze kym veri na jeziska, tak mu darecky donesie, tym detom, co uz neveria, davaju rodicia, takisto vacsim detom a rodicom, davaju rodicia, lebo jezisko nosi prioritne mensim detom, a vsetko by nestihal....🙂

nerob si z toho tazku hlavu, ked na to pride,alebo bude vahat, tak povedz, ze buduce vianoce mozete dat uz aj vy ako rodicia, ze uz je velky...

rubinka
16. nov 2019

@h2 - no budete ako klamári to už je fakt ja radim prezradiť skôr než ho nejaká "dobrá" duša raz vysmeje. Ani môj muž nesúhlasil a predsa som to prezradila keď sa dcéra v 5 rokoch sama opýtala ako ich Ježiško nosí tak som vyšla s pravdou von zvyšné 3 deti už odmala učím že darčeky dostáva od nás a príbuzných. A berú to normálne žiadne čaro Vianoc sa nevytratilo aj o Mikulašovi vedia pravdu.

glopsa
16. nov 2019

@h2 bud kludna. Ja poznam 11 rocnu a veri.

mirro
16. nov 2019

@h2 moj dcéra verila na darčeky od Ježiška tiež dlho,hádam aj do 11rokov. Nijako jej to neublížilo. Keď sa dozvedela ako to je, vysvetlili sme jej, že deťom je to takto ľahšie pochopiť. Skutočnosť je taká,že Ježiško nám dal zdravie, prácu,lásku...a možnosť kúpiť darčeky a rozdávať radosť ďalej. Takže u nás Ježiško nosí darčeky stále 😉

janage
16. nov 2019

@petruska19 nerozumiem celkom co myslis tym preco vsetkym? V triede maju zauzivane ze vzdy blahozela jedno z dievcat a jeden z chlapcov oslavencovi. Ten donesie drobnost vsetkym spoluziakom plus ak chodi do druziny tak aj tym v druzine co nie su spoluziaci. Nie je ich vela a fakt drobnosti.

petruska19
16. nov 2019

@janage ona tak kladie otázku. Prečo sa dávajú vsetkym v triede lízatká a pod. A prečo napr.ked niekto má narodeniny, nedostane od každého spolužiaka dačo malé, ale dajú ako trieda.... takýchto "ťažkých" otázok máme furt 😆

h2
autor
16. nov 2019

Dievčatá, ďakujem Vám všetkým za odpovede. Mnohé ma veľmi potešili. Ale ďakuje aj za tie, ktoré ma nepotešili, vážim si každý názor. Dobrú noc. ♥️

stankadu
16. nov 2019

@h2 dcéra sa tiež dlho držala toho, že darčeky nosí Ježiško. Ale v triede sa deti hádali, či je to pravda alebo nie. Tak som vymyslela takú vec, že Ježiško nechá pod stromčekom aj list. V tom liste bolo napísané, že už je dcéra velká a on má vela roboty a musí nosiť darčeky hlavne maličkým deťom. Takže tie dalšie Vianoce už ho musia zastúpiť rodičia, lebo nestíha. Dcéra to zobrala úplne supersky. Potom my aj povedala, že si to myslela, že darčeky dávajú rodičia. Ale som vlastne neklamala a nezranila jej city.

jana_eyre_2
16. nov 2019

ja neviem a co je na tom vlastne zle? moj syn bude mat 8rokov, stale veri v jeziska a som rada, ze este veri niecomu carovnemu a fantazijnemu.. mozno to uz je u neho posledny rok, ale myslim, ze vianoce maju pre deti pridanu hodnotu prave pre toto caro viery..