Ako dlho píšete s prváčikom?
Ahojte baby. Mam prvacika. Kolko cvicite navyse pisanie? Kamosky okrem uloh pisu aj 2, 3 A4 navyse. Cize pisu aj dve hodky. MY vsetky ulohy mame tak do hodinky. Pisanie najprv na necisto dakych 5 riadkov a ked sa to zacina podobat piseme na cisto. Usilie vynalozene...snaha obrovska...spoteni...vysledok nie je to podla mojich predstav ale neviem ci by to bolo lepsie pisat dlhsie...Aky je Vas nazor?
@forgacskatarina tak to ries s ucitelkou, riaditelom skoly, zriadovatelom...mas tolko moznosti...ale prskat na mk na dievcata co sa ti snazia aj realne poradit je dost kontraproduktivne
@puklica13 ja som na dievcata neprskala tykalo sa to len wetky.ona ma nazo zeby sa nemalo davat na rady dievcat s mk ani na jednu som neprskala len nanu wetku
@puklica13 precitaj co napisala wetka martinelle ze nie medzi modrokonickovyma odbornickami ona prskala nie ja ☹
áno, wetka vyjadrila tiež svoj názor na prispievanie tu na MK. Sama odsudzovala a to isté robila. Tiež len na základe prečítania si jedného môjho príspevku ma pekne nazvala "neinteligentnou". Ale beriem to, jej názor a ja mám svoj.
@martinella1 ahoj ja som prskala na niekoho z vas? nemam pocit nikomu som ani krive slovo nepovedala.
@martinella1 len wetke lebo mi trosku pije krv
@forgacskatarina nie, neprskala, aspoň som si to nevšimla
aj my piseme len domac ulohu, to je velmi vela co pisete nam ucitelka hovorila ze nie je dobre vela pisat naraz treba nechat dieta oddychnut
My sme vzdy aj potrenovali az potom do skolskeho zosita a niekedy to trvalo aj vyse hodiny. 😉
@martinella1 ahoj no dneska to bolo super v skole:lukas dostal 5,pretoze nemal napisane ani jedno pismeno.ucia sa pismena A,I.vcera ked som mu diktovala slovne pismena napisal bez predlohy podla pocutia velke pisane A,I.male pisane A,I.este aj dlhe sme zvladli podla diktovania bez predlohy.a dneska bum 5,este aj dcera.no som sklamana ☹
@martinella1 porad ,bo uz ma to riadne stve
@forgacskatarina tak v prvom rade nechápem, ako môžu za toto dať 5...ako jasné, že keď sa známkuje, nemôžu mať všetci 1, ale zas ak ani moji žiaci nevedia, nedávam hneď 5, je to demotivujúce.....prepáč,ale mne to príde skôr, že tá učiteľka je zasadnutá buď na tvojom synovi, alebo všeobecne ju učenie nebaví a každé dieťa, čo i len keď nevie nejakú maličkosť ju hneď rozzlostí a takto trestá.....je to smutné
@martinella1 a obidve deti naraz,aj syn aj dcera u nej asi nikdy na tom nebudu dobre,zasadla si na nich uz od prvých dvoch tyzdnov ,smutne ze este aj take protivne su ucitelky ako ona.lebo keby jednemu nieco neslo ale ze obaja v nicom nie su dobry,uz nechapem,je to ale riadna krava
@martinella1 ahoj,tak dneska sme tak dopadli ze som bola v skole,prisla ta psychologicka a riaditelke porozpravala vsetko,o tej diagnoze ktoru lukymu dala na papier,riaditelka sa vyjadrila ze pre lukyho tu nie je miesto ,vyradia ho a aj Vikinku.lukasa vyradia bez toho aby si pockali na výsledok druhého vysetrenia,ktore som sa rozhodla podstupit a ktore sa neda oklamat,som sklamana ☹
@ariadna1 neviem o tom,pozriem asi tazko ☹ povedz kde,rada pozriem bo neuvedomujem si to asi zeby som to pisala
Ahoj, ako pani učiteľka, zásadne neodporúčam písať dve A4 prvákovi. Napíšte len to, čo máte na úlohu, to je to, čo pani učiteľka od vás chce. Keby chcela viac, dá vám viac🙂 Ja osobne dávam úlohy maličké, u prvákov dopísať riadky, jedno cvičenie z matematiky, aby nezabudli, čo sa dialo v škole a to je všetko🙂 Do pol roka nič netrénujte, od pol roka ak sa objavia v niečom nedostatky, tak môžte pocvičiť aj mimo úloh, ale to hovorím o dvoch riadkoch navyše alebo pri čítaní a jedno čítanie naviac a s pauzami pravdaže. Dúfam, že som pomohla.
@ariadna1 nie nerobim,to musi byt omyl 😀 ,pretoze ak si precitas celu tu diskusiu od zaciatku,pochopis a v blogu mam vsetkom co tam bolo,takze neviem o com je rec,precitaj diskusiu od zaciatku a uvidis 😀
@forgacskatarina k tomu sa ťažko vyjadruje, znie to také jednoduché, ale nemyslím, že by to bolo také easy len tak vylúčiť dieťa, veď keď má nejakú diagnózu, ktorá ovplyvňuje len jeho učenie, nie správanie, ktorým by ohrozoval ostatných, tak dostane papier, nejaké ústupky v hodnotení.....či?
@martinella1 praveze nie,vyraduju mi aj dceru.riaditelka sa tak vyjadrila,nemoze mi pomoct ☹
spravanie mame perfektne a keby si ho pocula ako krasne pisal,zo siedmych pismen sa pomylil tak ze miesto tlaceneho napisal pisane ku malému pisanemu a zabudol dat dlzen..to su jeho chyby pri pisani co nie je take strasne.vedel povedat na slovencine vetu z dvoch slov,vetu z troch slov bez chyby v priebehu sekundy.vedel vyslabikovat slovo a vytlieskat slabiky.myli si aj tlacene pismenka,pisane nam idu bez problemov.co si myslim ze rozlisit tlacene sa este by doucil,to neni taka katastrofa.tolko k slovencine.MATEMATIKA:cisla pozna 12345.akurat chyba nastala ze ich mal v poradi 12435 a mal to opravit to sa nam nepodarilo.mal 5 jablk ,4 mrkvy a mal zoradit dvojice,urobil spravne a ked sa ho ucitelka spytala kolko mu ostalo jablk povedal 1,tiez spravne.pri porovnavani cisel vedel rozlisit 2 a 1,chyba znamienko dal opacne.povedali mu nakresli obdlznik,v priebehu sekundy ho mali nakresleny na tabuli.mal v zosite najst trojuholniky nasiel,akurat sme pri spocitani sa pomylili.ked mu ucitelka povedala najdi na stole cislo 4 a pripni ho na tabulu magnetkou-nasiel a pripol bez problemou spravne.no nic zasiahla vyssia moc.viem ti vsetko presne napisat ,lebo som bola na hodine,spravila som si aj nahravku na diktafone kvôli tomu ze jak sa spravaju,vsetko je krasne pocut aj jak lukas odpoveda,vyjadrenia riaditelky,psychologicky atd hovorim vyssia moc ☹
@martinella1 precitaj si chcela som ti to poslat,mam tu príspevok pod svojim menom a my ty povedz ci toto je mozne ked sa neceni snaha ziaka,co som pisala od zaciatku odkedy som sem zacala pisat.no na neuverenie.to by kazdy musel zazit na vlastnej kozi a potom by zhodnotil ze to vlastne deti odsudene na zanik.triedna o vikinu povedala ze bude dostavat cely rok jednotky a bum na konci roka jej da prepadnut,co ju ktomu opravnuje.ak dceru necham na skole nechaju ju prepadnut ☹ treba zazit take jednanie
@martinella1 pri tej 2 a 1 este aj urcil ktore cislo je viac,len znamienko opacne 😉 co tiez pri tej rychlosti striedania ziakov pri tabuli poviem kazdu sekundu sa to moze este stat 😉
@teta7 kazde dieta ma ine danosti, inu volu, vynaklada inu snahu, a preto sa neda urcit ktore ma kolko pisat 😕 ano hovori sa ze z rocvicovanim treba zacat uz v predskolskom veku, dieta by malo kreslit, vyfarbovat….. ja mam chalanov, ani jedneho to nebavilo, a nechcceli kreslit a isli do skoly s uplne nevypisanou rukou 😢 dvaja starsi s tym mali naozaj problemy, ked boli v prvej triede tak sme pisali doma aj viac ako 2 hod. nez sa to zacalo podobat na to co malo ☹ najmensi isiel tak isto s nevypisanou rukou, dokonca si myslim ze kreslil este menej ako dvaja starsi, no velmi sa tesil, chcel byt ako starsi a vediet co oni, a skola ho velmi bavila, a velmi chcel… 🙂 pisanie uloh? uplne prvu ulohu som s nim chcela urobit a on ma odrovnal ze ju uz ma hotovu 😅 zbuchol ju tak za 15 min. a napodiv to bolo pekne 🙂 ak mu niektore pismenko islo horsie dali sme si 2-3- skusobne riadky, a inak vsetko pisal na hotovo a do pol hodiny sme mali hotove ulohy aj z pisania aj z matematiky 🙂 a ucitelka ho chvalila ze pise velmi pekne 🙂 tak to je naozaj individualne, ak vidis ze s pisanim nema problem, je zbytocne dlho pisat, deti sa chcu hrat, a ak ho budeme nutit dlho sediet a pisat, znechutime im skolu
@forgacskatarina no ako som spomínala, veľmi ťažko sa k tomu vyjadrovať....určite by som dala detí na inú školu. To by bol môj prvý krok ako krok matky.
@forgacskatarina ja nejak nerozumiem, aku ma syn diagnozu na papieri? a preco aj dceru chcu vylucit? tiez je prvacka, su dvojicky?
a ak ma diazgnozu syn, je integrovany?
nejak sa v tom stracam.
@kofa77 no tomu ani ja

@puklica13 ucitelka docieli len to ze nebudu chciet chodit do skoly.ona by sa mala spravat normalne tiez a ocenit snahu a pozri si vsetko co som napisala len ak mas zaujem a mi povedz tvoj nazor cenim si ho dakujem🙂