icon

Ako dostať dieťa do waldorfskej školy?

mirkz
11. jan 2026

Ahojte, veľmi by som chcela aby sa syn dostal na túto zakladnu školu , viete mi niekto odpovedať ci bolo tazke sa tam dostať? Ci sa mam pripraviť na možnosť ze budem musieť mať aj inú alternatívu. Pripadne kolko tam zhruba mesačne platíte?

Strana
z2
maciatkolulu
16. jan 2026
@inaemre

Este by som spomenula, ze ucitelia v AT a v DE Waldorf skolach nepptrebuju ziadne pedagogicke vzdelanie na to, aby na tychto skolach ucili.
Radsej si over ako je to na Slovensku

@inaemre úprimná otázka. Aké máš osobné skúsenosti s waldorfskou pedagogikou,školou. Osobné. Ja ma skoro 20 rokov. Aj škôlka a škola. Žiadne módne nie ako také. Treba ísť,vidieť úplne v pohode sú otvorené hodiny. A rozhodnúť sa. Ale takéto negatívne reči sú mimo. O Rakúsku máš odkiaľ prosím ťa informácie? Nie každému to sadne. Ale ak je to sekta,tak som ja a moja celá rodina zvláštne imúnni. 🤣. Jasne,že to má aj negatíva. Ale aj tie sú pre každého rozdielne.

lienkashcj
16. jan 2026

Dobre tak pre prvý stupeň a tam to končí, decká budú nepripravené na vzdelávanie ďalej náš systém nie je prispôsobený na toto. Radšej ich daj do normálnej školy

anonym_235113
17. jan 2026
@anonym_0c821f

@mirkz v com sa prosim lisi od beznej skoly? Dakujem

@anonym_0c821f urobia obrovské problémi deťom na strednej škole, samozrejme ak dieťa nechce vyučovať jogu lebo je alternatívna 😅

anonym_808310
17. jan 2026
@anonym_235113

@anonym_0c821f urobia obrovské problémi deťom na strednej škole, samozrejme ak dieťa nechce vyučovať jogu lebo je alternatívna 😅

@anonym_235113 vidím ze ty uz mas problem(Y)s gramatikou aj s tvojou klasickou základnou školou. Takze pohoda. Ak zvládne gramatiku kludne môže aj učiť jogu 🙂

maciatkolulu
18. jan 2026
@anonym_235113

@anonym_235113 opakujem sa,aké máš skúsenosti. Ja mám osobné a dvomi dospelými deťmi. Tak daj tie tvoje. Decká ti skončili ako učitelia jogy? Chodili teda do waldorfdu a takto dopadli? Lebo moje sú v pohode zmaturovane na štátnych školách. Tak neviem,či píšeš o Tom istom

sova7
18. jan 2026
@anonym_6e9c13

@anonym_0c821f Je to ezoterika. Dieta ti potom zacne rozpravat o duchovi ohna, o duchovi zeme a podobne hluposti.

@anonym_6e9c13 🤦🤣

inaemre
18. jan 2026
@maciatkolulu

@inaemre úprimná otázka. Aké máš osobné skúsenosti s waldorfskou pedagogikou,školou. Osobné. Ja ma skoro 20 rokov. Aj škôlka a škola. Žiadne módne nie ako také. Treba ísť,vidieť úplne v pohode sú otvorené hodiny. A rozhodnúť sa. Ale takéto negatívne reči sú mimo. O Rakúsku máš odkiaľ prosím ťa informácie? Nie každému to sadne. Ale ak je to sekta,tak som ja a moja celá rodina zvláštne imúnni. 🤣. Jasne,že to má aj negatíva. Ale aj tie sú pre každého rozdielne.

@maciatkolulu nespominam ziadne osobne nazory. Povedala som fakt.
Na ucenie v tejto skole clovek nepotrebuje pegagogicke vzdelanie.

maciatkolulu
19. jan 2026
@inaemre

@maciatkolulu nespominam ziadne osobne nazory. Povedala som fakt.
Na ucenie v tejto skole clovek nepotrebuje pegagogicke vzdelanie.

@inaemre zaujímavé že na našej škole v BA potrebuje človek vzdelanie. Pedagogické,prosím ťa,podloz ten fakt,na akej škole nepotrebuje vzdelanie pedagogického smeru. Či v AT,DE,či SK. Naozaj ma to zaujíma. Najmä,keď to takto presvedčivo píšeš. Normálnej oficiálnej škole,strednej škole waldorfskej.

inaemre
19. jan 2026
@maciatkolulu

@inaemre zaujímavé že na našej škole v BA potrebuje človek vzdelanie. Pedagogické,prosím ťa,podloz ten fakt,na akej škole nepotrebuje vzdelanie pedagogického smeru. Či v AT,DE,či SK. Naozaj ma to zaujíma. Najmä,keď to takto presvedčivo píšeš. Normálnej oficiálnej škole,strednej škole waldorfskej.

@maciatkolulu pisala som ze sa to tyka Rakuska a Nemecka, ci je to tak aj na Slovensku si musis zistit sama.
Toto je z ich oficialnej stranky, navod ako sa stat ucitelom vo Waldorfskej skole. Skratene, musis absolvovat iba ich kurzy o ezoterike 🙂 https://www.jedestundezaehlt.de/berufseinstieg/...

Strana
z2