Ako efektívne naučiť prváčku čítať?
Ako sa vaše deti naučili čítať vaše deti lebo moja dcéra nevie čítať ani spájať slabiky čo nám robí problém aj diktátom.Doma s dcérou píšem pomaly len v škole im učiteľka diktuje rýchlo a moja dcéra nestíha.Chodime aj do centra poradenstva a tam nám nezistili žiadnu poruchu na doučovanie čítania chodíme.dakujem za odpovede
@daniela12daniela No očividne to podedila po tebe. Ani bodka, ani čiarka...
Treba len trenovat. Jeden text si prejst aj 3-4 krat. Nie kazdemu to hned ide. Co povedala na to triedka ucitelka? Skusala si to s nou prebrat?
Len čítať a čítať . Mám prvákov dvoch, za domácu úlohu majú vždy čítať 6 krát každý deň . Niekedy su tie texty ozaj dlhé a ťažšie slová . Ja snimi vždy čítam na dva krát ,keď sa trochu pohraju tak prečítajú 3 krát a potom zase idú sa hrať a zase . Pomaly si prechádzať slová ,nech si ukazuje s prstom.
Treba len trenovat. Jeden text si prejst aj 3-4 krat. Nie kazdemu to hned ide. Co povedala na to triedka ucitelka? Skusala si to s nou prebrat?
@babina_33 áno sme sa otom rozprávali a už chce aby som ju dala do špeciálnej školy
@babina_33 áno sme sa otom rozprávali a už chce aby som ju dala do špeciálnej školy
@daniela12daniela ak navrhuje specialnu skolu, tak to uz musi masaker. Trenovali ste doteraz poctivo kazdy den? Alebo si sa zbadala az teraz? Do špecialnej idu len deti so znizenym intelektom. To isto vie aj ucitelka. Boli ste na poradni, vpu vylucili. Intelekt je ako na tom? Ked to navrhuje, asi ho ma dcera na špecku.

Prvákom nechcú veľmi dávať nejaké diagnózy - poruchy učenia. Čakajú väčšinou až do 2. rocnika
Chce to trening a veľa pochvál aj za malé úspechy
Je dostať citanku pre dyslektikov, bežne aj v kníhkupectvách. Skús či sa nebude dcére citat lepšie