Ako riešiť neprijatie dieťaťa do školského klubu?
Dobrý deň, prosím vás má niekto skúsenosť s touto situáciou? Dieťa neprijali do škd pretože majú plny stav a ja som tým pádom nútená ostať doma bez práce. Viem, že majú pracujúci rodičia prednosť ale v tomto prípade majú vraj všetkých pracujúcich. Máte tip ako môžem riešiť situáciu?
písomne s riad. školy, zriadovateľom školy, krajský školský úrad, ministerstvo školstva, UPSVaR.
všade napíš list a uvidíš. miesto sa isto nájde.
písomne s riad. školy, zriadovateľom školy, krajský školský úrad, ministerstvo školstva, UPSVaR.
všade napíš list a uvidíš. miesto sa isto nájde.
@anonym_cdb018 rozmýšľala som nad tým. Ale majú vraj viac deti ako by mali mať. Tak neviem či s tým pochodím.
@anonym_cdb018 rozmýšľala som nad tým. Ale majú vraj viac deti ako by mali mať. Tak neviem či s tým pochodím.
@bubla01 a neprijali viacerých? Treba sa odvolať
@bubla01 a neprijali viacerých? Treba sa odvolať
@kavasmliekom prijali. Ale že už si nemôžu dovoliť viac.
@bubla01 ale to nie je tvoja starosť - z čoho máš ty žiť ? kvôli tomu nemôžeš do práce
@anonym_cdb018 samozrejme, skor som myslela či neuškodim s tým spôsobom, že potom zostanú doma aj tie deti čo tam sú navyše.
@bubla01 a čo že uskodis ostatným? Keď vedeli prijať navyše ostatné, nech príjmu aj tvoje, ak nemôžu prijimat navyše, tak potom ani ich nie.
No ak momentálne nemáš prácu, tak zrejme nepochodíš. Ak sú tam všetky deti pracujúcich. ŠKD nie je povinný, takže tak. Ak vás je viac takých, tak spolu tlačte u zriaďovateľa na otvorenie ďalšieho oddelenia. Dieťa je ako staré? Ak je štvrták, tých nevezmú často.
@bubla01 skola je vonvasej obci? patri tam dieta podla TP? na rok su komunalne volby a vyhrozila by som sa mu starostovi medializaciou sedem rocne dieta musi vziat do druziny
@bubla01 skola je vonvasej obci? patri tam dieta podla TP? na rok su komunalne volby a vyhrozila by som sa mu starostovi medializaciou sedem rocne dieta musi vziat do druziny
@mamina7070 nie nepatrí.
tak možno v takom prípeade práca na 1/2 úvazku? ale som netušila že družina nie je automaticky a môžu dieťa odmietnuť 😒
A nefunguje u vas nejaky iny skolsky klub? Napriklad u nas je okrem druziny este centrum volneho casu a ti vyzdvihnu dieta zo skoly a to dieta potom travi cas v tom centre v herni, pripadne na nejakom kruzku. Stoji to len o par korun viac, nez platime poplatok za druzinu.
A to ti dieta neprijali az teraz?Do školskeho klubu sa deti nahlasujú cez letné prazdniny
@bubla01 máš prácu?
A pracu už máš? Vek dieťaťa?
Počet detí je daný na max 26 a ŠKD nie je povinné, takže nejaký automatický nárok nemáš - ak majú viac a Tu ich nahlásiš, samozrejme urobíš zle aj in, aj tým rodičom. A úprimne ľutujem tie ženy, že tam majú nadpočet. Ak neprijali viac detí, musíte da obrátiť na zriaďovateľa-OcÚ. U nás starosta po tlaku rodičov musel otvoriť ďalšie oddelenie - aspoň na pol úväzku. Darmo chodíš do školy, ŠKD sú stále v kompetencii obce.
@mamina7070 Nemusí, keď nemá kapacitu a ešte tam ani spádovo nepatria, takže "vyhrožovať" sa môže koľko chce. To je zmýšľanie teda.
@mamina7070 Nemusí, keď nemá kapacitu a ešte tam ani spádovo nepatria, takže "vyhrožovať" sa môže koľko chce. To je zmýšľanie teda.
@anonym_f773cd málokto si uvedomuje, že tie oddelenia nie sú nafukovacie...a že je tam jedna zena na 26 detí.
@anonym_f773cd málokto si uvedomuje, že tie oddelenia nie sú nafukovacie...a že je tam jedna zena na 26 detí.
@michaela329 Presne. Keď tu čítam tie názory, až mi rozum zastáva. A že "vyhrožovať" sa starostovi 😂
@michaela329 Presne. Keď tu čítam tie názory, až mi rozum zastáva. A že "vyhrožovať" sa starostovi 😂
@anonym_f773cd tomu jedinému sa môžu, keď tak hrozne nechceli ŠKD pustiť pod školstvo, nech si to vyžerú 😏
Počet detí je daný na max 26 a ŠKD nie je povinné, takže nejaký automatický nárok nemáš - ak majú viac a Tu ich nahlásiš, samozrejme urobíš zle aj in, aj tým rodičom. A úprimne ľutujem tie ženy, že tam majú nadpočet. Ak neprijali viac detí, musíte da obrátiť na zriaďovateľa-OcÚ. U nás starosta po tlaku rodičov musel otvoriť ďalšie oddelenie - aspoň na pol úväzku. Darmo chodíš do školy, ŠKD sú stále v kompetencii obce.
@michaela329 ďakujem, skúsim to teda takto.
Nepracuješ tak si nižšie v poradovniku. To je logické.
@bubla01 ak momentálne nemáš prácu, zbytočne sa budeš odvolávať. Kým je dieťa v škole, hľadaj prácu a keď bude možnosť, že ťa niekto zamestná, budeš riešiť ŠKD. Beztak nenastúpiš zo dňa na deň. Aj u nás sú také podmienky. Prednosť majú deti pracujúcich rodičov. Ak je kapacita, príjmu sa ďalšie. A divila by si sa, ale práve deti, ktorých rodičia sú doma, chodia domov posledné.
A kam by to dieťa akože mali dať, keď majú plno? Do kuchyne ku kuchárkam, alebo upratovačke? Do ŠKD nie sú povinní prijať, majú kapacitu takú na akú majú zamestnancov a dotácie, nie sú povinní ani uprednostňovať deti zamestnaných rodičov - to len tak info pre prispievateľky s fundovanými radami.
@anonym_f773cd ved preto som sa pytala ci patri alebo nie
ak nie tak taha za kratsi koniec skd je financovana obcou a podielovymi danami jej obyvatelov
@bubla01 neskoro to riesis. Pracu si mala mat uz davno, mohla si byt uprednostnena ty. Nikto nebude uprednostnovat zenu, ktora je nezamestnana do 6 rokov dietata.

@bubla01 nejaka susedka, studentka by nevypomohla?