icon

Ako riešiť ospravedlnenku pre choré dieťa?

23. sep 2026

Ahojte, ako to funguje u vás? Dcéra bola 1deň tento mesiac doma, lebo ju bolelo bruško. Prešiel týždeň a začal jej tiecť sopel, a kašle. Tak som ju nechala doma, včera bezo zmeny, dnes to isté. Nemá teploty, len jej ozaj dosť tečie sopel, aj kašeľ má. Tak som volala lekárke, vedela som čo mi povie, že chodiť nemáme, ale kvôli ospravedlnenke do školy. Vysvetlila mi, že mám nárok ju nechať doma a napísať jej ja, ale zase učiteľka, že aby mala od lekára.

anonym_71895d
•
23. sep 2026

A Vas skolsky poriadok hovori co?

zuzanaete
•
23. sep 2026

Ste v prisnejsom alebo volnejsom rezime? V obidvoch plati, ze na 5 dni moze rodic ospravedlnit z dovodu choroby. Rozdiel je, ako casto a kolko hodin max za polrok. Alebo ma skola svoje este prisnejsie pravidla?

autor
•
23. sep 2026

Sme vo voľnejšom režime.

anonym_a115c5
•
23. sep 2026

5 dni môžeš ospravedlniť ty- ak je dieťa choré . Ospravedlnenku je potrebné doložiť až po 6 dňoch neprítomnosti .

wiwi28
•
23. sep 2026

Syn začal teraz chodiť do školy 1ročník. Ako sa ochladilo tiež chytil silnú nádchu (len kašeľ, sopeľ bez teploty). Bol 3 dni doma, ospravedlnila som ho ja cez EduPage. Ak by zostal doma dlhšie tak už radšej zbehnem k MUDr.. Triedny povedal, že je to takto OK a má to ospravedlnené.

autor
•
23. sep 2026
@wiwi28

Syn začal teraz chodiť do školy 1ročník. Ako sa ochladilo tiež chytil silnú nádchu (len kašeľ, sopeľ bez teploty). Bol 3 dni doma, ospravedlnila som ho ja cez EduPage. Ak by zostal doma dlhšie tak už radšej zbehnem k MUDr.. Triedny povedal, že je to takto OK a má to ospravedlnené.

@wiwi28 ja som chcela ísť k lekárke, len u nás musíme vždy vopred volať a ona povie v ktorú hodinu máme prísť, a ako som povedala, že len kašeľ a nádcha bez teploty, tak mi povedala, že to chodiť ani nemáme, že majú tam choré deti. A keď som sa opýtala na ospravedlnenie, povedala mi, že mi ospravedlnenku nedá, že môžem ja napísať. Písala som učiteľke na edupage a tá zase, že nech má od lekára