icon

Ako sa vyrovnať so slabými výsledkami dieťaťa?

5. nov 2024

Ahojte, ako sa zmierit s tym, ze nase dieta slabo prospieva? Sme obaja vs vzdelani ludia, bezchybna gramatika, ... a nase dieta, napriek tomu, ze sa mu venujeme, nosi zle znamky uz na 1.stupni zs.
Ako to prijat?

dadushka007
•
6. nov 2024

@beronsche v správe ma napísané, aby sa hodnotil najhoršou známkou 3, diktáty zatiaľ píše normálne na základe mojej žiadosti, ale podľa odporúčania v správe by mohol aj doplňovacky. Je v 3 ročníku.

autor
•
6. nov 2024

@breznica 💙

autor
•
6. nov 2024

@janulka1802 ona nevie, ze nas to trapi😉

autor
•
6. nov 2024

@danik1505 🙈😆

simsalabim
•
6. nov 2024

@annm81 ano, ale vela ludi ti praveze povie, ze ma problem s gramatikou, ktora ma tiez svoju logiku 🤷‍♀️ Ale to je jedno… stale si myslim, ze dobre logicke myslenie sa automaticky nerovna dobra matika. Ale dobre logicke myslenie je dobrym zakladom pre vsetko.

autor
•
6. nov 2024

Asi som aj ja zatazena na gramatiku. Bije mi ti do oci🙈vadi mi to.

@lemra dakujem🥰

autor
•
6. nov 2024

@ciernysokol len to vyzera, ze sa jej nevenujeme. Neucime ju. Pritom s nou denne trenujeme, citame, na nete doplnovacky robime..

loliki
•
6. nov 2024

Ja ta chápem, ale vážne, čo najskôr vybav CPP. Budeš sa čudovať, čo všetko zistia a poradia. Dieťa treba brať komplexne. Ak je melancholik, je precíznejšia, môže mať lepšiu pamäť na detaily, aj na tie i/y. Sangviničke tie detaily môžu kľudne unikať, kde prečo má byť i/y, netrápi sa s tým. Flegmatik je celkovo pomalší, možno nestihne všetko napísať, čo treba. Každé dieťa je iné. Treba ho spoznať, pochopiť a vtedy sa ti lepšie prijíma realita. Vieš, ako na to. 🙂

dominikamacakova
•
6. nov 2024

@annm81 ja som ani nemala záujem diskutovať

annm81
•
6. nov 2024

@dominikamacakova A preto si ma vo verejnej DISKUSII oslovila.... no, ak ti to dáva logiku, potom je tvoje hodnotenie toho, čo logika znamená, pochopiteľné.

aurora33
•
7. nov 2024

Vraj si teda veľmi múdra, VŠ vzdelaná, zaťažená na gramatiku a napíšeš, že máš ,,aj doktorad”? 😃
Tak už vieme, po kom máte také šikovne dieťa 😂😂😂😂

andrejkap123
•
7. nov 2024

Mam rovnaku mamu ako ty. Teraz mam 30 a stale jej neviem zabudnut ako sa chovala kvoli znamkach a skole. Pritom som bola dvojkarka priemerne. Dotiahla go az tam ze pocas celej mojej vysky o mojom studiu nevedela.

blackcat8885
•
7. nov 2024

Neviem čo sú podľa teba zlé známky ale vysvedčenie z 1stupňa štúdia ZŠ sa nikde nedáva. Ja som mala na 1 stupni samé 1 a druhy stupeň aj 2-3na vysvedčení a môj syn 6tak tiez mal 1ky teraz už má aj 3ky zo SJ a fyziky. Ale zase dejepis biológia geografia mu ide. To že dieťa má horšie známky neznamená že nemôže byť úspešné. Poznám ľudí čo majú aj vš a nemajú poriadnu prácu. Budeš dieťa menej ľúbiť keď bude mať 3ky alebo 4ky? Myslím že nie

modrykolibrik
•
7. nov 2024

@autorka predstav si ja mam 2 vysoke, idem si dorabat rigorozne a robim chyby. Mam od strednej dysleksiu a dysortografiu a nikto to neriesi. Moja mama ucitelka aj otec vysokoskolsky vzdelany a sestry tiez. Bohuzial s tym nic nenarobis.
V praci vedia, ze mam problem z gramatikou tak mi asistenta opravuje chyby. Bud rada, ze ma talent na ine veci

dominikamacakova
•
7. nov 2024

@annm81 prepáč, ale ja nepotrebujem aby si ma presvedčala o svojej (ne)pravde. Aj keď má niekto dobré logické myslenie, nemusí byť dobrý v matematike, alebo minimálne nemusí byť v nej dobrý v škole na teoretickej úrovni, čo autorka pravdepodobne nemá ako zistiť. Je až moc zaujatá vybranými slovami 😏

autor
•
7. nov 2024

@aurora33 aj majster tesar sa utne🥰🤗🙂mna neurazis.

autor
•
7. nov 2024

@blackcat8885 ona o nasich pocitoch nevie. Za znamky ju nehresime🙂

autor
•
7. nov 2024

@andrejkap123 moja dcera nevie, ze mi to vadi. Nikdy nebola ponizena, nikdy sme za zlu znamku nerobili cirkus. Ona o nasich pocitoch nevie. Lubime ju, aka je, len nas to zaskocilo.

kavasmliekom
•
7. nov 2024

Tak netreba robiť doplňovačky na nete, ale písať, písať, písať a čítať čítať čítať 😉

kavasmliekom
•
7. nov 2024

A ešte stále si nenapísala, aké sú to tie zlé známky?

aurora33
•
7. nov 2024

Ved ja ta neurazam, len poukazujem na to aká sa tu tváriš múdra, pričom tiež robíš chyby.

autor
•
7. nov 2024

@aurora33 ale nikdy som nemala 5 z diktatu. Ani na gympli😉

autor
•
7. nov 2024

@kavasmliekom napisala. 5 z diktatov.

autor
•
7. nov 2024

@kavasmliekom piseme, citame😉

jakubrianka
•
8. nov 2024

Keď máš ten “doktorad” mohla by si vedieť, že z doplňovačiek na nete si tvoja dcéra nič nezaoamätá. Ak je to ešte dieťa s poruchou pozornosti, nemáš šancu. Daj jej pekne pero, papier, alebo jej to aspoň vytlač a tak doplňujte. Je fajn, že ju netrestáte.

autor
•
8. nov 2024

@jakubrianka keby si citala, co pisem, tak by si si vsimla, ze piseme, citame😁

autor
•
8. nov 2024

@jakubrianka ano, doplna aj na papieri😉

lubkavargova1
•
8. nov 2024

Tak nejako nechapem, ako co chcela pocut autorka...ze jej dieta ma poruchu ucenia a je blbe? No tak nech idu na vysetrenie do CPP a vyrobia jej umelo diagnozu a potom to zvaluju na genetiku a poruchy, ze je nemozna, blba, hlupa atd...rodicia "tip-top elita" co maju hlupe dieta...alebo tak blbe po starych rodicov, ze rovno z neho nic nikdy nebude lebo dostalo 5 z diktatu...no strasne...a pritom normalne dieta, ktore sa len uci gramatiku, a vsetko okolo toho...no hrozne.."blbe" dieta "dokonalych" rodicov, dobre ze s cervenym diplomom s perfektnym pravopisom a gramatikou uz rovno nevyliezlo z maternice....a ver ze dieta vnima aj to, ako beru rodicia vysledky v uceni, by si sa cudovala. O par rokov sa bude bat nosit vysvedcenie ak nebodaj bude mat 2 nie same jednotky a nebodaj nejaka 3-4 tak rovno sa hodi z mosta alebo pod vlak....gratulujem.

loliki
•
8. nov 2024

@lubkavargova1 Ráno o 8.45 si už takáto nabrúsená? Čo si sa zle vyspala? Mužovo obľúbená otázka: Málo sexu? 🙂 Veď sa ukľudni. Ty si vždy nadšená zo svojich detí?

loliki
•
8. nov 2024

Autorka, jej učiteľka čo hovorí na rodičovskom, kde vidí problém? S učiteľkou si to riešila?