icon

Akú školskú tašku pre štvrťáčku, ktorá sa hrbí?

viktoriazria
29. aug 2026

Ahoj zeny, aku skolsku tasku pre 4tacku, 140 cm vysoku, ale chudunku (25 kil), hrbiacu sa? 🙄 Mali sme 3 roky Frii od Norway, 22 litrovy, potrebuje vacsi. Skusali sme Beckmann 30 litrovu, ale prisla mi na nu velmi velka. Model Urban Midi jej uz sadol lepsie, ale ten je 26 litrovy, cize len o 4 litre vacsia ako doteraz a chcela by som nieco co jej vydrzi zas aspon 2-3 roky.. Vdaka za radu.

anonym_d45441
29. aug 2026

@viktoriazria Kúp jej akúkoľvek kvalitne ušitú s pevným chrbtom, čo sa jej bude páčiť. Topgal, Baagl, Beckmam. Nie je vôbec chudunká, len ty máš pokazenú optiku, pretože deti sú dnes väčšinou obézne. 25 kíl na jej výšku je akurát.

anonym_f70ac9
29. aug 2026

Tašku neporadim,ale zaujíma ma to hrbenie.cvici?

viktoriazria
autor
29. aug 2026
@anonym_f70ac9

Tašku neporadim,ale zaujíma ma to hrbenie.cvici?

@anonym_f70ac9 ahoj, doma, ale flaka to. Takze mam v plane sa ozvat v semtempri obvodacke kvoli vymennemu listku k ortop.

viktoriazria
autor
29. aug 2026
@anonym_d45441

@viktoriazria Kúp jej akúkoľvek kvalitne ušitú s pevným chrbtom, čo sa jej bude páčiť. Topgal, Baagl, Beckmam. Nie je vôbec chudunká, len ty máš pokazenú optiku, pretože deti sú dnes väčšinou obézne. 25 kíl na jej výšku je akurát.

@anonym_d45441 no oproti inym dievcatam vyzera fakt chudo, sama ruka noha.. mozno meria uz aj viac a vahovo kolisa na 24-25 kg.. Tak dlho rozmyslam aku tasku, az asi fakt vezmem aka sa jej vzhladovo paci a bude jej sediet.

anonym_f70ac9
29. aug 2026
@viktoriazria

@anonym_f70ac9 ahoj, doma, ale flaka to. Takze mam v plane sa ozvat v semtempri obvodacke kvoli vymennemu listku k ortop.

@viktoriazria ortopéd ju cvičiť nedonúti.musi ty,cvic s ňou,lebo zle dopadne.vlastne skúsenosti,teraz sa z problémov neviem vyhrabat

ipsa646
Včera o 15:22

Musíš na ňu ísť dobrým a zlým príkladom. Zlý som asi ja a pozri:
https://www.modrykonik.sk/blog/ipsa646/album/br...
ukáž jej aj iné ortézy na Temu, nech si vyberie, čo bude celý deň nosiť. Nie je to dvakrát príjemné. Treba rýchlo konať, nech si nezhumpľuje chrbticu, lebo potom jej to môže robiť riadne dlho problémy.
Cvičiť ste mohli už cez prázdniny, alebo ju do nejakého takého zariadenia poslať. Povedz jej že chalani sú na pekné baby a nie na hrbaté či poskrúcvané.
Inak prajem obom veľa zdravia a nejak úspešne to vyriešte.