icon

Boli ste spokojné s odmietnutím odkladu školskej dochádzky?

silvia765
7. feb 2026

Ahojte dievcata, bol nám v škôlke pre júnového chlapčeka doporučený odklad z dôvodu zlého sústredenia zároveň však chlapček v škôlke už nenapredujú nudi sa a chce ísť do školy, mali ste podobnú skúsenosť? A nakoniec vám dieťa aj napriek doporučenia na odklad prosperovalo v škole? Ďakujem

Strana
z2
anonym_f2ea72
8. feb 2026
@anonym_2d71b1

@silvia765 DU nie sú povinné. Ale budeš sa hádať s nejakou učiteľkou? Mňa by zaujímalo, ako je to možné, že na jednej škole všetko stihnú, na druhej škole všetko majú robiť doma.

@anonym_2d71b1 vsetko o ucitelke podla mna. Moje dieta napr pri triednej stihaju vsetko. Aj ine predmety. Vynimocne maju raz za tyzden ulohu ale to daku doplnovacku alebo jedna mala slovna uloha. Anglinarka napr da im pozrier rozpravky a potom nech sa paci 4velke strany v pracovnom zosite na domacu. A ked sa pytam co robili pozerali sme film,rozpravku atd. A co robila ucitelka? No najskor odisla a potom ked sa vratila opravovala dake zosity,pisomky atd. Cize robila si ine veci ako mala.

silvia765
autor
8. feb 2026
@anonym_2ded55

@silvia765 popros tu svoju znamu skusenu ucitelku, nech ti posle link, resp. smernicu MS SR, kde sa konkretne pise, ze do 3.roc. budu ucitelia k ziakom benevolentnejsi a ze budu zrusene domace ulohy. tvoja znama je skutocne ucitelka? neverim, ze jeden pedagog nedokaze porozumiet hovorenemu a dokonca viackrat opakovanemu navrhu. nic z toho, co pises takto predkladane ministrom nebolo a nie je.

@anonym_2ded55 dokonca na poprednej bratislavskej škole, ale nejdem sa hádať, ja nie som pedagóg a nevidela som návrh zmien, môžem vychádzať len z toho kde pracuje a ako ju poznám

anonym_2ded55
8. feb 2026
@silvia765

@anonym_2ded55 dokonca na poprednej bratislavskej škole, ale nejdem sa hádať, ja nie som pedagóg a nevidela som návrh zmien, môžem vychádzať len z toho kde pracuje a ako ju poznám

@silvia765 nezalezi na tom, kde pracuje. ako pedagog by mala mat schopnost porozumiet hovorenemu slovu. ona tu schopnost nema. predkladany navrh je mozne najst na webe, vypocuj si to alebo precitaj. tvoja znama skusena ucitelka zavadza.

anonym_f2ea72
8. feb 2026
@silvia765

@silvia765 tak si ho vyhladaj a precitaj. Pripadne si vypocuj nieco o tom. Aby si nabuduce neverila vsetkemu.

silvia765
autor
8. feb 2026
@anonym_f2ea72

@silvia765 tak si ho vyhladaj a precitaj. Pripadne si vypocuj nieco o tom. Aby si nabuduce neverila vsetkemu.

@anonym_f2ea72 ďakujem za odporúčanie, väčšinou keď niekoho človek pozna roky a je relatívne blízko a bez pochybnosti tak má naozaj človek dôvod hneď overovať a študovať.🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ lebo by k tomu nedospel sám pripadne by si to neoveril inak časom … a hlavne keď má veľa náročnej prace a ďalšie povinnosti… ja by som zas odporučila tebe menej agresívny štýl komunikácie ak si toho vôbec toho schopná.. pripadne si vylepši svoj deň niekde inde než na koňovi 😂 alebo sa pozri na štýl komunikácie iných užívateľov. Papa

anonym_f2ea72
8. feb 2026

Agresivny styl komunikacie? Co bolo na tom agresivne? Pytas radu ohladne dietata a skoly a namiesto toho,aby si si poriadne overila veci okolo toho !veris jednemu slovu co ti povie daka pancelka,ktora zrejme necitala nic ohladne toho. Ak by bola na dakej prestiznej skole mala by vediet toho viac,nez povedat,ze domace ulohy su zrusene,alebo ze budu viac benevolentnejsi.

katkazatka
8. feb 2026

Uvidis ako dieta na tom bude. Do septembra je velmi daleko. Urcite urobi este pokroky. A dufam, ze novy skolsky system benevolentnejsi nebude, lebo uz teraz tie deti nic nevedia. Skolske medzinarodne vysledky testov mame medzi najhorsimi na svete. Sme za Mexikom a hispanskymi krajinami. To moze vyhovovat naozaj len tejto vlade. Uz teraz mame malo vedomosti oproti zvysku sveta.

dorothee
8. feb 2026

Mam junoveho syna,dali sme mu odklad-najlepsia vec aku som mohla urobit 🙂 Velmi som s tym rozhodnutim spokojna.Syn za ten rok navyse v skolke neuveritelne dozrel,je teraz uz druhak a ucenie mu ide same od seba.Keby isiel ako mal,trapili by sme sa obaja.On by to dal samozrejme aj keby siel riadne v termine,ale stalo by nas to viac nervov..Dovod odkladu bol taky isty ako mate vy-nesustredenost

silvia765
autor
8. feb 2026
@dorothee

Mam junoveho syna,dali sme mu odklad-najlepsia vec aku som mohla urobit 🙂 Velmi som s tym rozhodnutim spokojna.Syn za ten rok navyse v skolke neuveritelne dozrel,je teraz uz druhak a ucenie mu ide same od seba.Keby isiel ako mal,trapili by sme sa obaja.On by to dal samozrejme aj keby siel riadne v termine,ale stalo by nas to viac nervov..Dovod odkladu bol taky isty ako mate vy-nesustredenost

@dorothee ďakujem pekne, presne takéto príspevky mi pomáhajú viac sa zorientovať a lepšie sa rozhodnúť predsa len aj na základe skusenosti iných rodičov…

silvia765
autor
8. feb 2026
@katkazatka

Uvidis ako dieta na tom bude. Do septembra je velmi daleko. Urcite urobi este pokroky. A dufam, ze novy skolsky system benevolentnejsi nebude, lebo uz teraz tie deti nic nevedia. Skolske medzinarodne vysledky testov mame medzi najhorsimi na svete. Sme za Mexikom a hispanskymi krajinami. To moze vyhovovat naozaj len tejto vlade. Uz teraz mame malo vedomosti oproti zvysku sveta.

@katkazatka nuž keď porovnám systém predprimarnehi vzdelávania napríklad v škôlkach ako Cambridge ako a koľko s deťmi pracujú a že začínajú pomaly citat v 4 rokoch no.. je to iné.. ja toez dúfam že systém bude lepší ale veľmi teda tomu neverím už len keď vidím aký je problém s gymnaziami počtom deti atd 🤦‍♀️ nevidím teda veľký progress

kaktusik007
12. feb 2026
@silvia765

@katkazatka nuž keď porovnám systém predprimarnehi vzdelávania napríklad v škôlkach ako Cambridge ako a koľko s deťmi pracujú a že začínajú pomaly citat v 4 rokoch no.. je to iné.. ja toez dúfam že systém bude lepší ale veľmi teda tomu neverím už len keď vidím aký je problém s gymnaziami počtom deti atd 🤦‍♀️ nevidím teda veľký progress

@silvia765 no pozor, ten system neporovnavaj --- slovencina sa uci co sa tyka citania a pisania uplne odlisne ako anglictina!!! v slovencine ides cez hlasky, slabiky... v anglictine / francuzstine ides cez pamat - kedze sa citaju totalne inak slova ako sa pisu. toto sa fakt porovnavat neda.

k odkladu - studujem specku, robim na skole --- naozaj ak je doporuceny odklad, a rodicia dieta aj tak daju do skoly, v 90% su tam problemy. Specialne pri tom co ma tvoj syn. Ak si mala tazsi porod, syn nizsie apgar skore, narodil sa skor/neskor ako mal ---- to mas dalsie "bodiky" k tomu, aby sa u dietata prejavila nejaka dyska. Rok v skolke velmi vyrazne pomoze - dozreje centralna nervova sustava a nabeh na dysky sa vyrazne znizi. Ja som bola vzdy odporca odkladov --- kym som nezacala studovat specku a teda vidim do komplexnosti toho vsetkeho vyrazne viac.

k novemu kurikulu ---- ano, verim, ze ucitelka s 25 rocnou praxou mohla vypustit take slova co pises. Naozaj je reforma o respektovani individualnosti ziaka a ano, citat ma vediet na konci prveho cyklu. Toto je A. len poviem ti k tomu aj to B - citat plynulo s porozumenim textu!!!!!!! a to je v osnovach uz fakt dlho, nik nevyzaduje plynule citanie u prvaka a chape sa, ak druhak este uplne nerozumie vsetkemu, co cita.... na druhu stranu, nove kurikulum prinasa velmi podstatnu vec - a tou je ZODPOVEDNOST RODICA za vzdelavanie dietata ;) o tom sa ale nehovori. Takze ano, DU povinne zo zakona nie su, avsak naozaj je nutne, aby deti DU mali - kvoli zopakovaniu si uciva. Som presvedcena, ze ked sa prevali ze je tam aj ta zodpovednost, rodicia sami budu ziadat o DU

Strana
z2