Dieťa prospieva v škole, aj keď mi bol odporúčaný odklad
Ahojte dievcata, bola by som rada keby sa so mnou podelila o skúsenosť mamička ktorá prešla podobnou situáciou. Mame júnového chlapčeka bol nám doporučený odklad z hľadiska pozornosti, chlapec ľahko strati sústredenosť čoho dôsledku niekedy neviem hneď rýchlo reagovať na rátanie čísiel a podobne… pričom na domácej pôde s tým nemá problém max urobí niekedy chybu. Dcérka bola iný prípad Vynikala v komunikačnom aspekte niekedy mala problém s logicko číselnými operáciami ale inak mala silne doporucenie do školy. Mali ste podobnú skúsenosť, že ste mali doporučený odkláňajú a dieťa normálne nabehlo do školy a zacalo plavat vo vode? Ďakujem pekne za všetky odpovede, synčeka v škôlke už nechceme nechávať další rok nakoľko sa tam nudi odmieta spanok a rad spoznáva nive veci
U nás opačne - nedoporučili. Veľmi sme oĺutovali. situácia sa radikálne zmenila po prvom ročníku.
ďalší problém bol až 6 ročník.
U nás opačne - nedoporučili. Veľmi sme oĺutovali. situácia sa radikálne zmenila po prvom ročníku.
ďalší problém bol až 6 ročník.
@anonym_691c0a nedoporucili odklad a dali ste ho či naopak..?
dieta predškolák ale už nemusi spat
môže si čitat alebo len lahnut
u nás napr čast deti spala a čast deti s uč si kreslili , hrali ... čast chodila cez spanie na kružky
my sme mali odklad a nelutujem , venovala som sa doma,
@silvia765 Načo zakladáš 2 diskusie s rovnakou otázkou????
@anonym_691c0a nedoporucili odklad a dali ste ho či naopak..?
@silvia765 áno nedoporučili a aj tak sme dali. A oľutovali .
@silvia765 u mladšieho bolo 50/50. Tiež letný.On sa veľmi tešil a chcel a v pohode. Neľutujeme. Starší letný už skoro septembrový a odkladal mal a nikdy sme neľutovali. Jemu to veľmi prospelo. On bol neposedný ,nesústredený a veľmi hravý.Aj keď šikovný. Pismenka aj číslice poznal skoro, zaujímalo ho to,ale nikdy dlho nevydržal pri ničom. Skôr bol športovo zdatný už v škôlke.
Ja mam augustoveho a tiez neodporucili skolu, ja som ho dala z tych istych dovodov do skoly ake mate vy - do skolky chodit nechcel a na skolu sa tesil.
Uplne super to nebolo, prve tri roky sme bojovali s domacimi ulohami- nechcel ich robit, ale to je aj pri detoch, ktore do skoly odporucia.
Dnes je na strednej skole cisty jednotkar, na zakladke vzdy nejake dve, tri dvojky.
Ale ma vela kamaratov aj z nizsieho rocnika, s tymi si dost rozumie, aj ked rozumie si aj so svojimi spoluziakmi. Len vzdy boli od neho o hlavu vyssi 😂. Na zakladke mal prezyvku smolko.
Daj mu odklad. Budeš to mať výrazne ťažšie.A hlavne to.bude mať ťažšie tvoje dieťa.
Bude tam veľa detí,ktoré sú výrazne staršie a kľudnejšie už len preto,že sa narodili napríklad v septembri,októbri.Ale budú hodnotené rovnako ako tvoje dieťa. Dieťa sa porovnáva, často potom zažíva sklamanie. A nestačí sa s ním viac učiť, lebo jeho pozornosť je proste este slabšia. Nedá sa to dohnať tvojou poctivosť v príprave.Mňa nikto nevaroval. Keď som sa v škôlke pýtala, tak veľké chválenie ,že moja augustová dcéra je veľmi šikovná. Nehovorím, že nezvláda školu, ale často zažíva situácie, kedy sa cíti, že nie je taká šikovná ako ostatní. A fakt to pramení z toho,že robí chyby z nepozornosti.
Poznám len prípady, kde to aj naozaj nedopadlo dobre. Áno, to dieťa to prežije. Ale má ťažší štart a to je vlastne základ. Ťažko sa potom zaoberať otázkou, čo by bolo, keby šiel o rok neskôr. Totiž, či šiel čerstvo 6 alebo 7 ročný je vlastne jedno - kto túto otázku rieši? Nikto, ten rok života sa stane ničím, keď sa budete obzerať dozadu.
Zato zlý začiatok... Ten ovplyvní všetko. A ak má byť šikovný, tak o rok neskôr bude tiež.
@silvia765 ja som dala, napriek tomu ze odporúčali nedať.Je na konci augusta. Teraz je tretiak na strednej a na vysvedčení mal same jednotky.Vzdy to bol jednotkar, nikdy som to neolutovala.
@silvia765 dieťa prospieva v škole aj keď bol odporučené odklad? To fakt? To sú tak posahani,že nevedia čo menia?

@silvia765 v škole má milion podnetov okolo seba, to nie je ako doma