Dodatočný odklad školskej dochádzky. Ako riešiť zmätky?
Dobré rano riešime v škôlke jedno nedorozumenie. V škôlke sa nas pytali či nerozmýšľame o odklade kvôli emočnej stránke ked robia pracovné listy a sa striha alebo kresli on to nechce robit keď sa mu to nepodari tak hned sa hnevá a vzdáva sa ze mame ist do cpp osobne. Syn bol v apríli v jeden deň v CPP aj na zápise s tým že mal výsledky že ide do školy hned po zápise sa nas pýtali v škôlke ako to dopadlo že počuli že plakal , ano plakal nechcel tam ist museli sme prísť na druhý deň vtedy už nemal problém zapis zvládol na 2. Pokus . Tak sme sa rozhodli nakoniec pre odklad boli sme aj u Dr. Potvrdiť papier o odklade aj zo školkou sme sa dohodli podali návrh na pokračovanie predškolskej dochádzky. Prišlo rozhodnutie že pokračuje tak som sa pytala že či treba ist znova do CPP povedali mi že nie. Tak som si myslela že už netreba nič riešiť ohľadom školy. V Júni nam Prišlo zo školy že je prijatý do školy tak som tam volala že veď on má odklad oni o tom nič nevedeli chceli doniesť papier z CPP a tam nastal problém keďže tam ma napísané aby išiel od septembra do Školy. Chceli opätovné vyšetrenie z CPP tam sme boli včera robili mu test na grafomotoriku aj na emočnu stránku či sa rozplače alebo ako bude reagovať no on to zvládol dobre takže znova rovnaký výsledok že má ist do školy lebo v škôlke ďalší rok sa bude nudiť keďže vie podľa nich čítať, počítať na úrovni druháka. Ak niesom spokojná s výsledokom z CPP mam ist do iného zariadenia. Dnes budem volať do škôlky zástupkyňi ako ďalej pokračovať. Čo ďalej robiť? Syn v tom bude mať chaos keďže najprv mal ist do školy potom nie a teraz zas že pôjde do školy. Ani rozlúčku s predškolakmi nemal keďže všetci to brali tak že pokračuje v škôlke .
@denka97 "aj zo školkou sme sa dohodli podali návrh na pokračovanie predškolskej dochádzky. Prišlo rozhodnutie že pokračuje tak som sa pytala že či treba ist znova do CPP povedali mi že nie" -> na základe čoho vydala škôlka rozhodnutie o pokračovaní? po dohode s rodičmi? pani riaditeľka škôlky nepozná zákony? tu pochybila v prvom rade MŠ. Testy školskej zrelosti síce ukázali na emočnú nestabilitu dieťaťa, ale pokiaľ CPP odporúčala dieťa do ZŠ, MŠ nemohla len tak rozhodnúť o odklade. Pokiaľ nebude mať dieťa nový záver z CPP, ktorý by odporúčal ostať v MŠ, musí v septembri nastúpiť do ZŠ. Až budete mať papier z CPP o odklade, doručíš ho do školy a syn môže ostať v škôlke. Inak nie. Je predsa riadne zapísaný a prijatý do školy.
@nikaeli plus ešte-škola bude musieť vydať rozhodnutie o neprijatí. Takto to vyzerá, ak niekto nevie, čo má robiť...

Niektoré informácie sú nedostatočné.
Na úrovni druháka-absolvoval iq testy, testy šk.zrelosti, prečo ste neriešili škplu/triedu pre nadané deti?
Ak ste nechceli zaškoliť dieťa, mali ste to uviesť v prihláške, vybaviť všetky náležitosti a overiť si priamo v škole, čo je potrebné.
Emočná zrelosť je dôležitá, ale na tej ste mali pracovať už skôr. Kedy je dieťa narodené? Je rozdiel august 2020 a október 2019-to by mal 8 rokov pri zaškolení budúci rok. Sú deti, ktoré sú zaškolené a emočne majú mínus 2 roky. Vedomostne ok, ale plačú za každú krivú čiaru či chybu. Treba s nimi pracovať. Doma aj v škole
Môj postreh-rodičia si neuvedomujú, čo znamená pripraviť dieťa do ZŠ. A nie, všetko sa v MŠ nenaučí. Postoj rodičov je dôležitý.
,,odklad,,-hoci reálne sa to tak nevolá-pomôže skôr deťom, ktoré majú problém motorický, prípadne nepoznajú farby a pod-to za rok natrénujú. Ak však dieťa je emočne nepripravené a nebudete s ním pracovať, o rok bude tam, kde je teraz.