icon

Je bezpečné, ak tretiačka chodí sama zo školy?

Dnes o 15:14

Ahojte, dcéra tretiačka by chcela chodiť sama z družiny. Cesta zo školy je autobusom. Cca 100 m od školy je zástavka autobusu, odkiaľ by sa zviezla 2 zastávky (asi 5 minút), a potom cca 600m peši. Celá cesta by trvala asi 15 minút. Ja po ňu chodím z práce okolo 15-15:30, ona by chcela chodiť o 14.
Dovolili by ste to, či nie? Ja sa bojím, radšej by som po ňu chodila, ale rada by som počula názor iných, či nie som príliš úzkostlivá.
Ďakujem za názory.

anonym_92d910
Dnes o 15:18

Áno dovolila. Veľa deti chodí už aj v prvej triede samé domov. Nie všetci rodičia stíhajú druzinu
A určite nepojde sama

anonym_1480a9
Dnes o 15:18

Nemoze chodit s kamoskami? Plus trackovaci cip a sledovat, kde prave je.

ivik4
Dnes o 15:19

To zalezi na tom aka je cesta ( vela aut napriklad ) a aku mas dceru. Ci vies ze ozaj da pozor

autor
Dnes o 15:25
@ivik4

To zalezi na tom aka je cesta ( vela aut napriklad ) a aku mas dceru. Ci vies ze ozaj da pozor

Ďakujem za názory. Cesta nie je frekventovaná, je v dedine a my bývame v satelite, kde je malá doprava, ale chodila by sama autobusom. Od nás nechodí do tejto školy iné dieťa, chodia do školy v meste. Každopádne je na svoj vek dosť rozumná a samostatná. Dôvod, prečo chce chodiť sama skôr, že si nerada robí úlohy v družine, radšej ich robí sama doma. Ja poobede robím z domu, ale neviem ísť po ňu skôr, lebo mavam väčšinou do 3 - 4 cally.
@anonym_92d910
@anonym_1480a9
@ivik4
Ďakujem za reakcie ☺️

anonym_f81d2a
Dnes o 15:29
@anonym_autor

Ďakujem za názory. Cesta nie je frekventovaná, je v dedine a my bývame v satelite, kde je malá doprava, ale chodila by sama autobusom. Od nás nechodí do tejto školy iné dieťa, chodia do školy v meste. Každopádne je na svoj vek dosť rozumná a samostatná. Dôvod, prečo chce chodiť sama skôr, že si nerada robí úlohy v družine, radšej ich robí sama doma. Ja poobede robím z domu, ale neviem ísť po ňu skôr, lebo mavam väčšinou do 3 - 4 cally.
@anonym_92d910
@anonym_1480a9
@ivik4
Ďakujem za reakcie ☺️

@anonym_autor dovolila by som, s tým že by vždy napísala pri odchode zo školy napr. "vyrážam" a potom "som doma". V autobuse nech si sadá hneď k vodičovi. Vidím tak cestovať deti a šofér keď chodí pravidelne dáva na ne jedným očkom pozor.

anonym_8f8263
Dnes o 15:29

@anonym_autor Dovolila, hlavne keď to chce sama.

autor
Dnes o 15:33
@anonym_8f8263

@anonym_autor Dovolila, hlavne keď to chce sama.

@anonym_f81d2a
@anonym_8f8263 Ďakujem veľmi pekne. Tak to vyskúšame, pár dní si vezmem voľno a pôjdem s ňou a ak sa jej bude páčiť, začne chodiť sama.

anonym_d6414f
Dnes o 15:35

dcéru si musíš poznať sama. nie je dieťa ako dieťa.
V 3 tr. som celé doobeda bola sama doma, zamkla dom a išla do školy na obed a poobedné vyučovanie.
V škole s kľúčikom na krku nás bolo asi 3/4 triedy.

januska12323
Dnes o 15:41

Jasné veď je to kúsok.

marhulka13
Dnes o 15:54

@anonym_autor jasne, mne tak deti chodili busom same od prvého ročníka. Najskôr syn sám a potom aj dcéra. A niekedy chvíľu museli počkať sami doma. Práveže mám pocit, že boli dosť skoro samostatní . Teraz sú už realitivne veľkí a vsetko bolo v poriadku

pe_mi
Dnes o 15:54

Dovolila

anonym_c8dadc
Dnes o 16:31

@anonym_autor Dovolila, je to praktické riešenie. Ja som tiež od prvého ročníka ZŠ sama chodila do školy a aj domov ( pešo ) a bola to vždycky pekná prechádzka. Nie každý má auto, avšak aj ten, kto ho má, tak väčšinou nemá moc času na vyvážanie pasažierov.

anonym_f3546b
Dnes o 16:33

@anonym_autor ja by som to nedovolila. Podla mna je to este male dieta, svet je zly.

anonym_abb40c
Dnes o 16:34

Ani ja nedovolila, v ČR mali taký známy prípad, tiež išla "iba" 300 metrov sama domov...

anonym_337ec9
Dnes o 16:44

Moja tretiačka chodí do školy aj zo školy, autobusom 15 min cesta, sama príde domov, ide sa učiť, hrať nemá problém (veľké mesto).

anonym_c3500f
Dnes o 17:02
@anonym_1480a9

Nemoze chodit s kamoskami? Plus trackovaci cip a sledovat, kde prave je.

@anonym_1480a9 môžem vedieť prosím, aký je to čip ?

anonym_69019e
Dnes o 17:07

@anonym_autor urcite nedovolila, este je mala a v pripade konfliktu by jednat nevedela, fakt neodporucam aj vzhladom na situaciu na slovensku, ja sa bojim aj o 15 rocnu co chodi uz sama

michaela329
Dnes o 17:14

My sme spadova škola pre deti z dvoch dedín a je úplne normálne, že chodia samostatne už od prvého ročníka 🤷 V dnešnej mobilovej dobe ju máš celkom pod dohľadom.

anonym_3e747b
Dnes o 17:23

ja nie...hlavne, ked ma ist sama

amelie2017
Dnes o 17:30

Ja mam tretiacku, skolu 7 minut od domu, ale samu ju nepustam. Akurat vcera mal maly teplotu a nesiel do skolky, prosila ma, ze chce ist sama, ale radsej som odchytila susedu z ulice, co vodi vnucku, ci ju vezmu so sebou. Ale my zijeme v zahranici, sice male mesto, ale velmi vela pristahovalcov a podobne. Na dedine na Slovensku by som ju asi nechala ist.

autor
Dnes o 17:33

Ďakujem všetkým za reakcie ☺️

anonym_d0ec30
Dnes o 17:48
@anonym_f81d2a

@anonym_autor dovolila by som, s tým že by vždy napísala pri odchode zo školy napr. "vyrážam" a potom "som doma". V autobuse nech si sadá hneď k vodičovi. Vidím tak cestovať deti a šofér keď chodí pravidelne dáva na ne jedným očkom pozor.

@anonym_f81d2a no ja som raz sama ostala s vodičom a podla rady vždy v blizkosti vodiča , mala som 15 , som papula a asi len to ma zachranilo

chrobak7
Dnes o 17:56

@anonym_autor Viem, že som ako štvrták chodil už zo školy sám, tretiu si nepamätám. Tiež som mal asi 200 m na zastávku, potom jednu zastávku autobusom a potom znovu asi 200 m pešo. Niekedy som chodil celú cestu pešo.

Ak je dcéra dostatočne uvedomelá, tak by som to vyskúšal. Veď ide leto, načo by bola do 15:30 v škole?

anonym_6a5301
Dnes o 17:57

Nie az do 18 tky nie!!!
U nas von velkomeste(at) chodia prvaci sami do skoly !! To je na sociálku co ?🤣

Dcera bude od 2 hej triedy sama chodit do skoly aj z družiny sama domov- ca 20 min peši križovatky s aj bez semaforov .
Ono treba tie deti aj nieco učiť nie ich mat len na ozdobu .

euka210
Dnes o 18:06

@anonym_autor a preco nie? Aj moj chcel ist v 3r busom, lebo sa mu nepacila druzinarka...fakt bola hrozna. Moji to maju cca 10min na stanicu Sad, potom bus 5min a domov cez dedinu 10min.
Vacsina deti ma mobily keby nieco, fakt v tom nevidim problem.

annalena
Dnes o 19:17

Moj 3tiak chodi tiez autobusom, ked nechce byt v druzine a ja som v robote. Zo skoly to ma pesi asi 800m na zastavku, autobusom asi 10 minut a potom k domu este asi 400m.
Doma niekedy este musi aj sam cca polhodinu cakat, kym pride jedna alebo druha sestra zo skoly 🙈 tie chodia na bicykli.

catherinah
Dnes o 19:17

Po všetkých tých krimi prípadoch, co som počula, tak NIE. Najmä ak je to dievča a chodí pravidelne a sama. Určite nie.

belllinka
Dnes o 21:30
@catherinah

Po všetkých tých krimi prípadoch, co som počula, tak NIE. Najmä ak je to dievča a chodí pravidelne a sama. Určite nie.

@catherinah a dokedy pre nu budes chodit?