icon

Je pravda, že žiak nemôže vziať písomnú prácu domov?

20. okt 2023

Prosím,ak sú tu učiteľky ZŠ. Je pravda,že žiak si nemôže zobrať písomnú prácu domov,ani si ju odfotiť? Ak dostane zlú známku,tak ja ako rodič chcem vidieť,kde konkrétne spravil chybu aby som mu to vedela vysvetliť a aby sa to doručil. S jedným predmetom ma totiž problém dosť žiakov z triedy. Aj moje dieťa. Pritom s ostatnými predmetmi nie. Ja keď som chodila na strednú,tak učiteľka nám dávala oznámkované písomky normálne domov. Prečo je to problém teraz?

letfenixa
21. okt 2023

Odo mňa rodičia pýtajú nielen pisomky, ale aj zadania.

oliverceky
21. okt 2023

U nás dávajú domov a rodič podpíše

zuzuliennka1
21. okt 2023

nikdy sa pisomky domov nenosili, co si pamatam, a to som gymko koncila pred 16rokmi.
pisomky rodicia videli na rodicovskom, domov nam ich ucitelia nedavali. mozno tak nejake previerky, kratke 5minutovky ale vacsie pisomky ostavali v skole

lolita555
21. okt 2023

Také normálne päťminútovky nosí domov normálne vstupné a výstupné testy z predmetov nie ,že to sa nesmie.len nahliadnuť ale tak naša pani učiteľka je super keď teba odfotí a pošle na messenger

loliki
21. okt 2023

Ja si myslím, že kým dieťa donesie písomku domov rodičovi, má množstvo času si tam dačo dopísať, aby to vyzeralo, že učiteľka zle opravila. A potom nič netušiaci rodič sa pôjde hádať s učiteľom, ako opravuje písomky.

adkoalauri
21. okt 2023

@kvietocek87 čo tu táraš jednu cez druhú? Čo zatajuje učiteľ, keď to má rodič, riaditeľ i inšpektor k nahliadnutiu? A nemá ho dostať rodič domov! A na základe čoho nie? Už ti to petrofka vygoglila. Keď sa rozdá písomka, s deťmi si ich preberieme, povieme kde robili chyby, môžu si ich vypísať a skontrolovať si body. Už za mojich čias sa písomky nedávali domov. ( a som dobre po 40). Okrem toho sa cez Edupage môžeš skontaktovať s učiteľmi a máš raz-dva odpoveď na tvoje otázky. A čo sa týka učiteľov, preto je toľko voľných pracovných miest, lebo je to tak závideniahodná a lukratívna práca.Ver mi, je radosť učiť deti takých múdrych rodičov ako si aj ty

michaela329
21. okt 2023

@kvietocek87 zákonný zástupca sa má zúčastniť združenia, kde tie písomky má k nahliadnutiu. Opakujem - k nahliadnutiu, pretože ide o dokumenty školy, ktoré sa archivujú a podľa zákona likvidujú. A k tomu opakovaniu testov, však ku každému tematickému celku sa nedá vymyslieť trilión testov, rozsah učiva je daný 🤦‍♀️Ak sa decká učia, nemôže ich nič prekvapiť.

palicka
21. okt 2023

Pozrite si vnutorny ppriadok Vasej skoly. Tam by mali mat uvedene, ako maju poriesene skusanie, hodnotenie ziakov a informovanie rodicov

gabriela303
21. okt 2023

Ani u nás nedávajú, ale mne zatiaľ všetci vyhoveli a poslali na edupege do sukromnej správy, len som napísala ci by som mohla vidieť písomku a poslali. Najviac ma vie naštvať keď vidím ze sa učil, aj sme si to prešli spolu všetko super a zrazu 4 tak vtedy mi to nedá a chcem vidieť prečo vlastne je tam 4?!

andrea400
21. okt 2023

Dobrý večer ja si tiež pamätám že písomky sme odovzdávali aj tie menšie aj tie veľké školské práce podľa mňa keď pôjdete za učiteľkou tak vám dá k nahliadnutiu čo vaše dieťa nevedelo. Aké aj učitelia chcú mať nejaký doklad prečo to dieťa dostalo takú známku.

adkalu
22. okt 2023

Nie, v našej škole sa písomky domov nedávajú. Na porade sme to mali zakázané, musíme archivovať a hlavne človek nikdy nemá istotu ci sa mu písomka vráti. Po každej písomke robím rozbor, uvediem správne odpovede, deti si skontrolujú, čiže väčšina dokáže identifikovať chyby, ale sú také deti, ktoré to nedokážu a vtedy nastupuje rodič, ten si môže písomku pozrieť, vysvetlím mu, kde sú chyby. Ja si písomky robím sama, platím si rôzne školenia a programy, niekedy zostavenie testu trvá hodiny, hlavne tá technicko-vizuálna stránka. A áno, považujem ju za svoje know how. Nemám problém ukázať žiakovi, rodičovi, kolegovi, inšpektorovi, ale ďalšie šírenie a posúvanie bez môjho súhlasu určite nie. Myslím, ze ak rodiča zaujíma dieťa a jeho chyby v písomke, tak mu pozretie písomky stačí. Ešte sa mi nikdy nestalo, aby odomna žiadal niekto fotku pisomky.Mám šikovné decká.

ira25
22. okt 2023

@cocolino234 či je to k vôli inšpekcii ,to dnes zistím s dám vedieť

nenne27
22. okt 2023

To zalezi.my pouzivame napr.na jazyk ucebnice isteho zahranicneho vydavatelstva.k ucebnici mame aj testy ktote pouzivame opakovane.vydavatelstvo vyzaduje nerozsirovat tieto testy dalej.ja male pisomky davam dalej ale napr.velky test ktory som si premakala a vyrobila pouzivam viac krat nechcem dat.vsetci si ho posunu a mozem robit dalsi.ked ma rodic zaujem pride do skoly, pripadne na rodicovske ich nosim.

diablikovci
22. okt 2023

U nás to Ucitelka rozdáva na rodičovskom ak rodič požiada a plus ma každý piatok konzultačné hodiny a vieme sa dohodnúť na stretnutí.

tiika
22. okt 2023

@letfenixa áno, môžem 😁 ale, ja som napísala aj v akom prípade; lebo brániť niekomu v niečom bezdôvodne nie je skratka v poriadku
Avšak vyhotoviť si záznam tam vyslovene aj tak nie je zakázané. No nie som právnik…

ninakajka
22. okt 2023

Dcera, velke pisomky rodicia si mozu prist nahliadnut k pani ucitelke, male patminutovky, dostane domov.

kroska18
22. okt 2023

@nika_23 len stále si nenapísala PREČO!

nika_23
22. okt 2023

@kroska18 narolujte si prvu stranu komentarov.Cela odpoved je tam uvedena.Je na to vyhlaska v zakone.

letfenixa
22. okt 2023

@tiika môže si vytvoriť odpis.

letfenixa
22. okt 2023

Kolegyňa ma skúsenosť, že po poslaní zošita domov matka žiaka vygumovala jeho chyby (1-2) a dozadovala sa zmeny známky. Opakovane.

katka0123
22. okt 2023

Zial, mne sa stalo, ze ked som horkotazko vypytala pisomku, koli tomu aby sim vedela kde dieta robi chyby, co mame dobrat, ukazalo sa, ze pani ucitelka zle zratala body. Ani sa neospravedlnila. Ako ma rodic chodit chodit kontrolovat pisomky? Ma si brvat volno z prace? To je absurdne. Chyby su ludske a posuvaju nas vpred. Nerozumiem preco ziaci / rodicia nemozu mat pisomku k nahliadnutiu, odfoteniu.

nika_23
23. okt 2023

@katka0123 pisomku mate k nahliadnutiu.V tom vám nik nebráni.Je rozdiel nahliadnuť a fotiť si písomku.

akvi
23. okt 2023

@nika_23 čiže počká učiteľ, kým príde rodič z práce? Alebo príde ráno o 6:00 do školy? Niekedy nadobudam dojem, akoby nie učiteľ tam mal byť pre žiakov, ale opačne. A mnohí budú pindat na rodičov, ale ak má rodič reálne záujem, tak je zrazu problém.

katka0123
23. okt 2023

@nika_23 Zial k nahliadnutiu mi brani pracovna doba. Mam si brat pol dna dovolenku k pravidelnemu nahliadnutiu do pisomiek mojich deti? To je absurdne, ked existuje edupage, email a pod. Ked bol covid, posielali sme vypracovane ulohy - to slo. Naspat to nejde? Myslim, ze robit chyby je ludske. Chyby nas posuvaju dalej. Ked dieta spravi chyby v pisomke, preco ich nemoze vidiet, odfotit, zaznamenat, aby sa sustredil na problematicke ucivo? To mam koli tomuto chodit do skoly? Taketo "skryvanie" pisomiek buduje skor nedoveru. Castokrat neopodstatnenu. Bolo by fajn, keby rodicia, ucitelia a deti mohli efektivne spolupracovat. 🙂 na co takto bojovat? Vsetkym ide len o jedno - aby sa deti ucili nove veci a posuvali dalej.

katka0123
23. okt 2023

@letfenixa to bola zial hlupa matka. Neh pisu pisomky negumovacim.

kvietocek87
23. okt 2023

@katka0123 skrývajú,aby obľúbencom prilepsovali známky.Kto to skontroluje.. nikto.A ešte aj zle spočítavajú body.Kamoske sa to stalo pri veľkej písomke.Isla do školy pozrieť písomku a tam zistila, že decko malo zle spočítané známky a malo mať lepšiu známku.A bola to veľká písomka.Keby nebola išla do školy pozrieť písomku,tak by malo dieťa zbytocne zlú známku.

katka0123
23. okt 2023

@kvietocek87 to iste sa stalo aj mne.

adkalu
23. okt 2023

@akvi myslím, ze každý učiteľ sa vie dohodnúť s rodičom a počká, resp.pride skôr do prace. Ak tvrdím, ze si môže rodič skontrolovať, vidieť alebo čokoľvek, tak mu to musím umožniť predsa. Samozrejme, že nie vecer😉. Ja len nerozumiem ako môžu rodičia nájsť chyby, stát sa síce môže, ale keď robíme rozbor písomky, deti si kontrolujú aj to ci majú správne zrátané body. Ale na druhej strane neriešim pohnútky rodičov, ma pravo ju vidieť, tak mu písomku kedykoľvek ukazem🤷‍♀️.

akvi
23. okt 2023

@kvietocek87 presne mam tiez dojem, ze ucitel, ktory nema co skryvat, tak nema absolutne ziaden problem ofotit pisomku a poslat. Tvaria sa tu niektori, akoby sa nediali take veci, ze zle spocitane body a dvojaky meter. Mne teda stacilo tych par online testov, ktore som mala moznost zhliadnut cez kovid a ich vyhodnocovanie. A ked sa decko opytalo, co bolo zle, tak vacsinou to ostalo bez odpovede..

adkalu
23. okt 2023

@kvietocek87 tak to je hlúposť, ja chcem, aby moje deti mali vedomosti a dobre znamky, tesi ma dobre urobená robota a ze sa oni tešia. Kto to skontroluje? No minimálne autor písomky, jeho rodičia, triedny učiteľ, zástupca riaditeľa, riaditeľ, až po školskú inšpekciu, ktokoľvek z nich a ja som povinná im písomku ukázať a som zodpovedná aj za správnosť hodnotenia. Myslíte, ze by som toto riskovala? Co by som z toho mala? Ved chcem predsa, aby mali žiaci čo najlepšie výsledky, je to moja vizitka. Vam sa v škole asi ublížilo....