Má vaše dieťa 15.9. voľno?
ešte je ticho.
V máji jedna do školy išla, druhá bola doma.
moji boli v maji v skole, takze tipujem ze aj teraz budu 15.sept. v skole - v praci sme dostali extra den volna aj ja aj muz (rozny zamestnavatelia)
muž učí a ich škola dáva riaditeľské voľno deťom, učitelia budú mať domácu prácu bez príplatkov
TT - doma skoly aj skolky ,v tych co zriadovatelom je mesto
muž učí a ich škola dáva riaditeľské voľno deťom, učitelia budú mať domácu prácu bez príplatkov
@anonym_b033d1 Nech sa ohradia. Je uplne jedno, ci robi z domu alebo v skole. Stale robi. Ma narok na priplatok. Alebo nech daju volno aj ucitelom.
@anonym_b033d1 Nech sa ohradia. Je uplne jedno, ci robi z domu alebo v skole. Stale robi. Ma narok na priplatok. Alebo nech daju volno aj ucitelom.
@zuzanaete nemáš pravdu, pri homeoffice nie je nárok na príplatky, tak hovorí zákon
u nás sa učí
naši teraz idú, v máji mali riaditeľské voľno..ale zas že po vianočných prázdninách (nástup do školy je v piatok), tak vtedy budú mať riaditeľské voľno, takže dali to takto no..
naši teraz idú, v máji mali riaditeľské voľno..ale zas že po vianočných prázdninách (nástup do školy je v piatok), tak vtedy budú mať riaditeľské voľno, takže dali to takto no..
@zuzacka16 po vianočných prázd. sa začína v piatok? sš školy čo majú internatistov presunú vyučovanie na pondelok.
@zuzanaete
mne by to nevadilo, robit za normalnu mzdu. My mame nariadenu dovolenku, ktorej mam zalostne malo....
@zuzanaete nemáš pravdu, pri homeoffice nie je nárok na príplatky, tak hovorí zákon
@anonym_b033d1 co za hlupost hovoris. my robime skoro vsetci HO a kedze by nam museli dat priplatok tak 15.9 nerobime. Daj ten zakon ktory tak hovori.
Zákonník práce, par. 52, odsek 7 d)
Ak si pri domáckej práci alebo telepráci zamestnanec sám rozvrhuje pracovný čas, jeho pracovný pomer sa spravuje týmto zákonom s týmito odchýlkami:
d) zamestnancovi nepatrí mzda za prácu nadčas, mzdové zvýhodnenie za prácu vo sviatok, mzdové zvýhodnenie za prácu v sobotu, mzdové zvýhodnenie za prácu v nedeľu, mzdové zvýhodnenie za nočnú prácu a mzdová kompenzácia za sťažený výkon práce, ak sa zamestnanec so zamestnávateľom nedohodne inak.
@anonym_b033d1 Narok na priplatok nie je, ak ide trvaly HO, ked si sama urcujes, kedy robis. Pri obcasnom HO narok na priplatky je. To by korporaty nenechavali doma ludi, lebo vacsina ma hybridny model a len by povedali ludom, nech v ten den robia z domu.
ZŠ škola, SŠ voĺno, druhá SŠ ešte nevie, asi škola
My učíme, syn ešte neviem.
TT - doma skoly aj skolky ,v tych co zriadovatelom je mesto
@anonym_34a611 Ja som z TT, pracujem na strednej škole a syn chodí na základnú, druhý na strednú, ale zatiaľ ešte ani jedna škola nedala vedieť o voľne.
Zákonník práce, par. 52, odsek 7 d)
Ak si pri domáckej práci alebo telepráci zamestnanec sám rozvrhuje pracovný čas, jeho pracovný pomer sa spravuje týmto zákonom s týmito odchýlkami:
d) zamestnancovi nepatrí mzda za prácu nadčas, mzdové zvýhodnenie za prácu vo sviatok, mzdové zvýhodnenie za prácu v sobotu, mzdové zvýhodnenie za prácu v nedeľu, mzdové zvýhodnenie za nočnú prácu a mzdová kompenzácia za sťažený výkon práce, ak sa zamestnanec so zamestnávateľom nedohodne inak.
@anonym_b033d1 Toto je, ak si sam clovek urcuje, kedy bude robit. To znamena, ze sa moze tozhodnut robit v nedelu a dat si volno v piatok. Preto tam nie je priplatok, lebo v 15.9. nemusi pracovat. Ak ma niekto pracu pon-pia s obcasnym HO, tak narok na priplatok ma. Proste ak ti pracovnu dobu urcuje zamestnavatel, tak narok na priplatok je.

@lili929 zatial edupage mlci, predpokladam, ze ano, ako mali aj 8.maja