Majú aj vaše deti zoznam kníh na leto?
Davaju aj vasim detom v skole zoznam knih, ktore maju precitat cez leto? Prvy stupen.
Resp. pocet knih, ktore maju precitat?
sesternica žije v CR a jej syn končil minulý rok prvý ročník na ZS. Cez prázdniny mali prečítať 2 ľubovoľné knihy a napísať obsah.
Iba odporucane. Kto precita, dostane poukaz na "nerobenie du" podla poctu ks knih.
@vevesh Čooo? Tak toto je perfektný nápad 👏
@anonym_autor nemá, bude tretiačka. Ale teda tiež knihám moc nedá, ale snažím sa vyberať jej, čo ju zaujíma. Aby aspoň trošku čítala, fungujem tak, že 1 stranu večer číta dcéra a zvyšok ja. 90% kníh ju nebaví, ani so neželá, aby som jej knihy kupovala, ale.stale skúšame v knižnici. Naposledy nás zaujal Oflajner. Inak my sa o tej knihe potom aj rozprávame, čo si o Tom myslí.
Pamätám si na letné prázdniny, ležať na deke v tráve a čítať troch pátračov 🙂
Dnešné deti málo čo čítajú a pri čítaní sa trápia, tak sa sústredia aby mechanicky prečítali slová, že im uniká význam textu a nerozumejú tomu čo prečítali.
@anonym_c4ad85 Nostalgiaaa, Troch patracov som milovala a precitala niekolkokrat ❤
Pre deti s dyslexiou je to ako za trest. Moja dcéra preplakala každé čítanie. Nikdy som ju do čítania kníh nenútila. Tráviť prázdniny čítaním? to naozaj nie a úprimne, aj ja som potrebovala po denno.dennom učení sa s ňou trochu vypnúť. Prednedávnom zmaturovala. Ako rástla, prišla na chuť knihám a dnes si od každého pýta k sviatku knihu. Za mesiac prečíta aj dva tristostranové romány. Syn je na prvom stupni a ten, naopak číta veľmi rád. Ale iba to, čo ho zaujíma. Vesmír, vlajky, zaujímavosti o krajinách. Nie poviedky, nie rozprávky 🤷♀️ uňho idú encyklopédie.
Ja si myslim ze by to nemalo byt povinne cez prazdniny. Ja citam rada ale napr moja sestra ona citanie neznasa 😁😁😁 jej dcera zasa precita komiksoce knizky Dogman (ano viem ze je to skor pre male deti ale co uz 😀) a nvm ju musi knizka zaujat asi. Naposledy zacala citat knizku o Duchoňovi 😆😀
Ja si doterat pamatam ako som sla vlakom niekam na vylet s babkou a vravela som jej ze by som chcela yz vediet citat, to boli prazdniny pred 1. rocnikom. My sme dostavali knizky aj na Vianoce len mama nam ich odkladala aby sa neznicili, co podla mna uplne stracalo zmysel ked sme ich dostali na Vianoce a nikdy sme ich nemohli citat lebo co ked sa poškodia 🙄

Bohužiaľ, naša škola to zanedbávala. Ppovinného čítania mali malo a mne je to ľúto,pretože doma dieťa nedonútim čítať. Veľmi málo robili čitateľské denníky, co je veľká škoda. Deti nechcú čítať, radšej celé dni ležia pri mobile. Nevedia čítať s porozumením, nemajú prehľad, slovnú zásobu. Pri čítani sa učia aj gramatiku. Cítanie je veľmi prospešné pre každého.