Majú aj vaši učitelia takéto nepríjemné poznámky?
Prosím vás, dnes vravela učiteľka na ZŠ známky zaokruhlene z matiky. Dcéra 8.rocnik tam má samé trojky z matiky, tak sme rátali s tým, že bude mať trojku. Dcéru ale zamrzela blbá poznámka od učiteľky pred celou triedou: "to je posledný raz, čo máš trojku z matiky".
Ja neviem, ale dcére takmer vyhŕkli slzy do očí. Je to normálne takéto reči? Komu by to bolo príjemné? Akože fakt nechápem...
@anonym_autor Aj horsie. Mam pocit, ze odkedy si zaviedli take veci do skolskeho poriadku, ze zakaz vykonavania nahravok bez vedomia ucitela, ze tym akurat sa snazia vytvorit prostredie a ochranu prave pre taketo konanie. Ja chapem, ze riaditel musi stat povacsine na strane ucitelov, pretoze ani oni to nemaju s niektorymi ziakmi lahke, a nemal by kto ucit, no na druhej strane niekedy nechapem, co mi deti doma hovoria.
@anonym_b4096c wau super a ako sa spravala? Či bola stále k tebe nepríjemná?
@anonym_autor praveze bola ticho a nechapala, ale ja som velakrat povedala, ako mi hovorila, ze som hlupa a nakoniec sme kolegyne😅 mozno sa konecne spamatala a neponizovala ine deti.
@anonym_autor praveze bola ticho a nechapala, ale ja som velakrat povedala, ako mi hovorila, ze som hlupa a nakoniec sme kolegyne😅 mozno sa konecne spamatala a neponizovala ine deti.
@anonym_b4096c byť ňou sa prepadnem od hanby
@anonym_autor Aj horsie. Mam pocit, ze odkedy si zaviedli take veci do skolskeho poriadku, ze zakaz vykonavania nahravok bez vedomia ucitela, ze tym akurat sa snazia vytvorit prostredie a ochranu prave pre taketo konanie. Ja chapem, ze riaditel musi stat povacsine na strane ucitelov, pretoze ani oni to nemaju s niektorymi ziakmi lahke, a nemal by kto ucit, no na druhej strane niekedy nechapem, co mi deti doma hovoria.
@kikulienkadd ďakujem💗
@anonym_0eecc0 presne ako píšeš.
Výsledná známka to nie je len priemer známok v klasifikačnom, ale zarátané sú aj jej odpovede pri frontálnom skúšaní, aktivita na hodinách, hlásenie sa na počítanie pri tabuli bez známkovania, zapájanie sa do riešení pri vysvetľovaní nového učiva, krátke odpovede pri zhrnutí učiva na konci hodiny,... Na matematike je veľa možnosti prejaviť sa na hodine. Známky v klasifikačnom sú hlavne z písomných previerok a testov. Učiteľ vie ako sa dieťa prejavuje na každej hodine, nakoľko sa zapája a je aktívne. To ovplyvňuje celkové hodnotenie.

Ahoj! Úplne blbá poznámka od pani učiteľky! Na druhej strane, je to pre dcéru škola života a verím,že ak by dcéra bola raz učiteľka, nič podobné ju nenapadne žiakovi povedať. Porozprávaj sa s dcérou a ubezpeč ju,že jej ľudská hodnota nespočíva v známke z matiky, ani v tom,ako ju vidí učiteľka matematiky. Je to tvoja milovaná dcéra a budeš pri nej stáť ako milujúca mama.