Majú aj vaši učitelia takéto nepríjemné poznámky?
Prosím vás, dnes vravela učiteľka na ZŠ známky zaokruhlene z matiky. Dcéra 8.rocnik tam má samé trojky z matiky, tak sme rátali s tým, že bude mať trojku. Dcéru ale zamrzela blbá poznámka od učiteľky pred celou triedou: "to je posledný raz, čo máš trojku z matiky".
Ja neviem, ale dcére takmer vyhŕkli slzy do očí. Je to normálne takéto reči? Komu by to bolo príjemné? Akože fakt nechápem...
@anonym_autor ja som to pochopila úplne inak....čo ak ju chcela motivovať, že to je posledný raz trojka...lebo už od nej chce, aby mala lepšiu známku...napr.2....
@mironka presne. Aj dospely ma problém pochopiť túto hlúpu poznámku a ona to povie dieťaťu. Nemá si co také niečo dovoliť pred triedou.
Môže jej slušne niečo povedať, keď je s ňou sama. Slušne. Sama som učila. Je mi smutno z takýchto učiteľov.
@mironka presne. Aj dospely ma problém pochopiť túto hlúpu poznámku a ona to povie dieťaťu. Nemá si co také niečo dovoliť pred triedou.
Môže jej slušne niečo povedať, keď je s ňou sama. Slušne. Sama som učila. Je mi smutno z takýchto učiteľov.
@lukbe vieš presne je to tak. To nebolo že povzbudenie ale zhodenie. Pritom keby jej vychádzala ledva trojka, ale úplne čistá trojka ti bola, tak nerozumiem prečo ju zhodila. Ja som z toho nemohla spať, si predstav že ti take niečo povie šéf pred 20 kolegami. Tebe jedinej.
@lukbe vieš presne je to tak. To nebolo že povzbudenie ale zhodenie. Pritom keby jej vychádzala ledva trojka, ale úplne čistá trojka ti bola, tak nerozumiem prečo ju zhodila. Ja som z toho nemohla spať, si predstav že ti take niečo povie šéf pred 20 kolegami. Tebe jedinej.
@anonym_autor dohodni si s ucitelkou schodzku v ramci jej konzultacnych hodin a priamo sa jej spytaj, ako to myslela. Ze ci dceru vidi ako stvorkarku alebo naopak si mysli, ze ma na viac ako na 3-ku. A ze kde vidi jej slabe miesta, kde treba pridat.
@anonym_autor chápem, a tiez nechápem reči diskutujúcich, ktorí tvrdia, ze naučiť dceru znášať taketo reči a útoky. Ano, v živote sa človek dočká kadecoho, ale kde by sme došli, ak by sa kazdy správal hnusne, arogantne a clovek by sa nebranil.
@lukbe prosím ťa a akým štýlom to môže byť? Normálne si cez edupage vyžiadať hoci aj každú? Alebo jej napísať napr že by som ich chcela mať k nahliadnutiu na združení. Alebo napr aby ich k nahliadnutiu poslala po dcére? To na len tak napadlo... Ale myslím, že by s tým mala ucitelka problém.
@anonym_autor to vam pisomky nedavaju k nahliadnutiu automaticky? My sme vzdy na rodicku mali celu sadu vsetkych pisomiek, ktore deti pisali a mohli si ich pozriet, aj odfotit. Viem, ze niektore skoly s tym maju brutalny problem, ale podla zakona ty mas pravo vidiet prace svojho dietata a musia ti umoznit aj spravit si zaznam/vypis..
My mame matikarku tiez riadnu kravu,deti v tretom rocniku zš,boja sa jej dohovor nepomohol ide to k riaditelke snad sa to pohne a skludni sa.
My mame matikarku tiez riadnu kravu,deti v tretom rocniku zš,boja sa jej dohovor nepomohol ide to k riaditelke snad sa to pohne a skludni sa.
@anonym_a387a6 držím palce
@anonym_a387a6 držím palce
@anonym_autor buduci tyzden sa uvidi,mame rodicia s riaditelkou stretnutie aj s nou teda.
@akvi vieš čo ešte sme nemali nejaký problém čo sa týka známok. Tak som nikdy nepýtala písomky k nahliadnutiu. Preto sa teraz zaujímam ak nedajbože začne nosiť horšie známky ako trojky, či mám na to nárok a ako postupovať. Už len preto aby som vedela, čo nevie. Ja sa s ňou neucim, asi už nebudem vedieť ôsmačke učivo len tak z hlavy keby som si pozrela písomku. Ale tak aspoň si ju precítiť a doma popozerat
Moja je siedmačka, majú novú triednu,majú s ňou sjl. Sjl je už ich tretia na druhom stupni. Od začiatku počúvajú ako nic nevedia. Od začiatku roka ich straší monitoringom. Tento týždeň sa k nej pridala aj matikarka. Ta je tiež nová.
@akvi vieš čo ešte sme nemali nejaký problém čo sa týka známok. Tak som nikdy nepýtala písomky k nahliadnutiu. Preto sa teraz zaujímam ak nedajbože začne nosiť horšie známky ako trojky, či mám na to nárok a ako postupovať. Už len preto aby som vedela, čo nevie. Ja sa s ňou neucim, asi už nebudem vedieť ôsmačke učivo len tak z hlavy keby som si pozrela písomku. Ale tak aspoň si ju precítiť a doma popozerat
@anonym_autor aha...a preco sa s nou neucis, ked ma problem?
@anonym_autor aha...a preco sa s nou neucis, ked ma problem?
@anonym_a141d4 veď som písala, že doteraz problém nemala. Matika ju nebaví, ale mala z nej dvojky, iba minulý rok a teraz trojku. To zas nie je také strašné že by ju mala ucitelka za to ponižovať či? Jasné, že teraz sa budem tu matiku musieť s ňou učiť, aby to udržala na tej trojke keď už náš tak učiteľka strasi

Riešili sme problém s učiteľkou na ZŠ, napísala som jej správu, odvtedy je ako cukrík