icon

Mali by všetci prváci dostávať jednotky?

Včera o 15:01

Aky je vas nazor? Mali by mat vsetcu prvaci jednotky, len preto,ze len nedavno nastúpili do skoly?

Strana
z2
anonym_c36487
Včera o 15:03

????? dalsia trollia tema niektore ste si asi porodili mozog ....toto co su za primitivne otazky?

januska12323
Včera o 15:05

Nie, na polroka kľudne ale hodnotenie má zodpovedať vedomostiam bez ohľadu na ročník.

viestta
Včera o 15:05

pre prvakou je lepsie slovne hodnoenie ale zas znamky motivuju viac ako nejake vety, ktorym velmi nerozumeju

anonym_cccc9b
Včera o 15:09

Určite nie je to veľmi demotivujúce pre tých čo sa snažia aby mali jednotky, ak sú ohodnotený rovnako ako "flakaci"

autor
Včera o 15:13
@anonym_c36487

????? dalsia trollia tema niektore ste si asi porodili mozog ....toto co su za primitivne otazky?

@anonym_c36487 co je na tom primitivne? Zaujima ma nazor inych na toto

autor
Včera o 15:13
@januska12323

Nie, na polroka kľudne ale hodnotenie má zodpovedať vedomostiam bez ohľadu na ročník.

@januska12323 súhlasím

autor
Včera o 15:14
@viestta

pre prvakou je lepsie slovne hodnoenie ale zas znamky motivuju viac ako nejake vety, ktorym velmi nerozumeju

@viestta ano, suhlas. Len ci tych malych velmi nedemotivuje,ked maju dvojku napr.

autor
Včera o 15:14
@anonym_cccc9b

Určite nie je to veľmi demotivujúce pre tých čo sa snažia aby mali jednotky, ak sú ohodnotený rovnako ako "flakaci"

@anonym_cccc9b som rovnakého nazoru

markusrasford
Včera o 15:19
@viestta

@viestta zhodnotila hovorkyňa MK. Všetci rodičia prváčikov sú už teraz kľudnejší. Ďakujeme pani @viestta

anonym_01f59d
Včera o 15:20
@markusrasford

@viestta zhodnotila hovorkyňa MK. Všetci rodičia prváčikov sú už teraz kľudnejší. Ďakujeme pani @viestta

@markusrasford?

Nie, nemali.

reela
Včera o 15:25

My sme mali na zaciatku vcelicky. A radsej som mala 3 vcelicky nez dve ci nebodaj jednu. Ked prisli znamky, bolo to take vaznejsie. Aspon ja som to tak vnimala. Niektori mali na salame uz pri vcelickach. Dost zalezi na povahe dietata, pristupu rodicov...

mirkasan
Včera o 15:31

Prave nad tym rozmyslam. Syn sa ozaj snazi, doma trenujeme. Vypytuje sa ma sam od seba na dlasie veci, kt sa este len budu ucit. Ucitelja to berie prisne - 2 chyby v diktate a hned B, takisto aj pri pisonkach… vysvedcenie mali vsetci rovnake

behulka
Včera o 15:45

@anonym_autor nemali by mať známky vôbec.
Som už nejaký ten rok dospelá a v prvej triede sme mali slovné hodnotenie. Myslím si, že toto je omnoho lepšia možnosť.

anonym_629e76
Včera o 15:47

Od r.2027/2028 uz to budu len a len slovne hodnotenia,znamky skoncia uplne.Uzasna reforma.

anonym_629e76
Včera o 15:48

Absolvoval/neabsolvoval,to bude nove hodnotenie.

mullerova46
Včera o 16:13

@anonym_autor podľa mňa áno. Deti treba motivovať 🙂 ak niečo nie je ideálne upozorniť rodiča a nie dávať horšie známky

oriesocek
Včera o 16:32

Naša dostala slovne hodnotenie, bolo tam presne popísané, ako funguje, čo mala vedieť a vie, čo jej ide slabšie… mala si urobiť aj sebahodnorenie a čuduj sa svete, urobila ho úplne rovnako… rozumela aj prečítanému textu hodnotenia a tešila sa, keď ju ocenili - a rozumie, že čítanie jej ešte úplne nejde…

anonym_29205d
Včera o 16:45

moj mal zo sjl dvojku

anonym_7908cb
Včera o 16:50
@anonym_629e76

Od r.2027/2028 uz to budu len a len slovne hodnotenia,znamky skoncia uplne.Uzasna reforma.

@anonym_629e76 to sa bude týkať len 1.rocnika?

anonym_629e76
Včera o 17:06
@anonym_7908cb

@anonym_629e76 to sa bude týkať len 1.rocnika?

@anonym_7908cb ano,takze do 9r cela zs,potom budu zaujimave aj ss,ako budu riesit.

sense
Včera o 17:18

Nie nemali, ale nemusia mať známky vôbec stačí slovné hodnotenie.

behulka
Včera o 17:47
@anonym_629e76

@anonym_629e76 nie je to pravda. Slovné hodnotenie bude povinné ale známky ostávajú.

anonym_43fc6e
Včera o 18:04

Podla mna mali. Mam prváka a ide mu to samo, nemusi sa vela snazit a veci mu idú. Ale su deti, ktorym to ide ťažšie a snazia sa viac, takze myslim si, ze tie deti treba motivovať a oceniť aj snahu. A hlavne v prvej triede, kde sa snazia skoro vsetci prváci. Motivácia je viac ako nejake porovnávanie.

anonym_c36487
Včera o 19:52
@anonym_autor

@anonym_c36487 co je na tom primitivne? Zaujima ma nazor inych na toto

@anonym_autor prepac, ale ty mas snad vlastny rozum? alebo asi nemas ked potrebujes nazory inych?

autor
Včera o 20:00
@anonym_c36487

@anonym_autor prepac, ale ty mas snad vlastny rozum? alebo asi nemas ked potrebujes nazory inych?

@anonym_c36487 to je diskusne forum ty ježibaba

athelas86
Včera o 20:01

Celá osobnosť dieťaťa, komplex jeho vedomostí a zručností sa nedajú zredukovať na čísla v tabuľke. Preto by sa malo používať jedine slovné hodnotenie.

betulinka1
Včera o 20:15
@athelas86

Celá osobnosť dieťaťa, komplex jeho vedomostí a zručností sa nedajú zredukovať na čísla v tabuľke. Preto by sa malo používať jedine slovné hodnotenie.

@athelas86 ale slovne hodnotenie je tiez subjektívny nazor ucitelky. Pri známkach ako tak rodic vidi, kde ma s dietatom zabrat. Moj nazor. Potom pride v tretom ročníku sok, ze preco ma moje dieta 3, ked malo doteraz 1 alebo bolo hodnotené kladne. Tak neviem, myslim si, ze by mali byt znamky od prveho ročníka. Nepride potom ten sok a vycitky rodicov, ze si sa zhoršila v skole.

athelas86
Včera o 20:48

Samozrejme že je to subjektívny názor učiteľky, preto je dôležité aby tam bol dobrý a vzdelaný človek ktorý vie posúdiť potrebné oblasti na zabranie a slovne ich naformulovať 🙂
Vo všeobecnosti by však bolo dobré v záujme detí opustiť od zaberania v predmetoch ktoré im nejdú a prejsť na zaberanie v predmetoch, ktoré im práveže idú. Ale to je širšia téma a naše štátne vzdelávanie má ešte kopec iných vážnejších nedostatkov.

bobbula
Včera o 21:15

Nemali by byt znamkovani. Skôr by mali dostať slovne hodnotenie, ktoré im povie omnoho viac než nejaká známka. Ta nezachytí snahu, osobný pokrok. Učíme sa pre seba a nie pre známky, známkami sa tato vnútorná motivácia v deťoch naopak vytráca a hlavným zmyslom ucenia sa potom spočíva v zbieraní jednotiek, nie v podstate, čo im skola dala a aké vedomosti nadobudli.

bobbula
Včera o 21:21

Myslím, že samé učiteľky pokial sú dostatočne vzdelané a chapave by mali byt proti hodnoteniam známkami. Dokázať žiakov motivovať inak. Známky sú jednoduchšia a rychlejsia cesta, no krátkozraká.

Strana
z2