icon

Mám problémy s 12 ročným synom

erikanezbedna
4. nov 2015

dobrý vecer mam problémi s dietatom má rokov 12 a nechce doma poslúchat odvráva svojmu otcovi.mne nie .nedá sa mu nic dat roskázat ked pride zo skoly tak sa naje ani sa neprezlecie a ide vonku a príde domov pozde vecer niekedy sa aj stalo ze len v noci prisiel domov obávam sa o mojho syna ..a som nestastna ze sa mu nedá roskazat nic aj v skole sú uz sním problémi aj tam sa uz stazuju na mojho syna ,,,ak vie niekto mi poradit tak dakujem ako si mám dat rady s mojím synom ...

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@lubkavargova1 mozno ze aj ta puberta robi .mozno

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@lindussa12 aspon ze ti tak pises a dobre je ked sa ucis po madarsky cim viacej vies jazik tim viacej si clovekom...pisu mi ano ale neviem preco uz utcudzovat madarov ked aj mi sme ludia ako aj slovaci ...preca sme civilizovani ludia ale niektori nieeee su ako zveri...eszt jó ha tudol csepet magyarül jó ...akor mért mo nemítjak a magyarul nekem ha ojan okosak ..nemtudom mért .de nembaj így is jó nekem valamit akor is segítik nekem ...köszi neket .jó lehecs aszony ....keves van ojan keves.

lubkavargova1
6. nov 2015

No, tak v prvom rade my sme sa neobuvali do madarov. Tiez ste ludia ako vsetok tu na SK. Len sorry, ale dost tazko sa citaju prispevky. Lustime, lustime a tak pomalicky ochadzame k tomu, ze co ta trapy, abo tvojho podareneho synatora... a len tak na margo, v ktorej oblasti zijes? Fotku nemas, takze uplne je jedno a mozes kludne povedat...ako nic vzlom, len zo zvedavosti.

katka1981
6. nov 2015

@erikanezbedna, ako mozes byt Madarka, ked si sa narodila na SK a cely zivot zijes na SK? Alebo si sa narodila v HU? Toto je vasa najlepsia obhajoba, neviete ani po slovensky ani po madarsky, ale hlasite sa k Madarom. Neviem preco mate pocit, ze Madari su viac ako Slovaci 😀 A hlavne vsetky romovia sa hlasia k Madarom.

katka1981
6. nov 2015

@erikanezbedna, a teraz sa neuraz, mne tvoja gramatika nevadila vobec, ale uvedom si jedno, ze ked zijes na Slovensku, mala by si vediet ake i sa kde pise. Keby si zila v Nemecku alebo inde v zahranici, tiez budes jak mongol? Ja som sa za 5 rokov naucila nemecku gramatiku tak, ze ty sa nechytas so slovencinou a to som v Nemecku nikdy nebola a nebola som nutena nou hovorit. A nemcina je udajne tazsia. Jasne casom som ju zabudla, lebo som ju vobec nepouzivala. Je to len o tom, ze komu sa chce, ten sa nauci. Aj kopec Slovakov nevie pravopis. Su to len tvoje vyhovorky, rovnako ako dovody, preco nemozes ist do skoly a podobne.

lubkavargova1
6. nov 2015

tak toto by aj mna zaujimalo....ze ako to je....lebo pre madarov su slovensky madari "hotentoti". To nie su madari, to maju len madarsku narodnost. Obcianstvo je SK. Takze urcitym sposobom su slovaci...a najvacsia show je, ze ked taky "hotentot" pride do origos HU, viac do stredu kde sa rozprava pekne spisovne tak su uplne odstaveny. Teraz nemyslim tu prihranicnu oblast, ale origos vnutrozemie. Tam teda by takeho "hotentota" prizabili a vobec sa s nim nebavili domorodci...a viem, lebo som take zazila. Po rodicoch som "made in Hu", a jak som dosla do Budapeste bola som mimo kontextu a kukala som jak vyorana mys na nicha to si dovolim tvrdit ze madarsky viem perfektne! Teda myslela som ze viem kym som nedosla do prvej trafiky a chcela kupit LEN cigarety.... 😀 😀 😀

lanugo
6. nov 2015

@erikanezbedna tvoja madarska veta je napisana presne tak uboho, ako ked pises po slovensky.Draha, ty madarka nie si na 100%.Google ti to zle prelozil!

katka1981
6. nov 2015

@lubkavargova1, presne tak, ako pises.

katka1981
6. nov 2015

@lanugo, to su ludia, co sa nevedia zaradit. Ja mam takeho kamarata, po mame je Slovak, po otcovi Sircan. Arabsky nevie uplne dobre a slovensky tiez pocut ze je cudzinec a celkovo rozmysla jak hotentot. Zije dlhe roky na SK. A ani on sam nevie co je. V sirii sa citi ako Sircan, na SK ako Slovak, ale ani jeden jazyk dobre nevie.

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@lanugo nie gogle len na noteboku nemam take pismena ako u madarov a ani mekcene tu nemam nenajdem a zato nie dobre pisem ..mivan mit akarsz tölem ..tudok jó magyrul ...kár hogy nincs nekem ugy it íras a hogy kel oszt magyar vagyok ..nem hazsudok it nektek.

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@lubkavargova1 ked som v madarsku vsetko tam rozumiem po madarsky vsetko...

lubkavargova1
6. nov 2015

@katka1981 tak tak...dobre pises....to je take zmiesane. A najhorsie je, ze toto sa cele prenasa na mladez. este ked starsi ludia nevedia, tak cert to ber. Pochopim to, ani moji stary rodicia nevedeli, ale to bola ina generacia, ta vojnova...to emigrovali ludia po celom svete...ale aby sa teraz nejaky sopliak nevedel po slovensky opytat kedy ma bus domov???? A zazila som. Velky to hrdina, kym nedosiel pred oblacok s informaciami....to Bugar oproti nemu rozprava jak junak z Terchovej!

katka1981
6. nov 2015

@lubkavargova1, mame jedneho dobreho znameho, ma asi 45 rokov, vzhladovo vyzera na 70. On hovori aj slovensky ale tazsie. Jeho zena nevie po Sk ani slovo a to ziju pri Komarne v nejakej dedine. Jasne, ze sa hlasia k Madarom. Ale ked potrebujeme, aby zavolal do HU a nieco vybavil, jaj to je vyhovoriek okolo toho. Cize ich madarcina je ozaj len take ich narecie a od madarciny naozaj vzdialena. Pekne si to napisala, no naozaj takych ako ty, co to priznaju vela nenajdes, klobuk dole. Nie je hanba priznat ale trepat blbosti okolo toho.

katka1981
6. nov 2015

@erikanezbedna, neverim ti ani slovo.

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@katka1981 narodila som sa na slovensku ale do skoli madarskej aj moje deti chodili do madarskeej skoly aj ten posledny chodi do skoly a mi na slovensku mame inak prislovia madarciny...a narodnost mame madarsku

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@katka1981 skoda ze sa neda verit skoda én nemtehetek hogy namakartok hidni éleg baja hogy namakartok hidni

lubkavargova1
6. nov 2015

@katka1981 vsak ja sa za to nehambim. Taka je pravda. Prvorady ma byt vzdy uradny/statny jazyk..potom narecie "sak budzeme i hutorec neeeeeeeee" 😀 😀 a potom ostatne jazyky. Skutocna madarcina ma strasne daleko k tej nasej co sa tu rozprava... a to ze niekomu povedia ze je "hotetot" no to ani urazka nie je 😀
Ja len dufam, ze toto skonci nejako normalne so synatorom, lebo toto vobec ale vobec nevyzera dobre...

katka1981
6. nov 2015

@erikanezbedna, a co ked si chodila do madarskych skol? Ale cely zivot zijete tu. Chapes ten rozdiel? Naco ste chodili do HU skol? Lebo to je take vase specifikum, ale to normalny clovek hlasiaci sa k Slovakom nikdy nepochopi. Je to chore. Keby som isla zit do cudziny, tak by som chodila do ich skol, aby som vedela jazyk a nasla si uplatnenie.

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@katka1981 hned som tu .musim este porobit doma veci ...

katka1981
6. nov 2015

@lubkavargova1, no nic, tu je nazorna ukazka medzi inteligentom a hotentotom 😀

katka1981
6. nov 2015

@lubkavargova1, vies co, to je uplne zabite. Ved sa flaka skoro rok, mal necelych 11a pol ked zacal. Myslim, ze to vydrzia do 18tky a potom to uz bude jedno. Zacne chlastat, fetovat, kradnut..... Vyhovorka, ze muz dojde domov o 18. Ved poviem synovi, zajtra chcem aby si pockal kym pridem z prace a porozpravame sa. Ale zbytocna snaha, to je uplne zabite.

katka1981
6. nov 2015

@erikanezbedna, bude 8 hodin, syn este neprisiel zo skoly domov? A muz co na to hovori? Pocka na syna, co planujete robit?

lubkavargova1
6. nov 2015

@katka1981 on ich ma totalne na haku...ja nechapem, ale ked raz matka alebo otec zaveli, ze sa ide domov, hoc aj za usi by som ho vytarhala, ale aj tak by som ho dovliekla domov a tam by dostal taky basamel, ze by tyzden nesadol na rit a dvakrat si rozmyslel ci bude takto vyskakoval! A moze mat aj dva metre chlapcisko

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@katka1981 prepac ale netreba mna riesit ze som madarka radcej mojho syna riesit ano dostala som vela radi co vam aj vdacim a pokusim sa nejako s mojim synom ...dakujem.

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@katka1981 zo skoly prisiel o 3 pobede ale sa najedol a povedala som mu ze nech dneska nejde nikda ze sa snim chcem porospravat ale co moj syn povedal a slubil mi ze potom sa porospravame ..ale este neni doma moj muz uz siel za nim....

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@katka1981 planujem sa snim nejak dohodnut a porospravat sa snim to planujem uz cakam kedy pride domov dufam ze ho moj muzdovlaci domov teras cakam na ne

katka1981
6. nov 2015

@erikanezbedna, to neber ze riesim ze si madarka, lebo ajtak nie si, ale to je jedno, o tom to nie je.

lubkavargova1
6. nov 2015

@erikanezbedna a to sa tvojho muza nepytas ze kde ho stale najde? Mi nehovor, ze pokial byvate na dedine, tak neviete kde je...vsak na dedine sa vie aj to kto-kde-skym sa prespi abo aj take co este sa oficialne ani nevie, ale uz sa to riesi...moja babka vravela, ze "na dedine sa vie aj to co sa vari v kazdom dome na obed" a dedo zase vravel "ze aj to co sa deje v posteliach" 😀 😀 😀

katka1981
6. nov 2015

@erikanezbedna, cize syn odisiel hoci si mu povedala aby ostal doma?

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@katka1981 ano odisiel a ked som za nim behla tak bol rychlejsi ako ja ..ale ho cakam este neprisiel moj muz