icon

Nadmerné použitie vonných olejov v školskom prostredí

25. jan 2026

Celé oblečenie má nasiaknuté olejmi na pranie. Nedá sa to v triede vydržať. Dávajú ho sedieť dozadu, otvárajú sa okná dokorán, v triede je zima. Keď prejde po chodbe, smrdí celá chodba. Spolužiaci sa mu vyhýbajú. Sám vyzerá ako omámený, matka mu aj teraz dala stanoviť diagnózu, že je spomalený, ale v takomto oblaku "vône" by už nikto nebol schopný normálne vnímať.
Máte učitelia takýchto žiakov? Ako to riešite? V školskom poriadku sa spomína len znečistené a zapáchajúce oblečenie.
Majú vaše deti takýchto spolužiakov? Ako ich vnímajú?
A čo vy, mamičky, ktoré sa vyžívate v pracích olejoch? Je to pre vás zábava, trápiť okolie svojich detí týmito zápachom?

Strana
z4
anonym_2ce0f3
26. jan 2026
@zuzana76

@anonym_2ce0f3 ak ten smrad otravuje ludi okolo, tak ucitelka to musi rodicovi oznamit, aby to prestal pouzivat a ked to neprestane, obratila by som sa na hygienu, akoze mat migreny z avivaze je ok? ved tam sedi dalsich xy ludi. Ja som mala jedneho vonaveho ziaka, ale bol citit len v jeho okoli. Deti sa nestazovali a ja som ho citila, len ked som stala pri nom. Ale teda on musel v tom vonavom oblaku sediet cely den.

@zuzana76 aj tak si myslím, že neexistuje nikto, kto by mal tú moc zakázať ľuďom používať vonné oleje, či parfém. Aj moja kolegyňa sa každé ráno nasprejuje v šatni nejakým (pre mňa) smradom a ešte sa aj urazila, či si myslím, že bude kvôli môjmu citlivému nosu smrdieť potom.

svetlonos
26. jan 2026
@anonym_2ce0f3

@zuzana76 aj tak si myslím, že neexistuje nikto, kto by mal tú moc zakázať ľuďom používať vonné oleje, či parfém. Aj moja kolegyňa sa každé ráno nasprejuje v šatni nejakým (pre mňa) smradom a ešte sa aj urazila, či si myslím, že bude kvôli môjmu citlivému nosu smrdieť potom.

@anonym_2ce0f3
odveci ale - porad kolegyni - v dobrom- niveu krem antuoersoirant. Ucinkuje perfektne proti potenou a nie je to ziadna vtuerava vona.

Strana
z4