Nadmerné použitie vonných olejov v školskom prostredí
Celé oblečenie má nasiaknuté olejmi na pranie. Nedá sa to v triede vydržať. Dávajú ho sedieť dozadu, otvárajú sa okná dokorán, v triede je zima. Keď prejde po chodbe, smrdí celá chodba. Spolužiaci sa mu vyhýbajú. Sám vyzerá ako omámený, matka mu aj teraz dala stanoviť diagnózu, že je spomalený, ale v takomto oblaku "vône" by už nikto nebol schopný normálne vnímať.
Máte učitelia takýchto žiakov? Ako to riešite? V školskom poriadku sa spomína len znečistené a zapáchajúce oblečenie.
Majú vaše deti takýchto spolužiakov? Ako ich vnímajú?
A čo vy, mamičky, ktoré sa vyžívate v pracích olejoch? Je to pre vás zábava, trápiť okolie svojich detí týmito zápachom?
Napisala by som rodicom. Oni uz tu vonu vobec nevnimaju. Teraz neviem, ci viacej lutovat to dieta alebo okolie.
nechápem načo takýto anonymný príspevok....ak sa ma to predsa týka tak to riešim s učiteľom či rodičom....dieťa je už "potrestané" dosť, aj keď myslím že to nebude také zlé...každý máme inú citlivosť čuchu a každému vadí iné....možno má dieťa nadriemerné potenie alebo matka má po covide poškodený čuch a necíti tú intenzitu vône....za mňa račej vôňa ako smrad.....
@anonym_autor Ja mám vône rada a aviváže používam pravidelne. Používam aj zelenú Puellu. Na bundy, otepľováky, šále, čiapky. Prijemne mi to vonia, aj deťom, ale vonku to rýchlo vyprchá. Vždy lepšie akoby dieťa chodilo špinavé a páchlo potom. Skutočne extrémne prevoňaného človeka som ešte nestretla, skôr bojujem s tým, že sa mi vôňa nepáči, napríklad nemám rada vanilku, korenie a podobné pachy.
@anonym_autor ja mám takýchto kolegov, ktorým perie veci žena, je to jedna veľká katastrofa
Hned by som napisala rodicom, ci si neuvedomuju, ako tym otravuju okolie
vsak ako triedny ucitel si predvolaj rodicov a vysetli situaciu, smrad ako smrad ak to mate v skolskom poriadku...
@anonym_autor Ja mám vône rada a aviváže používam pravidelne. Používam aj zelenú Puellu. Na bundy, otepľováky, šále, čiapky. Prijemne mi to vonia, aj deťom, ale vonku to rýchlo vyprchá. Vždy lepšie akoby dieťa chodilo špinavé a páchlo potom. Skutočne extrémne prevoňaného človeka som ešte nestretla, skôr bojujem s tým, že sa mi vôňa nepáči, napríklad nemám rada vanilku, korenie a podobné pachy.
@anonym_cc4083 vonku to nevyprchá. Minule sme sa sánkovali a presne 2 deti tam mali na sebe tento smrad. Takmer ma naplo, smrdí to všade a vždy a nechutne moc, keď to ľudia preženú. 🤦♀️
@anonym_autor uvedomuješ si, že ak tým olejom obťažuje celú triedu a školu, tak už je to zápach a to treba riešiť? či idete ako škola čakať, kým nejaké citlivejšie dieťa z toho chytí záchvat a odvezie ho sanitka? Sa k tomu postav ako dospelá osoba a oznam to rodičom - presne tak, ako si to popísala tu, nie modrého koňovi.
@anonym_cc4083 to si myslíš ty, že to necítiť
Už máš oblbnute čuchové bunky
Ja nechápem, ako niekto dobrovoľne môže kupovať tie oleje a aviváže a podobne. Dúfam, že to čoskoro zakážu.
@anonym_cc4083 je to strasne a nie, nevyprcha to. Sli sme na bicykle este na jesen, pred nami rodinka, to sa nedalo za nimi ist. Silna, prenikava vona, a to sme sli 20 metrov za nimi. Normalne sme postali a cakali, najedli sa a po 30 minutach sme zas vyrazili.
@anonym_autor A teda skúšali ste to riešiť s rodičmi, že proste niektorým takéto silné vône spôsobujú bolesti hlavy alebo sťažujú dýchanie? Ono ak hocičo človek používa pravidelne tak postupne si zvykne a necíti to-aj parfém napríklad a potom majú ľudia tendenciu kydať na seba toho strašne veľa a aj tak to necítia lebo ich čuch zvyknutý a ľudia okolo nich sa z toho idú zadusiť. Teda rodičia podľa mňa to už tak necítia a preto toľko kydajú toho na oblečenie. Ale je to tiež zápach ak by bolo treba odvolať sa na školský poriadok.
Puella a voňavý domov dievčatá... jeden nevydržatelný smrad! Máme obchodaka ktorý chodí našťastie raz za čas. Keď sa zastaví len na skok, ešte sa to dá. Rozvonia priestor, my rýchlo otvárame okná lebo je to silné. Ale ak sa musí zdržať, kolegyňa už plače lebo automaticky sa jej spustí migréna.
A mala som aj žiačku. Jej skrinka ,,voniala" ešte dlho po tom ako odišla zo školy.
Ta vôňa je možno fajn keď človek len prejde okolo. Ale už keď z toho smrdí celá chodba, trieda, žiaci v tom musia sedieť, tak to by som riešila okamžite.
Takže všetky čo máte doma puellu a voňavý domov, smrdite! Len si myslíte opak, ale fakt smrdite a obťažujete tým okolie.
Ved hadam ucitelka si s tymto vie poradit aj bez modreho kona preboha😲
@anonym_autorako triedna učiteľka by som určite poprosila rodiča, najlepšie matku, o krátke neformálne stretnutie.Poprosila by som ju,aby trochu ubrala v používaní vôní.Apelovala by som na to,ze v triede/škole sú deti s alergiami a astmou a pre tie detii silné vône predstavujú zdravotné riziko., môžu dostať astmaticky záchvat.
@anonym_cc4083 no vidíš, ty nemáš rada iné pachy a rovnako niekomu môže smrdieť tvoja zelená puella. Ty uz nemáš čuch. Nevnímaš ten smrad. Ale je ti neskutočne otravný zápach a už na metre viem že je to puella. Čistá chémia, brutálne svinstvo čím pomaly tráviš celú rodinu. Nečuduj sa ked sa vám začne kaziť zdravie.
Ved hadam ucitelka si s tymto vie poradit aj bez modreho kona preboha😲
@anonym_b4aba6 Áno, učiteľky si s tým poradia vyššie uvedeným spôsobom. Ale žiak je omámený, nevníma vyučovanie. Matka ho dala za integrovaného.
S rodičmi sa ešte nič neriešilo, teraz to začalo gradovať (tá "vôňa")
@anonym_b4aba6 Áno, učiteľky si s tým poradia vyššie uvedeným spôsobom. Ale žiak je omámený, nevníma vyučovanie. Matka ho dala za integrovaného.
@anonym_autor nechapem ze co tu cakas ked si s tym vies poradit...akoze robit osvetu aby zeny nepouzivali vonne oleje?
@anonym_cc4083 vies o tom, ze casom ti nos "otupie" a ty necitis, ze uz je to prehnane? Je to ako s parfumom, mnohi si myslia, ze straca vonu a nie, nestraca pre tych, ktori ju necuchaju kazdy den je rovnako intenzivna, len ten, ktory je nou denne obklopeny ho uz nevnima. Zas to s tymi vonami na oblecenie netreba prehanat, jednak to poskodzuje vlakna, nie vsetky zlozky su super zdrave a u niekoho to moze vyvolatat aj astmaticky zachvat. Medzi prijemnou vonou a chodiacou parfumeriou je velmi tenka hranica, a chodiaca parfumeria moze okolie obtazovat ani o tom netusi. Ked sa v jednom priestore stretnu dve chodiace perfumerie, tak potespanboh...
@anonym_autor tak za integrovaného ho matka asi ťažko dá. To si predsa nevyberajú rodičia .
no mne jedna pribuzna davala oblecenie po svojich detoch, a ta "vona" z nich bola taka silna, ze som to citila aj po pol roku, co som to prala bez avivaze. Oleje vobec nepouzivam.
@anonym_autor nechapem ze co tu cakas ked si s tym vies poradit...akoze robit osvetu aby zeny nepouzivali vonne oleje?
@anonym_b4aba6 Čakám diskusiu, ako to riešili iní a inde, či pridali do školského poriadku, či pohovor s matkou, ... či sa matka bude cítiť urazená, či má škola právo toto riešiť atď
@anonym_autor osobne si myslim,ze ziak je otupeny z niecoho ineho ako z vone. Podobne ako jeho rodicia , ju on uz nevnima.
samotna vona ci smrad, akokolvek intenzivna, nemoze sposobit realne nejake kognitivne problemy. A hlavne, ked je predpoklad, ze je na to uz zvyknuty.
@anonym_autor tak za integrovaného ho matka asi ťažko dá. To si predsa nevyberajú rodičia .
@anonym_ee517e Ale no, každé dieťa, ktoré privedies do cpppp na testy, dostane všetky diagnózy, ktoré si matka zažela. Staršie deti to tam v pohode zahrajú.
@anonym_ee517e Ale no, každé dieťa, ktoré privedies do cpppp na testy, dostane všetky diagnózy, ktoré si matka zažela. Staršie deti to tam v pohode zahrajú.
@anonym_autor nie nedostane, poznam dost deti co dg nedostali lebo ich nemali
A ta vôňa vadí aj ostatným učiteľom, či len tebe?
@anonym_autor vsak to rieste. Je to obtazujuce, takze to spada do kategorie "nevhodne" oblecenie dietata. v tom nie je len strih ci typ ale aj vone, sperky, obuv atd.
@anonym_autor dufam ze nie si ucitelka ak mas takyto nazor na integraciu a pracu CPP
A ano tie vonne oleje su hnus
nechápem načo takýto anonymný príspevok....ak sa ma to predsa týka tak to riešim s učiteľom či rodičom....dieťa je už "potrestané" dosť, aj keď myslím že to nebude také zlé...každý máme inú citlivosť čuchu a každému vadí iné....možno má dieťa nadriemerné potenie alebo matka má po covide poškodený čuch a necíti tú intenzitu vône....za mňa račej vôňa ako smrad.....
@mogaa lenže to nieje vôňa ale smrad, ktorý nám spúšťa migrény a pri ktorom nás nadrapuje
Po tvojich poslednych prispevkoch verim, ze si troll a ziadna ucitelka. Chces len rozputat hadku o tych smradlavych olejoch.

Ak si učiteľka, treba napísať tento problém rodičom