Nerozpráva, ale vie čítať
Ahojte mám syna , má autizmus slabé porozumenie, snaží sa komunikovať len pre svoje potreby alebo čo sa mu nepáči tak dá najavo inak ma kartičky na ktorých má všetko pofotené a používa ich.Má 9 rokov,min.skolsky rok sa naučil abecedu .Chodí do špeciálnej školy.Zistili sme že vie čítať,ale nieje to čítanie také že normálne číta alebo keď ja chcem,napr .na Youtube chce niečo pozerať,napíše si to sám alebo niečo chce aby som napísala ja tak mi diktuje písmená a ja píšem alebo len tak mi diktuje slová ktoré pozná a ja mu píšem na tabuľu alebo celú abecedu.Alebo mu len tak niečo napíšem že kde ideme a pozrie a už vie.Chcem sa spýtať či má niekto dieťatko s autizmom a či máte s týmto skúsenosti.
ak si nastudujes trosku odborne publikacie o autizme zistis ze tieto deti sa naucia cital slova ako obrazky necitaju rozkladom ci skladanim pismen na slabiky a slova ale rovno vidia slovo a spoja si ho s obrazkom existuju aj rozne pomocky na ucenie pre tieto deti touto metodou porozpravaj sa v skole o tom s ucitelkou urcite bude vediet co a ako aby ho posuvali. drzim palceky
ak si nastudujes trosku odborne publikacie o autizme zistis ze tieto deti sa naucia cital slova ako obrazky necitaju rozkladom ci skladanim pismen na slabiky a slova ale rovno vidia slovo a spoja si ho s obrazkom existuju aj rozne pomocky na ucenie pre tieto deti touto metodou porozpravaj sa v skole o tom s ucitelkou urcite bude vediet co a ako aby ho posuvali. drzim palceky
@kacena4 áno,vedia o Tom v škole,ide o to že doteraz len sem tam niečo povedal ale odkedy vie čítať ide to lepšie,každý deň nejaký pokrok. Doteraz sme s ním nepohli a teraz má 9 a zlepšilo sa aj porozumenie aj reč odkedy vie čítať

Dosť bežná vec u detí s PAS...nas syn nevedel v 4 rozprávať, ale poznal abecedu a prečítal jednoduché slová...v y rokoch nevedel súvislé povedať vetu, ale plynulo čítal texty