Nosenie rúška v škole - prváci
Vcera nam p. ucitelka povedala, že hoci to nie je povinne, trva na tom, aby deti mali rúško aj počas hodiny. Ja teda nie som nejaka uzkostliva matka a som aj za nosenie masiek - ale príde mi to ... no čo ja viem, už trochu prehnané. Prváčence? Vcera sa tam tie deti potili, doslova kropaje pod tym ruskom, v triede teplo. Po 2 hodinách som ja ako dospela mala co robit, detto ostatni rodičia. Jedna mamina tam bola tehotna, musela sa ist von nadýchať čerstvého vzduchu lebo sa jej motala hlava. Potom ked sme okolo obeda vyšli pred skolu tak po školskom dvore behali staršie deti a tie okrikovali učiteľky, že si maju dat ruska. Aj vonku? 😢😢😢😢
@monichetta to co pises ma zaujalo. Vies mi, prosim ta, dat aj zdroj? Pokojne aj v ang. 🙂
@zuzuliennka1 to fakt?? 😂😂😂Keď je niekto za očkovaný, tak neochorie a zrovna príklad východu a osypok, kde boli ľudia, ktorí boli očkovaní a pekne infikovani😂. Dievča zlaté distuduj si, predtým ako vypúšťas kraviny. Ci sedačky v aute, či iné perly. Kľudne sa daj oblbivat a nos aj doma rusko, to je tvoja vec. Ale daj pokoj s kolektívnou imunitou spojenou s ruskami
@maciatkolulu ano, to fakt... tie osypky tam boli zavlecene z anglicka a jedno z prvych opatreni bolo zaockovanie...hm preco asi 🤦🏼♀️
a po uz neviem akom case bola krizova sit. odvolana... a o sedackach v aute som nenapisala ani jednu kravinu.... tak neviem co sa tu do mna obuvas....
ockovanie zabrani sireniu, neviem, ci ty mas nejake ine info? nevsimla by som si, ze by sme tu bezne mali cierny kasel, rubeolu, tbc,.. 🤦🏼♀️🤦🏼♀️
navyse cela tato korona - ten virus si uz mohla prekonat aj ty a ani o tom nemusis vediet, viac ako tristvrtina vsetkych pripadov je bezpriznakovych..... ale vidim aj tu aj v tv, ze media uz zmasirovali ludi dostatocne 🤦🏼♀️ ale kolko ludi umrelo na rakovinu od marca, alebo kolko na nu ochorelo,... to uz nepisu nikde a to je smrtelne, ale riesme tu pol roka covid 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
@zuzuliennka1 tbc je velmi zly priklad, kedze proti tbc sa u nas uz niekolko rokov neockuje.. Kvoli vysokemu percentu neziaducich ucinkov, nie kvoli tomu, ze tbc uz nemame.. Tiez cierny kasel vobec nie je neobvykly.. Najma u dospelej populacii sa objavuje castejsie, ako si ludia myslia..
Ockovanie sireniu nezabrani - jednak kvoli tomu, co som uz pisala a tiez zabudas na faktor vyvanutia ucinku, ktory je u kazdeho iny a znova - nijako sa to nekontroluje.
@hettinka nie je to ziadna druha vlna, ale uplne ocakavany vyvoj vzhladom k letu a cestovaniu.... navyse ale od marca dnes uz vieme, ze to nie je smrtelny mor, ale vacsina ludi je bezpriznakovych, kazdy krat ked hlasia nove cisla, hlasia aj vyliecenych (a nie je ich malo, nevyliecili sa ziadnym zazrakom, ale normalne vylezat doma a klud. rezim), ale tieto cisla nie su tak senzaciechtive, ako cisla “nakazenych”, ktorych keby ani netestovali, ani netusia ze nejaky covid maju....
@hettinka hovorili aj ako sa premorenost zistuje? To by ma zaujimalo..
Pokial viem, hromadne sa pritomnost protilatok nekontroluje a tiez sa ozyvaju hlasy, ze nie u kazdeho sa po prekonani covidu protilatky nachadzaju... mam silny pocit, ze v suvislosti s covidom je to jedna domnienka za druhou, kedze o samotnom viruse sa vie este dost malo.. ☹
@beronsche University of Oxford, Center for evidence based medicine. ale staci si nastudovat co je PCR test, ako sa robi, co vykazuje - vo vseobecnosti. Ale nie z nejakych vladnych stran (ako napriklad americka fda.gov kde som si vsimla, ze zamerne prezentuju info stroho a manipulativne) , ale skutocne doveryhodne vedecke stranky. skusim dat linku, ale neviem ci mi prejde
https://www.cebm.net/covid-19/infectious-positi...
@beronsche ak vies po taliansky, (ale aj google pomoze), Mario Negri je top vedecke centrum v Lombardii, a tu je co hovori riaditel, profesor :
https://www.corriere.it/cronache/20_giugno_19/c...
este doplnim a uz nebudem spamovat ze na slovensku je to Dr. Vladimir Malec z BB, profesor Peter Pruzinec, v cechach Dr. Madar, ktori aj ked diplomaticky, ale informuju korektne.
@zuzuliennka1 najprv si zisti laskavo kedy sa prestalo očkovat proti TBC plošne na SVK. Napriek tomu sa neobavas ze ta tuberkulozou nakazí akekolvek dieťa narodene po tom, čo sa neočkuje ... dokonca ani tie matky, čo už tieto deti očkovane proti TBC nemaju sa TBC neboja. Tiez by bolo fajn sa porozpravat s lekarkami na plucnom, kolko maju ročne pripadov čierneho kašľa u dospelych, ktorí boli kedysi očkovaní. A k tomu, že chorobu nešíri...... to sa spytaj viac ako 2x očkovanych proti osypkam v okrese Trebišov a Michalovce, keď dostali osypky a tiez osadnikov dalsich z vychodneho SVK ktori napriek očkovaniu mali mumps. Dokonca napr. pri čiernom kašli bolo dokazane že niektorí očkovaní ho šírili asymptomaticky.... takže nekašľali, ale šírili.
@zuzanapjat nie, neobavam, lebo to ockovanie sa asi pre nieco zrusilo - pre tak nizky vyskyt choroby, ze to nema opodstatnenie.. vdaka za info, fakt som netusila ze uz 8r nie je povinne, napriek tomu evidentne nemame ziadne pandemie tbc,hmm....
a ak vymyslis inu ucinnejsiu ochranu proti infekc. chorobam nez je ockovanie, sama ta nominujem na nobelovku....
@zuzuliennka1 zrušilo sa pre veľké množstvo nežiadúcich účinkov. Doteraz sa TBC vyskytuje napr. medzi bezdomovcami. Deti končili v Hágoch a Smokovci na pľúcnom po tomto očkovaní a boli i 2 prípady rakoviny lymf.uzlín po tomto očkovaní - priznané ako než.účinok. Takže ešte raz - prípady TBC sú ako vtedy tak i teraz u skupiny hlavne bezdomovcov, ktorí majú zanedbaný zdravotný stav a mizerné stravovanie. Predpokladá sa však, že každý človek sa vo svojom živote s touto baktériou stretol napr. v MHD, avšak nerozvinula sa do TBC nie preto, či bol, alebo nebol očko, ale vďaka dobrému stravovaniu, hygiene apd. Účinná ochrana je rozmanitá zdravá strava a pohyb na čerstvom vzduchu. To je účinná ochrana a prevencia proti mnohým ochoreniam a tiež prirodzená imunita prekonaním choroby.
@zuzanapjat nemyslim si, ze by napr. dieta ziskalo imunitu napr. prekonanim mmr (mumps rubeola osypky).... a urcite tu nepomoze len zdrava strava, hygiena a podobne.... a ked uz spominas tu imunitu prekonanim - uz len pri aktualnej korone napr. to absolutne neplati... ockovanie je ucinnou ochranou voci infekc. chorobam uz niekolko desiatok rokov a tie vysledky si doktori nevycucali z prsta (na rozdiel od “argumentov” antivaxerov)
@zuzuliennka1, ze ty nemyslíš, nie je argument. Prekonaním týchto chorôb získavas celoživotnú imunitu na rozdiel od časovo obmedzeného očkovania. Prekonala som Mumps, osypky aj rubeolu a ani omylom nepíšem z druhého sveta. Protilátky na rubeolu mi kontrolovali v trhu a stále sú tam, aj po 40 rokoch. Áno, očkovanie nepochybne obmedzuje výskyt ochorení, otázka je, za akú cenu. A ako bude účinkovať narýchlo zbuchnuta vakcína proti korone - tak to sa ešte uvidí. Dosť lekárov predpokladá, že imunita po prekonaní corony bude dlhodobá, možno aj doživotná.
@zuzuliennka1 je zaujimave, ako selektujes informacie.. je potvrdenym faktom, ze ucinok ockovania nie je neobmedzeny a rovnako ako, ze prave pri tebou spomenutych chorobach je dozivotna imunita len po prekonani choroby..
V suvislosti s hygienou je zaujimava info, napr. ze tuberkulozou trpia prevazne romske deti, ktore vieme, v akych hroznych podmienkach zvycajne ziju . a tiez, ze pocet nakazenych je priblizne rovnaky, aky bol pred zrusenim ockovania (par stovak rocne).. aby som nebola obvinena z antivax , konstatujem, ze je to info z epidemiologickeho prieskumu UVZ.
Koronu vakcina vyriesi asi tak, ze mozno bude menej pripadov covidu, zato omnoho viac inych zavaznych ochoreni ako vedlajsich ucinkov. Mimochodom, zase stopli testy vakciny, kedze sa im objavil velmi vazny neurologicky vedlajsi ucinok, zapal miechy, co cosi take...
@hettinka ty si prekonala tie hrozne smrtelne choroby? 😉 inak je to prinajmensom zaujimave ako sa demonizuju detske choroby, proti ktorym ockovanie existuje.. o inych ale ani muk.. napr. taky sarlach sa vobec neriesi.. napr.osypok sa ludia zvycajne desia a pritom aj skusenost s nedavn e j epidemie ukazuje, ze je to choroba pomerne dobre zvladnutelna aj ak su chory z velmi.nizkeho hyg.standartu a z prostredia, kde ma populacia zvycajne velmi zle stravovacie navyky a deti casto nutricnu podvyzivu..
@vroni praveze ani nie, vsade vravia, ze prekonanim covidu sa dozivotna imunita neziska, objavuju sa pripady, kedy vylieceni opat ochoreli, takze?
@beronsche 🤦🏼♀️ vyssie som ja sama prva spominala tie osady a zniesli ste ma pod ciernu zem 😂 koronu vakcina vyriesi zcasti tak, ze sa nebude nekontrolovatelne sirit a neohrozia sa najma rizikove skupiny.. mojej mamy kolegyna sa covidom nakazila niekde jeden vecer v meste a netusi kde... bola sa len prejst v centre BA nejaky vecer, s nikym sa nerozpravala, ziadne masove akcie,.... uz to vylezala, a je fit.... neskutocne ako sa cely covid demonizuje a hlasia sa pocty nakazenych, akokeby teraz mal sa zrutit svet, ale ze ludia to prekonaju ako beznu chripku vylezanim resp. su bezpriznakovi, o tom pomlcime, to nie je taka senzacia 🤦🏼♀️
@zuzuliennka1 osypky a mumps su detske choroby, ktorych prekonanim v detstve zvykne dozivotna imunita. Dievčata ktore napriklad osypky prekonali potom neskor v tehotenstve cez placentu odovzdavali protilatky svojmu dietatu a tie chranili dieťa do 11mesiacov veku, teda do veku, kedy kedy uz detsky organizmus zvladne priebeh lepsie. Prekonanim mumpsu zvykala napriklad odolnost voci rakovine vaječnikov a aj prekonanie osypok malo zaznamenane pozitiva pri celkovom zdravotnom stave detí a ich následnej imunity proti iným ochoreniam. Zjavne vieš toho velmi málo ked este covid19 s týmto porovnávaš. Počas epidémie na východe SVK mali pohodu všetky ročníky, ktoré sa narodili pred očkovaním proti osýpkam, pretože na rozdiel od očkovaných si mohli byť istý svojou imunitou. Prírodu ešte nikto neobsral.
@zuzuliennka1, treba aj trochu zapojiť myslenie. Ak sa z 22 miliónov nakazených "znovu nakazilo" niekoľko desiatok (ide skôr o jednotky než o desiatky) a ide bezvýhradne o prípady, kde bola prvý nákaza bez príznakov, je viac než pravdepodobne, ze ide o falošnú pozitivitu a nie o opakovanú nákazu. Co samozrejme neznamená, že imunita nemôže trvať len pár mesiacov ci rokov.

@zuzuliennka1 teraz sa ale velmi mylis.. situacia s osypkami bola najhorsia v trebisove a secovciach a to konkretne medzi romskym etnikom (osady), pritom v tychto okresoch nikdy neklesla preockovanost pod 95%, na rozdiel od napr. Bratislavy. A zaregistrovala si nejaku epidemiu tam? Dalsia vec je, ze hoci sa na rodicov odmietajucich ockovanie dobre ze nerobi hon, ich pocet sa podla dat UVZ pohybuje len na urovni 3%.
Dalsim nespravnym predpokladom je, ze zaockovany clovek neochorie a teda nemoze nakazit dalsich. Opakujem,.vyrobca nezarucuje, ze sa u teba vytvoria protilatky = mozes ochoriet a aj nakazit dalsich. A tiez opakujem to o polovici populacie je ODHAD, kedze hladina protilatok sa nekontroluje!