Nový spolužiak spôsobuje problémy v triede. Ako to riešiť?
Ahojte.
Deti, stvrtaci. Prisiel k nim novy spoluziak ktory od zaciatku sk roka detom robi zle. Dokonca jednemu spoluziakovi jeho otec povedal ze ho zavesi na plot a spoluziaci sa budu na to pozerat a smiat sa mu.
Na zaciatku sk roka sme to brali ze je novy a chce sa zaclenit ale trz bolo rodicovske a bola obvinena jedna mamicka ze na dieta kricala, matka toho spoluziaka dobehla ze dieta place. Pritom vsade boli dvere otvorene takze kazdy by pocul ze krici. 🙄
Samozrejme chlapec ktory je zly tak je zrazu neviniatko a ucitelka dietatu povedala ze nech dieta matke nic nehovori lebo ze su to klamstva 🙄 na jeho stranu sa dala aj zastupkyna.
S dietatom nebol az doteraz ziadny problem za tie 4 roky az kym neprisiel do triedy ten novy spoluziak.
A ten novy spoluziak prisiel z inej skoly lebo to tam vraj sikanovali.
Dufam ze je to pochopitelne 😀
Ze by som povedala, ze to dieta nove prave ono sikanovalo spoluziakov ci je neprisposobive a preto ho preradili….
poviem ti z vlastnej skúsenosti - kľudne môže byť pravda na strane toho nového chlapca.. ak odišiel zo starej školy lebo ho šikanovali - veľmi ľahko je možné že sa ho skúšajú šikanovať aj deti v novej škole. lenže tam je to už iné - dieťa nemá z nových šikanátorov taký strach ako malo zo starých - a už si to tak nenechá…
možno niečo podobné ako u nás. Chlapec cigán šikanoval celú triedu. Jeho otec - cigán na rodičovskom povedal, že ak sa niečo jeho dieťaťu stane, alebo ho budú biele deti šikanovať okamžite ide na úrady, podáva trestné oznámenia, že jeho dieťa šikanujú lebo je cigán. Otočil to úplne inak. Učiteľka bola pos*atá že až.
poviem ti z vlastnej skúsenosti - kľudne môže byť pravda na strane toho nového chlapca.. ak odišiel zo starej školy lebo ho šikanovali - veľmi ľahko je možné že sa ho skúšajú šikanovať aj deti v novej škole. lenže tam je to už iné - dieťa nemá z nových šikanátorov taký strach ako malo zo starých - a už si to tak nenechá…
@biba_18 nema strach? Ked povie jeho otec ze zavesi spoluziaka na plot a deti sa mu budu smiat? Ked sa vyskiera a nieco ked deti na neho povedia taj sa rozplace. Ked sa deti hraju a on im do toho skoci a vnucuje sa? Chapem su to deti ale aby niekto prisiel len tak a kazil im hru?
@biba_18 nema strach? Ked povie jeho otec ze zavesi spoluziaka na plot a deti sa mu budu smiat? Ked sa vyskiera a nieco ked deti na neho povedia taj sa rozplace. Ked sa deti hraju a on im do toho skoci a vnucuje sa? Chapem su to deti ale aby niekto prisiel len tak a kazil im hru?
@anonym_autor ale preco sa im musi vnucovat a kazit im hru? Asi preto, ze ho vylucili a ignoruju ho. Hlada cestu ako sa stat sucastou kolektivu, aj ked nie najstastnejsim sposobom, ale co ma robit? Co tak hladat riesenie aby ho deti nevylucovali z kolektivu? Vsetci rodicia spolu s ucitelkou.
A čo sa vlastne stalo ?
A čo sa vlastne stalo ?
@anonym_bcf348 deti sa stazovali a zrazu ked sa ma to riesit tak zrazu sa nic nedeje a ucitelka povedala dietatu kt sa stazovalo nech nic rodicom nehovori lebo je to klamstvo
@anonym_bcf348 deti sa stazovali a zrazu ked sa ma to riesit tak zrazu sa nic nedeje a ucitelka povedala dietatu kt sa stazovalo nech nic rodicom nehovori lebo je to klamstvo
@anonym_autor to je tvoje dieťa?
@anonym_autor to je tvoje dieťa?
@anonym_bcf348 ano
@anonym_autor pozri, kedy ma triedna konzultačné hodiny, dohodni si s ňou stretnutie a porozpravajte sa. Možno zvolá rodičko, možno ti povie, ako to v triede vypada počas hodín a cez prestávky. 🤷♀️ ak nebudeš s jej názorom súhlasiť, daj svoje dieťa preč. Škôl je dosť.
@anonym_autor tak, keď učiteľ tvrdí, že dieťa klame, tak asi klame. A keď škola nechce riešiť, tak asi vie prečo. Pochybujem, že viac sťažnosti prebudí učiteľov a školu k akcii. Koniec koncov, ako má učiteľ riešiť, že otec dieťaťa povedal, že ho dakde zavesí? To fakt neviem. Ak to povedal vášmu dieťaťu, tak si to riešte priamo s tým otcom, čo má ako škola s tým?
@anonym_autor pozri, kedy ma triedna konzultačné hodiny, dohodni si s ňou stretnutie a porozpravajte sa. Možno zvolá rodičko, možno ti povie, ako to v triede vypada počas hodín a cez prestávky. 🤷♀️ ak nebudeš s jej názorom súhlasiť, daj svoje dieťa preč. Škôl je dosť.
@anonym_a00506 a ako viete ze klame? Viac deti sa stazovalo, nikto sa s tym novym spoluziakom nechce hrat ale ked sa niekto ozve tak zrazu kazdy stiahne chvost. A nehnevaj sa ale vyhovarat sa ze je dieta nove po 9tich mesiacoch 🫣
@anonym_0789a3 zaujimave je ze ked triedna volala davnejsie tak sama povedala ze spoluziak je zvlastny a zrazu ... spoluziak odisiel z predoslej skoly vraj kvoli sikane ale ktovie ako to je. Ci on nesikanoval a tak musel odist. Rozmyslala som ze kupim to take malicke na odposluch ale to je protizakonne podla mna 😒😀
@anonym_autor tak, keď učiteľ tvrdí, že dieťa klame, tak asi klame. A keď škola nechce riešiť, tak asi vie prečo. Pochybujem, že viac sťažnosti prebudí učiteľov a školu k akcii. Koniec koncov, ako má učiteľ riešiť, že otec dieťaťa povedal, že ho dakde zavesí? To fakt neviem. Ak to povedal vášmu dieťaťu, tak si to riešte priamo s tým otcom, čo má ako škola s tým?
@anonym_a00506 a to nepovedalo mojmu dietatu ale spoluziakovi. Podla mna to dieta ma nejake problemy lebo rozrevať sa "na povel" to chce guráž 😀😀😀
Ťažko povedať
Môže on šikanovať, môžu jeho šikanovať
Zrejme je poznačený, možno aj jeho otec je poznačený
Bohvie co si zažili
Môže to byt hocijako
Ja by som skúsila na rodičku odchytiť jeho rodiča a pokecať ale slušne empaticky
Ťažko povedať
Bohvie co si zažili
Môže to byt hocijako
Ja by som skúsila na rodičku odchytiť jeho rodiča a pokecať ale slušne empaticky
@anonym_8664e3 ved toto aj my sme to brali ze je novy ale toto robit. To bude novy dokedy? Do 9. triedy?
A vies aj keby je poznaceny tak toto sa detom nerobi.
Ťažko povedať
Bohvie co si zažili
Môže to byt hocijako
@anonym_8664e3 vraj dostanem predvolanie do skoly. Lebo jeho mama bola v riaditelni a chlapec povedal druhemu spoluziakovi ze pojdem do riaditelne a budem mat pochlebe 😶
@anonym_8664e3 vraj dostanem predvolanie do skoly. Lebo jeho mama bola v riaditelni a chlapec povedal druhemu spoluziakovi ze pojdem do riaditelne a budem mat pochlebe 😶
@anonym_autor a to ty si akože na neho kričala? či prečo
@anonym_autor a to ty si akože na neho kričala? či prečo
@anonym_8664e3 nekricala som na neho. Normalne som sa ho spytala ze preco sa deti na neho stazuju a on ze on sa hra s prvakmi. Isla som na rodicko a po rodicovskom som isla domov a volala triedna ze jeho mama pribehla ze place lebo ze som vrieskala. Pritom boli vsade otvorene dvere a v skole je ozvena takze by to bolo pocut keby som vrieskala.
No nic, pride predvolanie tak pojdem a uvidime co z toho bude ;)
Ale on vlastne robí zle to, že sa vnucuje do hry?ci aj niečo iné?
@anonym_8664e3 nekricala som na neho. Normalne som sa ho spytala ze preco sa deti na neho stazuju a on ze on sa hra s prvakmi. Isla som na rodicko a po rodicovskom som isla domov a volala triedna ze jeho mama pribehla ze place lebo ze som vrieskala. Pritom boli vsade otvorene dvere a v skole je ozvena takze by to bolo pocut keby som vrieskala.
No nic, pride predvolanie tak pojdem a uvidime co z toho bude ;)
@anonym_autor ty sa nemas co prihovarat cudziemu dietatu .Ak mas daky problem ries cez skolu , bola matka pri tom ako si "dohovarala" dietatu?
@anonym_autor ty sa nemas co prihovarat cudziemu dietatu .Ak mas daky problem ries cez skolu , bola matka pri tom ako si "dohovarala" dietatu?
@anonym_f19704 paneboze to akoze trz clovek nemoze nic dietatu povedat? 😀niekedy nebol problem ale trz nedajboze nieco decku povedat lebo z toho robia neviem co. Opakujem keby som kricala pocuje to cela trieda 🤔
Dokonca jednemu spoluziakovi jeho otec povedal ze ho zavesi na plot a spoluziaci sa budu na to pozerat a smiat sa mu.
To vo mne evokuje, ze deti sa chlapcovi posmievaju. Ze ho vylucuju z hier si dokonca pisala ty. Sikanuju ho.
Nie, ty sa nemáš čo cudzieho dieťaťa pýtať, prečo sa naňho deti sťažujú. Keby sa to niekto pýtal tvojho syna, bola by si s tým ok? Ja inak veľmi nerozumiem tej tvojej spleti viet. Sama ho označuješ ako nového a potom si prekvapená, že nie je nový, keď je s nimi už 9 mesiacov. Niečo sa tam deje, keď ani po roku nezapadol do kolektívu. To by chcelo nejaké sociometrické aktivity.....
@anonym_f19704 paneboze to akoze trz clovek nemoze nic dietatu povedat? 😀niekedy nebol problem ale trz nedajboze nieco decku povedat lebo z toho robia neviem co. Opakujem keby som kricala pocuje to cela trieda 🤔
@anonym_autor no povedz nam co zle robi detom ten chlapec , stale tu pises len o tom ,ze sa im vnucuje do hry.
@anonym_autor no povedz nam co zle robi detom ten chlapec , stale tu pises len o tom ,ze sa im vnucuje do hry.
@anonym_f19704 hovori spoluziakovi ze ho zavesi na plot jeho otec a ostatnu sa mu budu smiat, bije deti palicami s tym ze spoluziaka udrel do boku co dosvedcili aj ine deti ale to je zabudnute
@anonym_f19704 hovori spoluziakovi ze ho zavesi na plot jeho otec a ostatnu sa mu budu smiat, bije deti palicami s tym ze spoluziaka udrel do boku co dosvedcili aj ine deti ale to je zabudnute
@anonym_autor akoze prepac, pises o sebe v tretej osobe potom pises ze otrc spoluziaka sa vyhrazal ze dieta zavesi na plot teraz pises ze to ten spoluziak sa vyhrazal svojim otcom o zaveseni na plot ... ja uz neviem naozaj😅
@anonym_autor akoze prepac, pises o sebe v tretej osobe potom pises ze otrc spoluziaka sa vyhrazal ze dieta zavesi na plot teraz pises ze to ten spoluziak sa vyhrazal svojim otcom o zaveseni na plot ... ja uz neviem naozaj😅
@anonym_f19704 vies co ... dostanem predvolanie tak sa uvidi co bude a jak bude 😉
@anonym_f19704 vies co ... dostanem predvolanie tak sa uvidi co bude a jak bude 😉
@anonym_autor ty si mimo,ides si svoje :D

Co ma byt pochopitelne? Lebo ja ani neviem ci je to len oznam alebo chces od nas nejaku radu.