Odklad školskej dochádzky pre citlivé dieťa
Ahojte, dcérka má 6r v júli. Šikovná je, také tie predškolské veci vie - písmenka, počítať do 10, tvary, básničky,..ale v škôlke na depistáži jej vyšlo, že nie vhodná na zaškolenie, ideme do CPP. Ale sama nad tým dlho rozmýšľam. Či už vyjde výsledok v CPP akýkoľvek. Dcéra je veľmi citlivá, hanblivá, nie je veľmi priebojná. Keď chcem aby robila tie kadejaké pracovne listy, nebaví ju to. aj keď to vie, tak ju s tým netrapim. Má mladšieho súrodenca tak sa k nemu poslednú dobu viac ťahá. Keď zistila že by s ním mohla chodiť o rok do škôlky, tak bola z toho nadšená.
Teraz otázka na Vás, ja som sa pýtala a zisťovala som ako okolie a bola som prekvapená koľko deti má odklad a to aj keď nie sú letný. A nechcem aby dcérka bola v škole najmladšia. Je aj taká menšia, chudučká. Tie nároky sú dosť vysoké, radšej by som bola keby jej to ide ľahšie o rok neskôr ako dobiehať deti niektoré aj o rok a 1,5 starsie. Je to relevantné? Či keď je šikovná dať do školy, aj keď ako píšem hore,, no nemá zatiaľ záujem, má len 5r a do noci chce len na ihrisku byť. Koľko je teraz takých “čerstvo 6r” detí v škole? Ďakujem 🙂

Jedna dlhorocna ucitelka nam rozpravala, ze teraz sa davaju odklady, aj ked netreba. Casto naozaj jediny dovod - dieta je mensieho vzrastu, dieta je letne, dieta je hrave (!) Taketo deti, ked nejdu do skoly, ked by mali, tak zmeskaju svoj cas a ze je s nimi problem potom cely 1. stupen. Lenze toto rodicia nechcu vidiet a nepripustia to.
@anonym_92975d absolutny suhlas. Nas mal ist, nesiel, lebo odklad....a potom to bolo nervacenie pre neho apre nas- cely prvy stupen. Keby bol siel, tak ako mal, mohli sme si kopec stresu a vzdoru usetrit....😬😬