icon

Opakovanie ročníka na základnej škole: Ako riešiť zápisné?

anonym295353
30. aug 2026

Ktorá prepadla a bude opakovať ročník v škole pýtajú opäť za zápis 35 eur len že dieťa zápis už malo ako to riešiť

Strana
z2
anonym_5b1926
30. aug 2026

@anonym295353 1čku, to čo je za výraz?? No keď sa s ňou učíš ty, tak sa ani nečudujem...

Asi v škole to máš riešiť, kde inde?

anonym_bbb5b2
30. aug 2026

Troll

anonym295353
autor
Odpoveď bola odstránená
aliziana
30. aug 2026

@anonym295353 Ohraď sa, povedz, že za zápis ste už platili.
Ale, na druhej strane, nechápem, vo Vašej škole sa platí za zápis? Nie je to ZRPŠ alebo nejaká iná platba?

bronkax
30. aug 2026

Od kedy sa platí za zápis 😀

anonym_8136ed
31. aug 2026
@bronkax

Od kedy sa platí za zápis 😀

to nebude zapis. Ten, ak by sa platil, tak ked dieta prijimali. To bude ZRPS. A to je dobrovolny prispevok (aj ked ho platia vsetci, nie je vymahatelny). Takze, si najskor zisti, co od teba chcu...

@bronkax ale plati...v niektorych skolach urcite. My sme platili 10€ - dobrovolne nasilu.

anonym_0882c5
31. aug 2026

Ty si buď troll alebo radšej zver prípravu dieťaťa do školy niekomu inému. Lebo sa z tej ,,1čky" dlho nevyhrabete.

anonym_e72ad7
31. aug 2026

Tych 35 eur by ma fakt trapilo najmenej...

zuzanaete
31. aug 2026

Zapisy su na jar. Talze teraz asi nepytaju poplatok za zapis. Za co presne je ten poplatok? Nie je to zrps?

janka54321
31. aug 2026

Podľa mňa je to na pracovne zošity, poprípade zrps...

mirola
31. aug 2026

ako môže prváčka prepadnúť? Veď v prvej triede majú všetky deti samé jednotky. Jedine, že by do tej školy nechodila a mala vymeškané extrémne veľa hodín. A to už je o rodičoch, nie deťoch pokiaľ nie sú ťažko choré.

anonym_7d2b8e
31. aug 2026

@anonym295353 ja normalne spominam na moje skolske casy kedy sme prisli prvy den do skoly a mali kopku zositov, pier, farbiciek, pravitiek, gumy, vsetko nachystane na laviciach. Dostali sme vsetky ucebnice a pracovne zosity. Najvacsia starost rodicov bola aby sme si nezabudli tasku nech si to mame ako odniest domov. A peniaze som niesla ked sme sa skladali na deti v Afrike, na kino alebo triednej na darcek na konci roka. Pripadne koncorocny vylet.
Chore toto kam dospelo skolstvo.

anonym_147a79
31. aug 2026
@mirola

ako môže prváčka prepadnúť? Veď v prvej triede majú všetky deti samé jednotky. Jedine, že by do tej školy nechodila a mala vymeškané extrémne veľa hodín. A to už je o rodičoch, nie deťoch pokiaľ nie sú ťažko choré.

@mirola normalne, al sa nenauci citat a pisat a ano, su aj take deti. Ale netreba mat strach, po novom ich budeme tlacit do druheho rocnika, len si neviem predstavit ako bude pocitat do 100, ked nema zvladnute pocitanie do 10 napr alebo pokracovat v druhackom ucive zo sj, ked nevie citat.

anonym_eca6ac
31. aug 2026
@anonym_7d2b8e

@anonym295353 ja normalne spominam na moje skolske casy kedy sme prisli prvy den do skoly a mali kopku zositov, pier, farbiciek, pravitiek, gumy, vsetko nachystane na laviciach. Dostali sme vsetky ucebnice a pracovne zosity. Najvacsia starost rodicov bola aby sme si nezabudli tasku nech si to mame ako odniest domov. A peniaze som niesla ked sme sa skladali na deti v Afrike, na kino alebo triednej na darcek na konci roka. Pripadne koncorocny vylet.
Chore toto kam dospelo skolstvo.

@anonym_7d2b8e ja si pamätám, že balíček s perami, zošitmi atď. platili rodičia na konci roka, aby sme ho na začiatku dostali. Rovnako tak ZRPŠ platili úplne všetci - kupovali sa z toho Mikuláš, mdd, a ešte nejaké akcie + hygienické potreby do triedy. Očividne tebe rodičia peniaze nedávali ale zadarmo to nebolo ani teraz ani 20-30 rokov dozadu.

anonym_f31fec
31. aug 2026
@anonym_147a79

@mirola normalne, al sa nenauci citat a pisat a ano, su aj take deti. Ale netreba mat strach, po novom ich budeme tlacit do druheho rocnika, len si neviem predstavit ako bude pocitat do 100, ked nema zvladnute pocitanie do 10 napr alebo pokracovat v druhackom ucive zo sj, ked nevie citat.

@anonym_147a79 veru a miesto znamok slovne hodnotenia,nuz p.ucitelky to budete mat velmi,velmi zaujimave.Vlastne ani do cpp deti nebudete posielat,lebo ved co sa nenaucilo v 1r nauci sa v 2hom.

tetapetra
31. aug 2026
@mirola

@mirola úplne normálne

anonym_7d2b8e
31. aug 2026
@anonym_eca6ac

@anonym_7d2b8e ja si pamätám, že balíček s perami, zošitmi atď. platili rodičia na konci roka, aby sme ho na začiatku dostali. Rovnako tak ZRPŠ platili úplne všetci - kupovali sa z toho Mikuláš, mdd, a ešte nejaké akcie + hygienické potreby do triedy. Očividne tebe rodičia peniaze nedávali ale zadarmo to nebolo ani teraz ani 20-30 rokov dozadu.

@anonym_eca6ac ver mi, ze v 1979 ked som isla do 1.rocnika to bolo uplne zadarmo 😀

sissy27
31. aug 2026
@anonym_7d2b8e

@anonym_eca6ac ver mi, ze v 1979 ked som isla do 1.rocnika to bolo uplne zadarmo 😀

@anonym_7d2b8e zadarmo neexistuje. Vždy to niekto musí zaplatiť, VŽDY.

valria
31. aug 2026
@anonym_7d2b8e

@anonym_7d2b8e Platilo sa už vtedy ZRPŠ 20 korún. Takže pomôcky boli určite financované aj z toho. Podobne ako aj knižky za odmenu. Koniec-koncov, je to vo venovaní aj spomenuté. Platilo sa aj za obedy či mliečne desiate. A pomôcky mi mama aj kupovala, lebo tie " zadarmo" boli fádne. Takže spomienkový optimizmus nabok.

anonym_eca6ac
31. aug 2026
@anonym_7d2b8e

@anonym_7d2b8e vtedy sa platilo svojou slobodou. 🙃

anonym_7d2b8e
31. aug 2026
@anonym_eca6ac

@anonym_7d2b8e vtedy sa platilo svojou slobodou. 🙃

@sissy27 ano teraz platime 2x - dane a ešte nás aj skasírujú, ani nevieš poriadne za čo ani či je to oprávnené, viď poplatky u doktorov, manipulačné, administratívne, management pacienta. A ordinačné hodiny doobeda 3,5 a vo štvrtok sanitárny deň lebo doktor má 3 úväzky a objednať sa môžeš za poplatok. Konečne to niekto začal riešiť.
@anonym_eca6ac dnes by tiež niektorí radšej zaplatili u doktora alebo v škole slobodou ako peniazmi, btw teraz sme slobodni hej? 😀 dakujem pekne ani vtedy sme neboli ani teraz, a to že mozem ist na nakupy do rakuska a dovolenku do chorvatska ani nepis.

anonym_25c720
31. aug 2026
@anonym_7d2b8e

@sissy27 ano teraz platime 2x - dane a ešte nás aj skasírujú, ani nevieš poriadne za čo ani či je to oprávnené, viď poplatky u doktorov, manipulačné, administratívne, management pacienta. A ordinačné hodiny doobeda 3,5 a vo štvrtok sanitárny deň lebo doktor má 3 úväzky a objednať sa môžeš za poplatok. Konečne to niekto začal riešiť.
@anonym_eca6ac dnes by tiež niektorí radšej zaplatili u doktora alebo v škole slobodou ako peniazmi, btw teraz sme slobodni hej? 😀 dakujem pekne ani vtedy sme neboli ani teraz, a to že mozem ist na nakupy do rakuska a dovolenku do chorvatska ani nepis.

@anonym_7d2b8e Nevieš, čo znamená sloboda. Ale niektorí nesvojprávni a neschopní ju ani nepotrebujú. Ubila by ich. :(

anonym_7d2b8e
31. aug 2026
@valria

@anonym_7d2b8e Platilo sa už vtedy ZRPŠ 20 korún. Takže pomôcky boli určite financované aj z toho. Podobne ako aj knižky za odmenu. Koniec-koncov, je to vo venovaní aj spomenuté. Platilo sa aj za obedy či mliečne desiate. A pomôcky mi mama aj kupovala, lebo tie " zadarmo" boli fádne. Takže spomienkový optimizmus nabok.

@valria mliečna desiata bola zadarmo, aspoň keď som ja chodila do školy. Akurat sa bolo treba prihlasit. A fádne pomôcky, keby na to nemala tak by kupovat nemusela. A nie ze teraz dostanes zoznam na 2 A4 a mozes zacat kolecko. A kupujes aj mydlo, aj vreckovky aj kancelársky papier, a poplatky za kopírovanie, za scanovanie, za anglictinu vzdy nová ucebnica lebo niekto sa potrebuje nabalit, a ucebnice aj polroka nie su. Lebo stare uz su neplatne a nove este nevytlacili, kolko kopirovanych hovadin pozliepanych z kde akych knih kolko moje deti doniesli zo skoly. Ani ucit sa z toho nedalo.

anonym_eca6ac
31. aug 2026
@anonym_7d2b8e

@anonym_7d2b8e to že môžeš ísť študovať do zahraničia a vlastne študovať vôbec na vš aj na Slovensku, bez toho, aby si poznala niekoho vyššie sa tiež neráta? 🙄 slobodné podnikanie alebo vlastniť pozemok bez toho, aby ti ho niekto len tak vzal, lebo chce? Povedať svoj názor, bez toho, aby si potom mala v pätách niekoho, voľne dostupné informácie… odsťahovať sa kam chceš a kedy chceš? Ja si myslím, že toto je viac ako nejaký poplatok. A netvárme sa, že vtedy bolo lepšie, veď ľudia umierali v 50-60tke, lebo sa mali úžasne.

anonym_7d2b8e
31. aug 2026
@anonym_25c720

@anonym_7d2b8e Nevieš, čo znamená sloboda. Ale niektorí nesvojprávni a neschopní ju ani nepotrebujú. Ubila by ich. :(

@anonym_25c720 ale viem lebo viem porovnať co bolo a čo je teraz lebo som to zazila. Existuje jediný správny názor. Akurát že vtedy so sovietskym zvazom na vecne casy a teraz opacne. Nic medzi tým lebo hned si ten druhý.

anonym_25c720
31. aug 2026
@anonym_7d2b8e

@anonym_25c720 ale viem lebo viem porovnať co bolo a čo je teraz lebo som to zazila. Existuje jediný správny názor. Akurát že vtedy so sovietskym zvazom na vecne casy a teraz opacne. Nic medzi tým lebo hned si ten druhý.

@anonym_7d2b8e Bolo ti lepšie? Bola si decko, čo nerieši dospelácke problémy. Alebo si bola mladá, zdravá a naivná.

parvinka0001
31. aug 2026
@mirola

@mirola by si sa čudovala že samé jednotky isto nemajú . Moji sú druháci ale známky mali aj oni aj ich spolužiaci rôzne ,tiež majú v triede jedno dievča ktoré tiež prepadlo

anonym_aab659
31. aug 2026

@anonym295353 riešiť tak, že znovu zaplatíš 35 eur, za tie peniaze dostane dcéra rovnaké veci ako deti, čo neprepadli. Neplatíš zápisné ako poplatok pre školu

bronkax
31. aug 2026
@anonym_8136ed

to nebude zapis. Ten, ak by sa platil, tak ked dieta prijimali. To bude ZRPS. A to je dobrovolny prispevok (aj ked ho platia vsetci, nie je vymahatelny). Takze, si najskor zisti, co od teba chcu...

@bronkax ale plati...v niektorych skolach urcite. My sme platili 10€ - dobrovolne nasilu.

@anonym_8136ed my sme platili na zápise jedine 15€ na zošity

bielasovicka
31. aug 2026

@anonym295353 a ktorý ročník bude opakovať?

Strana
z2