icon

Pomoc s matikou pre dcéru

5. okt 2022

Potrebujem pomoc s matikou pre dcéru,ja si vôbec nepamätám že sme niečo takéto preberali v škole.Pridam fotky,ako to vyrátať ?Pýtam sa dcéry ona nevie

Pomoc s matikou pre dcéruPomoc s matikou pre dcéru
aduskatt
29. mar 2023

@dskjhfdlkdjhl a ja o 4 menej ako bude mať o 18 rokov🙂))

dskjhfdlkdjhl
29. mar 2023

@aduskatt a teraz sme ju uz uplne domotali😀

aduskatt
29. mar 2023

@dskjhfdlkdjhl nemyslím, to nie sú zlomky🙂

dskjhfdlkdjhl
29. mar 2023

@aduskatt nevrav hop, kym ...

aduskatt
29. mar 2023

@dskjhfdlkdjhl Ti nepreskočí🙂))

dskjhfdlkdjhl
29. mar 2023

@aduskatt jej😉

aduskatt
29. mar 2023

@dskjhfdlkdjhl som netušila že na zlomkoch sa dá tak dobre baviť🙂

dskjhfdlkdjhl
29. mar 2023

@aduskatt lepsie ako na integraloch😀 Tiez som netusila aky maju potencial😀

dskjhfdlkdjhl
29. mar 2023

@aduskatt ale celkom sa da pri nich aj strikovat😉

mircalla
29. mar 2023

@daria337 A teda este sa spytam, ze odkial mas tieto overene informacie, ze v zahranici pocitaju lahsie priklady. Skus si inak pozriet poradie krajin s najlepsou urovnou matiky na svete, Slovensko je 37.

1. Singapore
2. Hong Kong
3. South Korea
4. Japan (tie)
4. Taiwan (tie)
6. Finland
7. Estonia
8. Switzerland
9. Netherlands
10. Canada

daria337
29. mar 2023

@bashawelle Ja som mala na mysli americké školstvo,anglické a mnohé ďalšie krajiny,kde nekladú také veľké nároky na žiakov,ako u nás.
Áno,sú vyššie nároky napr. v Južnej Kórei. Tie deti sú chúdence,ony sú od siedmej do do desiatej v škole. Učitelia sú veľké autority a za všetko trestajú deti. Deti sú vychovávané tzv.tigriou výchovou,to znamená,že rodič má absolútnu moc nad dieťaťom a za najmenšiu chybu je potrestané a všetko im zakazuje,nemôžu ani prespať u kamarátky a musia sa učiť na samé jednotky. Dostane dvojku,hneď trest,choré. Nemôžu sa kamarátiť,pokiaľ rodič neschváli.
Takže niečo viem,ako to funguje v modernej,ale humánne zaostalej Južnej Kórei.
Viem,že to budete spochybňovať,ale môžete si to nájsť na nete.
Naozaj existuje taký despotický spôsob výchovy.

aduskatt
29. mar 2023

@dskjhfdlkdjhl ja som sa venovala ešte práci popri tom, ale už mám na dnes voľno.-))))štrikovanie je pre mňa španielska dedina 🙂

mircalla
29. mar 2023

@daria337 Zial ani to ti nevyslo. Inak v Anglicku a USA su jedny z najlepsich skol na svete. Aky dalsi priklad das? Skandinavia? Teraz bez ohladu na to, ci v Juznej Korey makaju ci nie, stale je to ucivo 5. rocnika ZS. Cize ak to chapem, zda sa ti to tazke a nemalo by sa to vobec ucit, treba skoncit pri velkej nasobilke?

dskjhfdlkdjhl
29. mar 2023

@daria337 Tak to predsa este skusim. Keby hned mali vsade lahsiu matematiku ako my, tak ver tomu, ze tie zlomky by mali vsade. Takze Tvoje litanie o tazkej matematike su uplne smiesne, samozrejme asi nie pre Teba, ale to je v podstate nulove kriterium😉

dskjhfdlkdjhl
29. mar 2023

@aduskatt strikovanie je strasne fajn😉

mircalla
29. mar 2023

@daria337 Ale v jednej veci s tebou suhlasim, v Juznej Korey su na deti ozaj kladene velmi vysoke naroky. Stale ale nechapem suvis s neovladanim uciva pre 11 rocnych

daria337
29. mar 2023

@mircalla Odkiaľ ? Predsa z netu,som sa dočítala,že majú moderné osnovy tým pádom majú jednoduchšiu matiku. V Amerike majú na základnej škole úplne jednoduchú matiku,nepočítajú ťažké príklady,ako u nás ôsmaci a deviataci. No ďakujem pekne Južná Kórea je na treťom mieste. To je podľa vás v poriadku ? Akurát ich neúmerne zaťažujú zbytočne ťažkou matikou. Spojené štáty sú posledné v rebríčku a to je dobre,to vypovedá o tom,že majú naozaj jednoduchú matiku,ako som vravela. Vôbec to nevypovedá o kvalite vzdelania,ako si vy myslíte. Ale ja sa nejdem hádať,vy máte iný názor,ja tiež.
Kiežby sme mali jednoduchú matiku a kvalitných učiteľov s ľudským prístupom,ako majú v USA.

dskjhfdlkdjhl
29. mar 2023

@mircalla Myslim, ze nase snahy su uplne zbytocne😝

aduskatt
29. mar 2023

@daria337 takže moderné osnovy znamená jednoduchšie učivo?

daria337
29. mar 2023

@mircalla Nezávidím kórejským študentom,ani trochu. Som sa dočítala,že z maturít robia haló a neúmerne stresujú študentov,oni majú vraj omnoho ťažšiu maturitu,než je na Slovensku. V deň maturít zastavia dopravu v celom meste. Chorí blázni.
Veď by som týždeň nespala,keby som mala takto maturovať,ani by som to nezvládla po psychickej stránke. Zlaté Slovensko ❤️

mircalla
29. mar 2023

@daria337 Tak mi prosim ta daj link na tvoje tvrdenie o tom Anglicku a Amerike, ze pocitaju lahsie priklady. Rada si precitam. Netusila som, ze moderne osnovy = lahsie priklady. Ale teda prosim ten link
Spojene staty nie su posledne v rebricku, su na 28. mieste. Na svete je cca 200 krajin. Budem sa opakovat, Slovensko je 37., takze z toho mi nevychadza, ze USA je posledne v rebricku. Dala som ti len screenshot tych 2 krajin, ktore si spominala

daria337
29. mar 2023

@aduskatt Samozrejme,že áno. O čom potom Gröhling hovoril,keď u nás konečne prešla tá dlho spomínaná reforma. Veľa žiakov by si malo polepšiť,menej učiva,menej stresov,potom menej adhd detí s rôznymi poruchami učenia.
Tie poruchy učenia sú hlavne so stresu a niektoré deti nemajú taký pochop,aby sa rýchlejšie naučili.

daria337
29. mar 2023

@dskjhfdlkdjhl Váš názor a vidíte,zas na mňa útočíte. Stačí ísť na Google a nájdete si všetko možné o školstve v zahraničí.

dskjhfdlkdjhl
29. mar 2023

@daria337 Ja si nemusim nic hladat na nete, ja mam vlastne skusenosti a na rozdiel od Teba viem citat s porozumenim a potom nepustam do sveta take hovadiny ako Ty🙂

mircalla
29. mar 2023

@daria337 Nie, USA nie je posledne, to je len screenshot. Slovensko je 37. USA 28. 37>28. Svet ma cca 200 krajin, do rebricka bolo zahrnutych 76. Vacsina krajin Europy je pred nami. Je to uroven matiky a prirodnych vied.
Ved mne staci jeden link o tej lahkej matike z USA a Anglicka....ak nieco tvrdim, hadam to viem podlozit, inak taram.

https://www.businessinsider.com/the-10-smartest...

daria337
29. mar 2023

@mircalla Nejdem dávať link,lebo na to ani nemám čas. Musím končiť,zajtra idem do práce.Nemám čas tu do polnoci vykecávať.
Iba jedno poviem,že som rada,že na Slovensku nie sú také prehnané nároky na žiakov.
V Južnej Kórei je demokracia,ale iba na papieri,oni stále žijú podľa konfucionizmu,žena je v tej krajine nič,oproti mužovi má podradnú úlohu.
Ona si síce urobí školu,ale akonáhle sa vydá tak dalo by sa povedať je mužov majetok.
Jedna Slovenka žije v Dubnici s Kórejcom a on jej stále rozkazuje,musí byť každý deň upratané,potom keď príde ku nim návšteva ona nemôže byť s hosťami a musí trčať vo vedľajšej miestnosti,deti buzeruje,musia byť vždy perfektne naučené,len samé jednotky. Hrozné...
Ale čo chcela to má,mala sa vydať za Slováka,tak jej treba...

majla87
29. mar 2023

@daria337 troll na 100%

guiseppinka
29. mar 2023

No, co sa tu clovek nedozvie? Matematika je lahsia v usa a tazsia v korei... A ja som si myslela, ze matika je stale a vsade rovnaka...

daria337
29. mar 2023

@dskjhfdlkdjhl To nie sú hovadiny,ale fakty a nie všetko,čo uvádza rebríček je aj pravda.

dskjhfdlkdjhl
29. mar 2023

@guiseppinka to vies, tam maju lievik, bezbolestne detom naleju a mozu sa vsetci usmievat, najma ti zelenooki😉