icon

Prekážalo by vám zamestnanie drogovo závislého v škole?

Dnes o 18:26

Prekážalo by vám keby na základnej škole medzi deťmi pracoval človek, ktorý dlhé roky užíval drogy, aktuálne drogy užíva "len Rekreačne" ako tvrdí.. aktuálne má aj zabavený vodičský preukaz kvôli drogám, a teda jedná sa o tvrdšie drogy, nie ,že si raz za rok ubalí z trávy...

Strana
z2
miskajerry
Dnes o 18:28

musí mat výpis z registra trestov

anonym_58dc86
Dnes o 18:29

Tak u nas sa robia drogove testy,a za pozitivny je hned okamzity vyhadzov.Tak ako aj za alkohol.

anonym_99ca45
Dnes o 18:30

ano vadilo ak je to tak ako pises. Nevadilo by mi keby to bol clovek ktory uzival drogy liecil sa a teraz sa snazi robit osvetu aby do tiho ini nepadli.

autor
Dnes o 18:30
@miskajerry

musí mat výpis z registra trestov

@miskajerry aj na pozície ako je školník, upratovačka, pomocná sila v jedálni? Každopádne vodičský bol zadržaný až v čase kedy bol človek zamestnaný, čiže teoreticky pri vstupe do zamestnania, čistý bol. Ale všetci dobre vedia, že je osoba drogovo závislá.

anonym_d8091e
Dnes o 18:33

Drogovo závislý je nebezpečný sebe a svojmu okoliu.

miskajerry
Dnes o 18:36
@anonym_autor

@miskajerry aj na pozície ako je školník, upratovačka, pomocná sila v jedálni? Každopádne vodičský bol zadržaný až v čase kedy bol človek zamestnaný, čiže teoreticky pri vstupe do zamestnania, čistý bol. Ale všetci dobre vedia, že je osoba drogovo závislá.

@anonym_autor to neviem

anonym_d5fd6d
Dnes o 18:37
@anonym_autor

@anonym_autor očividne si neuvedomuješ, čo to obnáša. Človek, ktorý je drogovo závislý má stále pred sebou len drogy, ktoré mu ovládajú komplet celý život. Je úplne bežné, že neprídu aj týždeň do práce a nepríde mu to vôbec blbé, neberie za to zodpovednosť. To že tvrdí, že si dá rekreačne by som mu neverila. Ak bol tvrdý závislák, tak pre takých ľudí “rekreačne” neexistuje. Oni idú buď/alebo.

anonym_58dc86
Dnes o 18:38
@anonym_autor

@anonym_autor u vas sa nerobia testy na drogy,ani sa nefuka,ze???Ale aj v skolstve by sa taketo akcie mali robit,namatkovo.Aspon raz za cas.

anonym_61360a
Dnes o 18:40

rekreacne sa drogy brat nedaju-bud ich beries alebo nie ... a takyto clovek nema co robit v skole , opatrovatelskych domoch ci inych instituciach kde je zodpovedny za zivoty druhych ... a je jedno ci je upratovac, ucitel ci riaditel .. najskor nech si da dokopy zivot a az potom sa pcha medzi bezbrannych

anonym_2d9bb9
Dnes o 18:40
@anonym_d5fd6d

@anonym_autor očividne si neuvedomuješ, čo to obnáša. Človek, ktorý je drogovo závislý má stále pred sebou len drogy, ktoré mu ovládajú komplet celý život. Je úplne bežné, že neprídu aj týždeň do práce a nepríde mu to vôbec blbé, neberie za to zodpovednosť. To že tvrdí, že si dá rekreačne by som mu neverila. Ak bol tvrdý závislák, tak pre takých ľudí “rekreačne” neexistuje. Oni idú buď/alebo.

@anonym_d5fd6d prevažná väčšina je taká ako píšeš, ale viem o takých ktorí akože prestali a potom do toho spadli a dlho sa nevedelo, ten človek celé roky normálne fungoval aj s drogami. Neviem ako to dokázal, ale dlho to tajil.

autor
Dnes o 18:42
@anonym_d5fd6d

@anonym_d5fd6d ale ja viem 😀 však som s tým človekom pracovala, od nás vyletel, lebo chodil zdrogovany do práce a chytal záchvaty zúrivosti a následne som ho stretla v škole keď som šla pre dieťa. Dosť ma to šokovalo a nie som s tým stotožnená.

anonym_d5fd6d
Dnes o 18:45
@anonym_autor

@anonym_d5fd6d ale ja viem 😀 však som s tým človekom pracovala, od nás vyletel, lebo chodil zdrogovany do práce a chytal záchvaty zúrivosti a následne som ho stretla v škole keď som šla pre dieťa. Dosť ma to šokovalo a nie som s tým stotožnená.

@anonym_autor môžeš podať sťažnosť zriaďovateľovi, aj s oddôvodnením. Za mňa sú takí ľudia pre deti nebezpeční, človek nikdy nevie, čo im prejde hlavou.

anonym_d5fd6d
Dnes o 18:47
@anonym_2d9bb9

@anonym_d5fd6d prevažná väčšina je taká ako píšeš, ale viem o takých ktorí akože prestali a potom do toho spadli a dlho sa nevedelo, ten človek celé roky normálne fungoval aj s drogami. Neviem ako to dokázal, ale dlho to tajil.

@anonym_2d9bb9 za mňa to len slepí nevedia spozorovať, fakt jedine clovek bez skúseností s tým svinstvom, lebo to vidno na prvý pohľad.

zuzana76
Dnes o 18:51
@anonym_58dc86

Tak u nas sa robia drogove testy,a za pozitivny je hned okamzity vyhadzov.Tak ako aj za alkohol.

@anonym_58dc86 beru vam krv?

ankare
Dnes o 18:53

@anonym_autor Ak užíva drogy v súčasnosti, vadilo by mi to.

zojanka
Dnes o 18:54

Mne by to vadilo. Na každej pracovnej pozícii v škole, kde je v kontakte s deťmi alebo ich stravou. Keby niekoľko rokov úspešne abstinoval, vtedy som to vedela prekusnúť.

ankare
Dnes o 18:55
@anonym_autor

@anonym_autor Možno by si ho mohla odsledovať a keď sa Ti bude zdať, že je zdrogovany, rovno volať políciu.

anonym_58dc86
Dnes o 19:05
@zuzana76

@anonym_58dc86 beru vam krv?

@zuzana76 nie,ale papieriky sa lizu a tam sa to ukaze.A to zostane aj niekolko dni po takom uziti v tele.

autor
Dnes o 19:07
@ankare

@anonym_autor Možno by si ho mohla odsledovať a keď sa Ti bude zdať, že je zdrogovany, rovno volať políciu.

@ankare takú možnosť nemám, ja do školy ako rodič môžem vstupovať , len za výnimočných situácii. Aj teraz som šla pre dieťa lebo mu bolo nevoľno, len preto som mohla prísť priamo do školy.

ankare
Dnes o 19:09
@anonym_autor

@ankare takú možnosť nemám, ja do školy ako rodič môžem vstupovať , len za výnimočných situácii. Aj teraz som šla pre dieťa lebo mu bolo nevoľno, len preto som mohla prísť priamo do školy.

@anonym_autor Nemáš v škole nejakú blízku osobu- učiteľku, vychošku,..., ktorej by si vysvetlila situáciu a ona by to mohla riešiť?

zuzana76
Dnes o 19:10
@anonym_58dc86

@zuzana76 nie,ale papieriky sa lizu a tam sa to ukaze.A to zostane aj niekolko dni po takom uziti v tele.

@anonym_58dc86 aha, to som nevedela, nam len davali fukat, ale to bolo uz davnejsie, teraz neviem

euka210
Dnes o 19:11

@anonym_autor ano, vadilo ak frci na tom nadalej. Mal by to riesit riaditel. Test na drogy a ked pozit., tak vypoved.

anonym_0fec34
Dnes o 19:12

@anonym_autor za mňa je droga aj alkohol a sama som mala fyzikara a dva krát telocvikára alkoholikov ako vysitych, všetci sa tvárili, že je to ok.

anonym_58dc86
Dnes o 19:13
@zuzana76

@anonym_58dc86 aha, to som nevedela, nam len davali fukat, ale to bolo uz davnejsie, teraz neviem

@zuzana76 ja som to este nezazila v praci,ale napr.ked sme nastupovali 1 zena mala pozitivny moc na drogy,to bolo pri vstupnej prehliadke u zamestnavatela,musela ist nasledne na krv a preukazat,ze to ma z liekov,ktore uziva na depresiu.Aj toto sa stava.

sulavikova
Dnes o 19:17

@anonym_autor tak to je pekne psycho, zamestnal ho zriaďovateľ, bežné sú previerky od bezp.agentúr, akože školník a hulič!? No way.

autor
Dnes o 19:20
@ankare

@anonym_autor Nemáš v škole nejakú blízku osobu- učiteľku, vychošku,..., ktorej by si vysvetlila situáciu a ona by to mohla riešiť?

@sulavikova nie hulič, tam už sa jedná o tvrdšie drogy, metamfetamín...
@ankare skúsim sa opýtať na schôdzke s triednou učiteľkou, nejako v súkromí

anonym_fbc5e9
Dnes o 19:21

@anonym_autor áno vadilo pretože kto raz fical na hocijakej droge znova do toho spadne
Neexistuje človek ktorý by sa úplne vyliečil
Je to chémia a im jebe z toho

anonym_bfbe97
Dnes o 19:24

@anonym_autor To akože VÁŽNE? Sa pýtam ..

abbey1
Dnes o 19:29

Vadilo.

anonym_5c083a
Dnes o 19:32

@anonym_autor no v prvon rade, ak príjímaju do takeho zariadenia ako je skola, potrebujú výpis z registra trestov, takže nejak sa mi nechce veriť, že by takého človeka prijali .. mala by som obavu o svoje dieťa, a tu nejde len o to, že sak sa dieta hocikde moze dostat k drogam, to je pravda, ale v skole maju pracovať , taký, ktorí idú deťom príkladom

Strana
z2