Príprava na Testovanie 9 a prijímačky na strednú školu
Ahojte, tento rok ma čaká monitor a prijímačky na SŠ. Uvažujem nad bilingválnym gymnáziom alebo hotelovou akadémiu no ešte si nie som 100% istá. Chcela by som sa spýtať, ako ste sa vy alebo vaše deti pripravovali na monitor? Viem že je do vtedy ešte čas a sú prázdniny ale chcela by som si aspoň niečo opakovať cez prázdniny. Všetkým vopred ďakujem 😊
Testy na nete, alebo smartbook ak mate skolou zakupeny je super , hned su aj spravme odpovede. Potom opakovat si ucivo, zakladne veci vypisovat .
Ano, pripravoval sa syn, ale až cez školský rok. Mali špeciálne hodiny "monitor" 2xdo týždňa. Okrem toho som mu nakúpila knihy "príprava na monitor" . Matika 100%, slovina 96%. Takže sa oplatilo.
Ak počúvaš v škole a pravidelne sa doma pripravujeme,tak to zvládneš super aj bez ďalšej zvláštnej prípravy.Teda môj syn mal monitor tento rok a matiku spravil na 93 a slovenčinu na 97.Vobec sa nepripravoval,nesedel nad žiadnymi testami doma.Hlavme nemaj z toho stres,veľa jeho spolužiačok sa pripravovali a napísali o moc horšie a to práve kvôli stresu.
Budete opakovať v škole, no najlepšie si to natrénuješ na bývalých testoch monitoru z predošlých rokov. Všetky nájdeš na internete alebo na EduPage. 🙂
@martinka13 ahoj,prosím aké presne knihy ste kupovali?aky autor alebo vydavateľ🙏 na internete je ich viac,vôbec neviem vybrať
@anna19828 je to úplne jedno. Najdôležitejšia bola ta príprava v škole. Tam robili staré monitory a tie som tiež našla na webe. Všetky aj zo Sjl ak z Mat.
@martinka13 ďakujem, niečo objednám a vytlačím staré monitory. V škole majú iba 1x hodinu do týždňa doučovanie a to neviem či až tak pomôže. ďakujem aj tak za odpoveď.🙂
@anna19828 najlepšie prejsť tie staré veru. Na webe sú aj správne odpovede. Držím palce
Ahoj, podľa mňa je super, že chceš začať už cez prázdniny, lebo potom sa to počas školského roka oveľa ľahšie zvláda. Netreba sa učiť celé dni, úplne stačí priebežne si opakovať slovenčinu a matematiku, aby si z toho nevypadla.
Veľa ľuďom pomáha, keď si cez leto prejdú staršie testy, zopakujú si hlavné typy úloh a pozrú sa, v čom robia najviac chýb. Práve na Testovanie 9 býva dobré trénovať na reálnych zadaniach, aby si si zvykla na štýl otázok aj na tempo. Môžeš si pozrieť napríklad staršie testy tu: https://monitor9.zones.sk/testy-testovanie9/
A celkovo prehľad k monitoru, termínom a príprave je aj tu:
https://monitor9.zones.sk/testovanie9/
Držím palce, nech si dobre vyberieš školu aj zvládneš monitor čo najlepšie.

Začni tým, že si prejdeš pár testov z MAT, zo SJL a nejaké prijímačkové testy. Takto najlepšie odhalíš oblasti, ktoré sú pre teba problematické a budeš vedieť, na čo sa zamerať 🙂