icon

Šiestak má pokarhanie triednym učiteľom

Včera o 17:54

Prosím vás, ak sú tu najmä učitelia/učiteľky, ale aj hocikto, kto má skúsenosť. Syn je šiestak a dostal pokarhanie triednym učiteľom, že nerešpektuje napomenutia, nemá DÚ a pomôcky. O pomôckach sa "hádať" nebudem, to mal v EDU párkrát napísané, o úlohach môžem polemizovať, nakoľko v EDU má len jednu, či dve poznámky o zabudnutej úlohe. Čo ma zarazilo bolo, že nerešpektuje napomenutia. V EDU o tom nebolo ani raz písané, žiadny učiteľ ani učiteľka nič nepísali. Ako je možné, že dostal pokarhanie, keď v EDU nie je o jeho nerešpektovaní napomenutí ani slovo? Ako som mohla niečo takéto zmeniť (aspoň sa o to pokúsiť), keď o tom ako rodič neviem?

Nejde mi o vyvolanie vášní ani hádok, dieťa si poznám a viem, že nie je anjelik, ale o tom, že nerešpektuje učiteľov mi naozaj nikto nikdy nič nepovedal, nenapísal. Tak ma naozaj len zaujíma, či je to možné. A ako tomu v budúcnosti zabrániť, keďže už ďalšie vysvedčenia môžu ísť na prijímačky na SŠ a viem, že jeho triedna na ňom mierne "sedí".

autor
Včera o 19:59
@anonym_a2e866

@anonym_autor normálne som si ešte raz prečítala tvoju úvodnú tému . Asi sa tu ozvali ozaj samé učiteľky čo rady kritizujú deti aj rodičov. Ja by som to riešila s riaditeľom. Len ja som ja - nedám si sr*ť na hlavu.

@anonym_a2e866 riešiť to ďalej nejdem, za tie pomôcky si určite zaslúži nejaké opatrenie, aj keď ja by som to riešila inak, ale v tomto školu a rozhodnutie rešpektujem. Naozaj ďakujem za pochopenie.

autor
Včera o 20:02
@koniarova

@anonym_autor prečo si hneď nekontaktovala učiteľku o vysvetlenie?

@koniarova pretože to prišlo teraz s vysvedčením.

zuzana76
Včera o 20:05
@anonym_autor

@anonym_a2e866 riešiť to ďalej nejdem, za tie pomôcky si určite zaslúži nejaké opatrenie, aj keď ja by som to riešila inak, ale v tomto školu a rozhodnutie rešpektujem. Naozaj ďakujem za pochopenie.

@anonym_autor ako chces riesit zabudnute pomocky? Matematikari uz nosia sadu pravitok, kruzidiel, kalkulaciek, lebo deti uz takmer nic nenosia, na ZS. Zakazdym minimalne 5 si nieco zabudnu. Ako by si to riwsila?

autor
Včera o 20:06
@zuzana76

Kolko mal poznamok? Vsetky len za pomocky? Nemal ani jednu poznamku ohladne spravania?

@zuzana76 žiadna nebola za správanie. Vlastne pardon, raz v zmysle, že doniesol do školy nevýhodnú hračku (tupého "motílika", tak nejak mu nedošlo, že aj keď je to tupé, do školy to nepatrí).

joesvk
Včera o 20:07

Tieto veci vzdy idú s vysvedčenim.Keď sa nebudeš dostatočne informovať aj mimo združení, tak je možné, že na konci roka uvidíš na vysvedčení dvojku zo správania. A tiež budeš prekvapená.
Vždy máš moznosť informovať sa priebežne na škole,dohodnúť stretnutie ajmmimo združení a keď si PN,tak aspoň telefonickú konzultáciu.

mondolina
Včera o 20:07
@anonym_autor

@zuzana76 žiadna nebola za správanie. Vlastne pardon, raz v zmysle, že doniesol do školy nevýhodnú hračku (tupého "motílika", tak nejak mu nedošlo, že aj keď je to tupé, do školy to nepatrí).

@anonym_autor
ako nožík motÝlik? doniesol do školy?

ankare
Včera o 20:08

@anonym_autor Sama píšeš, že máš planeho syna a ešte ho robíš na chudáčika? Typická mama súčasnosti.

ankare
Včera o 20:09
@anonym_autor

@anonym_autor čo je tupy motýlik?

mondolina
Včera o 20:12
@ankare

@ankare
nôž

zuzubb007
Včera o 20:13

Keď je dieťa lajdák, má ho sám rodič kontrolovať, takže tu dávam vinu rodičovi treba mu pozerať tašku a učiť ho aby nezabúdal, keď sa vykašle rodič dieťa má asi tiež na háku, treba ho viac rozmaznávať a obhajovať ho, vyhovárať sa máš kontakt na učiteľa tak napíšem, a nie potom po pol roku sa čudujem

autor
Včera o 20:14
@anonym_6fb4e3

@anonym_autor

Ale veď nič si z toho nerob,, pokarhanie triednym, no jeeje. Dohovor mu, akože si naštvaná, ale zahraj aj chápajucu.
Podľa mňa nič strašné 😬
Niektorí učitelia sú poriadne vztahovacni a keď vidia, že decko patrične nezdeptaju, tak prídu poznámky atddd.
Určite pre syna nebude pravítko na prvom mieste 😁. Ja si myslím že pohoda 😏

A tetky, čo sa tu pohorsuju, ľutujem ich decká, 20% poruchovych to istí 😅

@anonym_6fb4e3 netrápi ma to nejak extra, len som mala pocit, že dostal pokarhanie aj za správanie a to mi neprišlo fér a ani jemu. Ale máš pravdu, niektorí učitelia sa radi vyvršujú na deťoch. Mám s nimi svoju skúsenosť. Ale mám aj skúsenosť so skvelými učiteľmi, ktoré deti viedli a vzdelávali. Škoda, že takých nie je viac.

autor
Včera o 20:16
@zuzana76

Pokarhania schvaluje cela pedagogicka rada a normalne sa hlasuje, ci ano ci nie, ci sa niekto zdrzal. Triedna len navrhuje trest, vela krat sa stalo, ze ten trest sa zmenil, bud zmensil alebo pritvrdil, ked sa na porade o ziakovi rozprava a nerozprava len triedna, ale vyjadruju sa aj dalsi ucitelia, takze to nie je len rozhodnutie triednej.

@zuzana76 ďakujem za vysvetlenie, je možné, že som to naozaj len zle pochopila a formulácia "nerešpektuje napomenutia" sa viažu na zabudnuté pomôcky a nie na jeho správanie.

pietra
Včera o 20:18

Súčasťou školského poriadku by mali byť aj kritériá hodnotenia správania, čiže za koľko poznámok je udelené aké výchovné opatrenie. Ale pokarhania (a je jedno, či od triedneho alebo od riaditeľa) sa na vysvedčenie nepíšu. Dostane zvlášť papier. Pokarhanie sa síce značí, čiže v záznamoch školy bude, ale na samotnom vysvedčení a teda v budúcnosti na prihláške na strednú školu nie. Tam sa uvádza len prípadná znížená známka zo správania.
Ťažko povedať, čo presne je myslené "nerešpektuje napomenutia". Tiež by som to vnímala ako zvlášť previnenie a nie súčasť zabudnutých pomôcok.

autor
Včera o 20:20
@anonym_356d40

@anonym_autor u nás na ZŠ bolo, že za 3 "poznámky" už môže byť uložené výchovné opatrenie, čo je vlastne pokarhanie. Inak keď nekomunikuješ a triednym učiteľom, aby si nebola prekvapená niekedy potom. Ja teda komunikujem dosť, môj syn bol integrovaný a keby si videla tú správu od triedneho učiteľa do cpppap
Ešte ju aj zalepili, aby som si ju nemohla prečítať🤣.

@anonym_356d40 my sme mali s učiteľkou dohodu, že v prípade problémov ma bude kontaktovať ona. Aby som jej každý týždeň či mesiac nevypisovala. Súhlasila s tým a tak som to, že neboli od nej žiadne správy brala tak, že po stránke správania je všetko ok. Ale ako som už písala, je možné, že som to len zle pochopila.

anonym_8051af
Včera o 20:21

Pri tejto diskusii som si spomenula na zakladnú školu. Ako sa rodičia žiakov čo robili zle chodili sťažovať ako ich dieťa za nič nemôže 🤣. To boli také dve skupiny rodičov. Tî čo dieťaťu dohovorili a tí čo ho prišli krvopotne obhajovať svoje dieťa o ktorom sme všetci vedele že nevie čo so sebou.
A k téme. Pokarhanie sa nedáva len tak. Minimálne vaše dieťa muselo niečo vedieť čo vám nepovedalo.
Nikto nemohol ísť z rodiny na rodičovské? Neviem ako to majú v škole ale u nás mohol ísť aj starý rodič.
Keď viete že máte kvietok doma treba sa informovať častejšie.

autor
Včera o 20:23
@pietra

Súčasťou školského poriadku by mali byť aj kritériá hodnotenia správania, čiže za koľko poznámok je udelené aké výchovné opatrenie. Ale pokarhania (a je jedno, či od triedneho alebo od riaditeľa) sa na vysvedčenie nepíšu. Dostane zvlášť papier. Pokarhanie sa síce značí, čiže v záznamoch školy bude, ale na samotnom vysvedčení a teda v budúcnosti na prihláške na strednú školu nie. Tam sa uvádza len prípadná znížená známka zo správania.
Ťažko povedať, čo presne je myslené "nerešpektuje napomenutia". Tiež by som to vnímala ako zvlášť previnenie a nie súčasť zabudnutých pomôcok.

@pietra veľmi pekne ďakujem za vysvetlenie.

autor
Včera o 20:26
@ankare

@ankare v podstate nôž, paradoxne kružidlo či pravítko, ba dokonca aj pero je viac nebezpečne. Ale už chápe, že ani tupý motýlik do školy nepatrí, hoci je to určené na rôzne triky.

anonym_d07d40
Včera o 20:27

Stačí že sa opakuje poznámka par x 6/8 x a už je to napomenutie triednym. Ak to bude stále bude to napomenutie riaditeľom ak to aj naďalej bude pokračovať tak už je 2 z chovania . A nie som si vedomá že by sa taketo ine veci posúvali potom na stredné školy okrem vysvedčenia koncoročného a to myslím že je 8 koncoročny a 9 polročný už zo 7 myslím nedávajú. A ver že deti sa správajú ináč v škole uplne keď ich nevidíš alebo nemá to kto na nich povedať. Držím palce aby sa to zlepšilo. A asi nič ine len kontrolovať ako prváčikov.

minutka
Včera o 20:28

Rodic musi byt predom oboznameny s vychovnym opatrenim. Ucim a mali sme na to inspekciu. Takze davame sakra pozor. Ak rodic nepride na RZ, tak mu piseme list (nemame edu 🙈).

anonym_7b4355
Včera o 20:29
@anonym_autor

@anonym_9ead52 Vnímam to podobne. Najmä ak si dieťa zabudne pomôcky do školy za celý polrok tak 5-6x a ešte k tomu z rôznych predmetov.

@anonym_autor ideálne kontaktovať triedneho učiteľa nech ti to objasní. A dohodnúť sa pri problémoch v budúcnosti aby si bola upovedomena, že sa vôbec niečo deje. Ale tiež by som pritlačila na mladého pána aby bol dôsledný a keď si nevie zapamätať, co si ma priniesť alebo pripraviť do školy, nech si to píše. Nie je na 1.stupni, treba mať už väčšiu zodpovednosť.

autor
Včera o 20:31
@anonym_8051af

Pri tejto diskusii som si spomenula na zakladnú školu. Ako sa rodičia žiakov čo robili zle chodili sťažovať ako ich dieťa za nič nemôže 🤣. To boli také dve skupiny rodičov. Tî čo dieťaťu dohovorili a tí čo ho prišli krvopotne obhajovať svoje dieťa o ktorom sme všetci vedele že nevie čo so sebou.
A k téme. Pokarhanie sa nedáva len tak. Minimálne vaše dieťa muselo niečo vedieť čo vám nepovedalo.
Nikto nemohol ísť z rodiny na rodičovské? Neviem ako to majú v škole ale u nás mohol ísť aj starý rodič.
Keď viete že máte kvietok doma treba sa informovať častejšie.

@anonym_8051af ver mi, nepatrím k tým, ktorí svoje deti krvopotne obhajujú, ak dostali poznámku, neprešlo to u nás len tak. Ako som písala inej žienke, mala som s učiteľkou dohodu, takže som sa ňou riadila. Bohužiaľ, nemal kto ísť na rodičovské. Cez týždeň som na deti úplne sama.

autor
Včera o 20:32
@anonym_d07d40

Stačí že sa opakuje poznámka par x 6/8 x a už je to napomenutie triednym. Ak to bude stále bude to napomenutie riaditeľom ak to aj naďalej bude pokračovať tak už je 2 z chovania . A nie som si vedomá že by sa taketo ine veci posúvali potom na stredné školy okrem vysvedčenia koncoročného a to myslím že je 8 koncoročny a 9 polročný už zo 7 myslím nedávajú. A ver že deti sa správajú ináč v škole uplne keď ich nevidíš alebo nemá to kto na nich povedať. Držím palce aby sa to zlepšilo. A asi nič ine len kontrolovať ako prváčikov.

@anonym_d07d40 ďakujem.

autor
Včera o 20:33
@minutka

Rodic musi byt predom oboznameny s vychovnym opatrenim. Ucim a mali sme na to inspekciu. Takze davame sakra pozor. Ak rodic nepride na RZ, tak mu piseme list (nemame edu 🙈).

@minutka nič také mi neprišlo, aspoň o tom neviem. Ale možno len došlo k nejakej technickej chybe. Keďže je to povinné, nemyslím, že by škola úmyselne takúto správu neposlala.

autor
Včera o 20:35
@anonym_7b4355

@anonym_autor ideálne kontaktovať triedneho učiteľa nech ti to objasní. A dohodnúť sa pri problémoch v budúcnosti aby si bola upovedomena, že sa vôbec niečo deje. Ale tiež by som pritlačila na mladého pána aby bol dôsledný a keď si nevie zapamätať, co si ma priniesť alebo pripraviť do školy, nech si to píše. Nie je na 1.stupni, treba mať už väčšiu zodpovednosť.

@anonym_7b4355 kontaktovať ju budem určite. Dohodu, ktorú spomínaš som s ňou mala, ale nikdy ma nekontaktovala. Preto to začínam chápať tak, že asi sa to viazalo na tie pomôcky a nie na správanie, ako som to prvotne pochopila.

anonym_f2174c
Včera o 20:38

ved si dohodnite, ze si kazdy vecer skontroluje tasku...tak vyeliminuje zabudanie veci..du nech si kontroluje pred hodinou od spoluziakov...inak du su pravne nevymozitelne...ale ked sa nik neohradi, vsak preco by nedavali poznamky...ani ucitelia nie su ferovi...maloktory z nich je...

loliki
Včera o 20:38
@anonym_autor

@minutka nič také mi neprišlo, aspoň o tom neviem. Ale možno len došlo k nejakej technickej chybe. Keďže je to povinné, nemyslím, že by škola úmyselne takúto správu neposlala.

@anonym_autor Treba komunikovať s triednou, ale aj so synom. Mala si počas rodičovského aspoň zavolať a prejaviť záujem. Ak doniesol nejaký nôž do školy, zaslúži si pokarhanie. Určite máte v školskom poriadku, čo nemôže nosiť do školy. K tomu ešte nejaké vyrušovanie, zabúdanie atď. Pokarhanie mu nijako neublíži. Mala si byť informovaná. Slovná dohoda s učiteľkou nič neznamená a ona nie je povinná riadiť sa nejakou ústnou dohodou medzi vami.

brendaa
Včera o 20:41
@anonym_autor

@anonym_7b4355 kontaktovať ju budem určite. Dohodu, ktorú spomínaš som s ňou mala, ale nikdy ma nekontaktovala. Preto to začínam chápať tak, že asi sa to viazalo na tie pomôcky a nie na správanie, ako som to prvotne pochopila.

@anonym_autor držím palce, verím že to odkomunikujete ešte....a určité pravidlá si určiť so synom a poradiť sa so psychológom...

loliki
Včera o 20:43
@anonym_autor

@anonym_autor Doniesol už s vysvedčením? Je 28.1. Kde už rozdávali vysvedčenia?

anonym_6fb4e3
Včera o 20:45
@zuzubb007

Keď je dieťa lajdák, má ho sám rodič kontrolovať, takže tu dávam vinu rodičovi treba mu pozerať tašku a učiť ho aby nezabúdal, keď sa vykašle rodič dieťa má asi tiež na háku, treba ho viac rozmaznávať a obhajovať ho, vyhovárať sa máš kontakt na učiteľa tak napíšem, a nie potom po pol roku sa čudujem

@zuzubb007 prehanas 😉

deedol
Včera o 21:11

Nie je to len fraza, ktoru pisu vsetkym pokarhanym ako dovod? Ked budes zdrava, skoc za triednou a pories osobne. Sem radsej ani nepis 🙂 (ps som byvala ucitelka)