Skúsenosti rodičov s novým vzdelávacím programom na základných školách
Ahojte. Chodia vaše deti do základnej školy, ktorá už funguje v rámci nového systému vzdelávania? Aké máte skúsenosti? Sú deti spokojné s výučbou? Vidíte nejaké zmeny v čom je vyučovanie lepšie pre deti ako mali predchádzajúce ročníky? (Všetky základné školy by sa do neho mali zapojiť od septembra 2026.)
viac sa mi páči, zda sa mi prijatelnejší , je to o zvyku skorej ..
pači sa mi flexibilita v učive, ked vie že toto preberu rychlejšie tak to nenatahuje a inde prida, alebo si to načasuje s iným učivom z iného predmetu že sa to doplna
tiež sa mi páči napr prirodopis že je dvojhodinovka ak chcu ist von napr ked preberaju stromy atd maju dost času ako sa pachtit počas jednej hodiny, pripadne pokus sa lahšie robí
Mna by zaujimalo kde najdem presne vypisane tie zmeny, lebo co som o tom citala, tak mi to pride ako manual pre ucitelov ako ucit zaujimavejsie a efektivnejsie, co ucitel ktoreho to naozaj bavi robi aj bez tejto riadenej zmeny a ti co to chcu robit “postarom” asi aj budu - ziadne zazitkove ucenie vymyslat nebudu ….
viac sa mi páči, zda sa mi prijatelnejší , je to o zvyku skorej ..
pači sa mi flexibilita v učive, ked vie že toto preberu rychlejšie tak to nenatahuje a inde prida, alebo si to načasuje s iným učivom z iného predmetu že sa to doplna
tiež sa mi páči napr prirodopis že je dvojhodinovka ak chcu ist von napr ked preberaju stromy atd maju dost času ako sa pachtit počas jednej hodiny, pripadne pokus sa lahšie robí
@sara07 to sa dá aj 'po starom'.
všetko je to o ľuďoch, záleží na konkrétnej škole a učiteľke. Papierovo to vyzerá fajn, no realita môže byť iná.
problém je skôr ak sa napr.dieťa dostane do nemocnice alebo prejde na inú školu....iný učiteľ jednoducho nebude brať ohľad že dieťa to nevie keďže on to už s deťmi prebral....tá flexibilita v ročníkoch je obtiažna....rovnako ak príde nový učiteľ , bude chaos v tom čo sa deti učili v danom roku keďže to mohlo byť učivo z iného ročníka.....
problém je skôr ak sa napr.dieťa dostane do nemocnice alebo prejde na inú školu....iný učiteľ jednoducho nebude brať ohľad že dieťa to nevie keďže on to už s deťmi prebral....tá flexibilita v ročníkoch je obtiažna....rovnako ak príde nový učiteľ , bude chaos v tom čo sa deti učili v danom roku keďže to mohlo byť učivo z iného ročníka.....
@mogaa tak to čo tu pišeš neplati ani po starom
aj po starom učitel nebral ohlad na nič ani pri chorobe ani pri prestupe - doberali sme doma
@mogaa to isté sa dialo aj pri poslednej VEĽKEJ reforme, že školy si mohli vytvoriť vlastný školský vzdelávací program, vymyslieť vlastné predmety, mať vlastnú časovú dotáciu a dieťa prestupilo a bol problém.

už som tu čítala skúsenosti od mamičiek z minulého roku, tak ako to vidíte teraz?