icon

Vozenie do školy autom/autobusom

sisa_b
25. aug 2022

Čo je podľa Vás lepšie voziť dieťa (prvaka)zo začiatku autom kym si zvykne alebo ho naučiť na autobus nech je samostatne. Školu máme o 2 dediny ďalej, autobus stojí priamo pri škole.

deti95060810
•
25. aug 2022

ak ti to časovo vyjde tak zo zač. voziť a po čase bude chodiť aj sám...

mec321
•
25. aug 2022

@sisa_b Previesť sa s ním autobusom hocikedy počas dňa tú trasu - kde nasadne a kde vystúpi. A keď príde deň D len mu dať rozpis, časy kedy ide autobus a hotovo 🙂

januska12323
•
25. aug 2022

Ak chceš aby chodil autobusom tak ním choďte spolu a potom keď bude vedieť s kým a kde ma vystúpiť pôjde sám.

luccija
•
25. aug 2022

Vozit...bude mat stres ci stihne a pod...mne sa zda aj tak maly, aby chodil busom a sledoval ci stihne a pod...

andrea_82
•
25. aug 2022

ja by som ho naučila autobusom. Nikdy nevieš, kedy ti do toho niečo vojde, nebudeš ho môcť zaviezť a takto bude samostatný. V autobuse zažije aj kopec zábavy so spolužiakmi a je to aj finančne lacnejšie ako benzín.

evica17
•
25. aug 2022

@luccija naučí sa zodpovednosti
A určite by som ho na autobus učila, nech si zvykne, vyjde to lacnejšie, naučí s zodpovednosti, má to re vás viac výhod. Zo začiatku ísť s ním, vysvetliť mu, na kartičku dobiť peniaze a nech chodí, raz za týždeň /dva mu dáš peniaze na dobitie karticky.

kubkovamama
•
25. aug 2022

@sisa_b kľudne hneď busom,chod s ním najprv ty a už bude vedieť.Moj musel cestovať 30km,ja som bola už o pol6 v práci.Autom príležitostne,lejavica,mráz atď,lebo vidím ako to moji už starší vedia pekne zneužívať z lenivosti..😉teraz už to majú 10min pešo,ale tie argumenty keby si počula..Takže pekne busom,aspoň sa naučia fungovať samostatne do budúcna

katkaseiner
•
25. aug 2022

ak musi chodit denne, najlepsie je ho na to naucit tym, ze sa preveziete viackrat... Nakolko nevieme ci ho vies kazdy den viezt do a zo skoly, proste nech z toho nema stres ked raz tyzdenne musi ist sam a nie je si isty.. Viem ze ked je len prvak, to bude take rychle dospievanie (kedze deti ktore nemusia cestovat o tychto informaciach vobec nemusia vediet) ale verim ze to zvladne... predpokladam ze nebude cestovat uplne sam ale ze viac deti chodi rano/poobede tymi autobusmi.

denda007
•
25. aug 2022

Moje a aj vsetky deti u nas v dedine chodia autobusom. 2-3 krat chodte s nim ukazte mu, kde nastupit, vystupit, ako si kupit listok. A potom. Ho poslite sameho a vy ho len chodte natajnasa spoza rohu kontrolovat ako isiel. Ja som tak isla na bycikli 😀 a skryla som sa za domy a kukala ho co robi. Potom sa rozhodnete ako to zvlada. Stat na cestu autobusom aj prispieva. Benzin vam asi nikto nepreplati uz aj skrz toho

hefo
•
25. aug 2022

Píše bratislavský študent, syn arabského šejka, domov:
"Všetci tu chodia do školy autobusom, len ja autom."
Príde odpoveď:
"Synu, veru, nech nám nerobíš hanbu. Posielam ti autobus."

ak_tak0202
•
25. aug 2022

Synovi spolužiaci od prvého ročníka chodia autobusom, tiež ráno stojí priamo pri škole, teda deti samé neprechádzajú ani cez cestu a poobede ich vodia na zastávku vychovávateľky

markus1
•
Odpoveď bola odstránená
•
nikiki29
•
25. aug 2022

A on čo na to? Ako to chce on? Spôsobuje mu cesta autobusom stres alebo chce ísť?
Ja by som chodila s ním od začiatku autobusom, motivovala ho k samostatnosti a zároveň od začiatku videla, či to zvláda. Ak ti to čas dovoľuje…