icon

Výber základnej školy: Je všade rovnaké zaobchádzanie?

Včera o 18:47

Moje deti navštevujú cirkevnú mš. Máme u nás v meste aj cirkevnú zš, aj 8 r gymnázium aj klasické gymnázium.
Naša MŠ je podľa rodičov najlepšia v meste, a viacerí aj neveriaci sa snažia o to aby ich deti navštevovali práve túto mš. Hlavne vplyvní podnikatelia ale aj miestni papaláši. Potom vznikajú problémy, že sú ich deti privilegované, a môžu všetko. V mš tie rozdiely až tak nebadať ale na zš už ano. Asi chápete a nemusím rozpisovať. Teraz mám dilemu či zvoliť radšej inú zš v meste ale aj tam to bude rovnaké.
Mamičky deti na zš, aké máte skúsenosti?

anonym_95836d
Včera o 18:58

Nie nechapem co tym myslis, ako privileguju papalasovia svoje decka v skole. Ak sa aj kde tu najde taky rodic, nie je to v takom mnozstve ako z toho Ty robis... Ci myslis ze ked zvolis inu ZS, nenajde sa tam "privilegovany" rodic? 😃 Tak potom vela stastia pri vybere skoly.

autor
Včera o 19:06
@anonym_95836d

Nie nechapem co tym myslis, ako privileguju papalasovia svoje decka v skole. Ak sa aj kde tu najde taky rodic, nie je to v takom mnozstve ako z toho Ty robis... Ci myslis ze ked zvolis inu ZS, nenajde sa tam "privilegovany" rodic? 😃 Tak potom vela stastia pri vybere skoly.

@anonym_95836d nechápem toho smajlíka. Čo to je smiešne?
Výber školy je pre mňa dôležité rozhodnutie.
Inštalácia privilegizuje určité deti, ak s tým nemáš skúsenosti načo píšeš? Či si chcela iba rýpnuť ,

anonym_95836d
Včera o 19:11
@anonym_autor

@anonym_95836d nechápem toho smajlíka. Čo to je smiešne?
Výber školy je pre mňa dôležité rozhodnutie.
Inštalácia privilegizuje určité deti, ak s tým nemáš skúsenosti načo píšeš? Či si chcela iba rýpnuť ,

@anonym_autor smiesne je, ze si myslis, ze sa taki nenajdu na kazdej skole plnej stoviek deti. A potom raz v praci, atd. Ak z toho mas taky strach, vzdelavaj deti doma a mas istotu ze nikto nebude privilegovany. Mame za sebou rozne institucie a sme uplne normalna rodina a v zivote decka netrpeli tym, ze nie sme papalasi. Fakt nechapem, ako by tento Tvoj strach mal konkretne moje dieta v skole ovplyvnovat. 🤷

doriiis
Včera o 19:12

Rodičia, ktorí sa strkajú do zadnic riaditeľom, učiteľom a zriadelovatelovi a prispievajú všeličím a vselijak sa nájdu všade. Aj v statnych školách aj v cirkevných aj v súkromných. Tomu sa nevyhnes

autor
Včera o 19:13
@anonym_95836d

@anonym_autor smiesne je, ze si myslis, ze sa taki nenajdu na kazdej skole plnej stoviek deti. A potom raz v praci, atd. Ak z toho mas taky strach, vzdelavaj deti doma a mas istotu ze nikto nebude privilegovany. Mame za sebou rozne institucie a sme uplne normalna rodina a v zivote decka netrpeli tym, ze nie sme papalasi. Fakt nechapem, ako by tento Tvoj strach mal konkretne moje dieta v skole ovplyvnovat. 🤷

@anonym_95836d tak ak nechápeš nepíš. Vec vyriešená

autor
Včera o 19:19
@doriiis

Rodičia, ktorí sa strkajú do zadnic riaditeľom, učiteľom a zriadelovatelovi a prispievajú všeličím a vselijak sa nájdu všade. Aj v statnych školách aj v cirkevných aj v súkromných. Tomu sa nevyhnes

@doriiis ale na našej cirkevnej škole sú malé triedy,. Keď je v malej triede 4-5 privilegovaných je iné ako keď je v triede 25 žiakov

doriiis
Včera o 19:22
@anonym_autor

@doriiis ale na našej cirkevnej škole sú malé triedy,. Keď je v malej triede 4-5 privilegovaných je iné ako keď je v triede 25 žiakov

@anonym_autor ... Pozri. Bolo to za našich čias, bolo za čias našich mám, je to aj teraz, keď sú naše deti v škole a bude aj potom.
Deti učiteľov, poslancov, bohatých, chudobných, a tých proste čo su extra iba z presvedčenia boli vždy extra. Načo sa nad tým rozčuľujes?
Ty daj svoje dieťa na najlepšiu školu pre neho a pre vás.

anonym_a42a4d
Včera o 19:23

tak daj dieťa do inej zš...ak ti to vadí...ja ani neviem akých má moja dcéra spolužiakov, teda resp. ich rodičov nepoznám a ani neriešim z akej rodiny pochádzajú

autor
Včera o 19:27
@doriiis

@anonym_autor ... Pozri. Bolo to za našich čias, bolo za čias našich mám, je to aj teraz, keď sú naše deti v škole a bude aj potom.
Deti učiteľov, poslancov, bohatých, chudobných, a tých proste čo su extra iba z presvedčenia boli vždy extra. Načo sa nad tým rozčuľujes?
Ty daj svoje dieťa na najlepšiu školu pre neho a pre vás.

@doriiis ani bolo, aj v našej triede bol jeden ale v triede nás bolo 34. Budem sa opakovať je iné ak je v triede jeden z 25 a iné ak je tam 5 z 10.

anonym_113a2c
Včera o 23:13

Nechápem, načo rodicia tlačia deti na cirkevné skoly, keď nedodržiavajú v rodine desatoro a pätoro.?🤔 nemyslím teba, ale mám dcéru tretiacku. Nejde na prijímanie. Zvyšok triedy ide. Ale tie rodiny absolútne nechodia do kostola, kopa mamičiek fajčí-úmyselne si poškodzuje zdravie, otcovia hrešia…😵‍💫 deti sa nevedia správať. Načo ich tlačia do cirkvi?😵‍💫🫣 cirkev je už horšia inštitúcia, ako kadečo iné. Ak majú byt deti na cirkevnej škole, tak sa majú aj adekvátne k tomu správať. Ak tam máte papalášske deti, správajú sa tak, ako im cirkev káže? Ak nie, svoje dieťa by som tam ani nedala.