Výber základnej školy: Je všade rovnaké zaobchádzanie?
Moje deti navštevujú cirkevnú mš. Máme u nás v meste aj cirkevnú zš, aj 8 r gymnázium aj klasické gymnázium.
Naša MŠ je podľa rodičov najlepšia v meste, a viacerí aj neveriaci sa snažia o to aby ich deti navštevovali práve túto mš. Hlavne vplyvní podnikatelia ale aj miestni papaláši. Potom vznikajú problémy, že sú ich deti privilegované, a môžu všetko. V mš tie rozdiely až tak nebadať ale na zš už ano. Asi chápete a nemusím rozpisovať. Teraz mám dilemu či zvoliť radšej inú zš v meste ale aj tam to bude rovnaké.
Mamičky deti na zš, aké máte skúsenosti?
Nie nechapem co tym myslis, ako privileguju papalasovia svoje decka v skole. Ak sa aj kde tu najde taky rodic, nie je to v takom mnozstve ako z toho Ty robis... Ci myslis ze ked zvolis inu ZS, nenajde sa tam "privilegovany" rodic? 😃 Tak potom vela stastia pri vybere skoly.
@anonym_95836d nechápem toho smajlíka. Čo to je smiešne?
Výber školy je pre mňa dôležité rozhodnutie.
Inštalácia privilegizuje určité deti, ak s tým nemáš skúsenosti načo píšeš? Či si chcela iba rýpnuť ,
@anonym_95836d nechápem toho smajlíka. Čo to je smiešne?
Výber školy je pre mňa dôležité rozhodnutie.
Inštalácia privilegizuje určité deti, ak s tým nemáš skúsenosti načo píšeš? Či si chcela iba rýpnuť ,
@anonym_autor smiesne je, ze si myslis, ze sa taki nenajdu na kazdej skole plnej stoviek deti. A potom raz v praci, atd. Ak z toho mas taky strach, vzdelavaj deti doma a mas istotu ze nikto nebude privilegovany. Mame za sebou rozne institucie a sme uplne normalna rodina a v zivote decka netrpeli tym, ze nie sme papalasi. Fakt nechapem, ako by tento Tvoj strach mal konkretne moje dieta v skole ovplyvnovat. 🤷
Rodičia, ktorí sa strkajú do zadnic riaditeľom, učiteľom a zriadelovatelovi a prispievajú všeličím a vselijak sa nájdu všade. Aj v statnych školách aj v cirkevných aj v súkromných. Tomu sa nevyhnes
@anonym_autor smiesne je, ze si myslis, ze sa taki nenajdu na kazdej skole plnej stoviek deti. A potom raz v praci, atd. Ak z toho mas taky strach, vzdelavaj deti doma a mas istotu ze nikto nebude privilegovany. Mame za sebou rozne institucie a sme uplne normalna rodina a v zivote decka netrpeli tym, ze nie sme papalasi. Fakt nechapem, ako by tento Tvoj strach mal konkretne moje dieta v skole ovplyvnovat. 🤷
@anonym_95836d tak ak nechápeš nepíš. Vec vyriešená
Rodičia, ktorí sa strkajú do zadnic riaditeľom, učiteľom a zriadelovatelovi a prispievajú všeličím a vselijak sa nájdu všade. Aj v statnych školách aj v cirkevných aj v súkromných. Tomu sa nevyhnes
@doriiis ale na našej cirkevnej škole sú malé triedy,. Keď je v malej triede 4-5 privilegovaných je iné ako keď je v triede 25 žiakov
@doriiis ale na našej cirkevnej škole sú malé triedy,. Keď je v malej triede 4-5 privilegovaných je iné ako keď je v triede 25 žiakov
@anonym_autor ... Pozri. Bolo to za našich čias, bolo za čias našich mám, je to aj teraz, keď sú naše deti v škole a bude aj potom.
Deti učiteľov, poslancov, bohatých, chudobných, a tých proste čo su extra iba z presvedčenia boli vždy extra. Načo sa nad tým rozčuľujes?
Ty daj svoje dieťa na najlepšiu školu pre neho a pre vás.
tak daj dieťa do inej zš...ak ti to vadí...ja ani neviem akých má moja dcéra spolužiakov, teda resp. ich rodičov nepoznám a ani neriešim z akej rodiny pochádzajú
@anonym_autor ... Pozri. Bolo to za našich čias, bolo za čias našich mám, je to aj teraz, keď sú naše deti v škole a bude aj potom.
Deti učiteľov, poslancov, bohatých, chudobných, a tých proste čo su extra iba z presvedčenia boli vždy extra. Načo sa nad tým rozčuľujes?
Ty daj svoje dieťa na najlepšiu školu pre neho a pre vás.
@doriiis ani bolo, aj v našej triede bol jeden ale v triede nás bolo 34. Budem sa opakovať je iné ak je v triede jeden z 25 a iné ak je tam 5 z 10.
Nechápem, načo rodicia tlačia deti na cirkevné skoly, keď nedodržiavajú v rodine desatoro a pätoro.?🤔 nemyslím teba, ale mám dcéru tretiacku. Nejde na prijímanie. Zvyšok triedy ide. Ale tie rodiny absolútne nechodia do kostola, kopa mamičiek fajčí-úmyselne si poškodzuje zdravie, otcovia hrešia…😵💫 deti sa nevedia správať. Načo ich tlačia do cirkvi?😵💫🫣 cirkev je už horšia inštitúcia, ako kadečo iné. Ak majú byt deti na cirkevnej škole, tak sa majú aj adekvátne k tomu správať. Ak tam máte papalášske deti, správajú sa tak, ako im cirkev káže? Ak nie, svoje dieťa by som tam ani nedala.

Nie nechapem co tym myslis, ako privileguju papalasovia svoje decka v skole. Ak sa aj kde tu najde taky rodic, nie je to v takom mnozstve ako z toho Ty robis... Ci myslis ze ked zvolis inu ZS, nenajde sa tam "privilegovany" rodic? 😃 Tak potom vela stastia pri vybere skoly.