Základná čkola Félix - skúsenosti
Ahojte maminky mate niektore skusenosti so zs Felix na. Haanovej ul V petrzalke? Dost nad nou uvazujeme pre dceru ale nenasla som na nete ziadne skusenosti ani reference... Dakujem ☺
Dobrý deň, prosím, vie mi niekto napísať, aký typ úloh riešia deti na zápise do Felixu? Ďakujem pekne.
Ahojte, toto by aj mna zaujimalo. Viete niekto napisat, ako prebieha zapis? Neviem, ci tam bude dieta samo, ci s nami. Vdaka moc
@mooonaaa anoo dceru prijali na felixa do tej novej pobocky v horskom parku, co mi vyhovuje lebo byvame v starom meste. No v narnii sme mali pohovor a prislo mi to trocha tazke, ale pockam na vysledky, zatial som tak ci tak zaplatila toho felixa lebo nemam na vyber. a vas prijali? 25 deti je dost a aj ten styl ako to prezentoval riaditel, akoze ak sa vam nepaci toto a toto tak chodte inam..akoze mne su obe skoly sympaticke...
Viete mi niekto kto uz mate dieta v skole povedat kolko platite za obedy? DakujeM
Ahojte, chcela by som si urobiť predstavu koľko vyjde štúdium vo Felixe, na stránke maju ze každoročne sa zvyšujú ceny o 5-15%. To zvyšovanie sa odvíja od výšky platby z predošlého roku alebo od "nástupnej ceny"? Je nejaká schéma ktoré ročníky sa o koľko navysuju? a koľko cca stojí mesačne strava? Vyššie som nasla ze 20€ ale to mi nepríde reálne kedze v štátnej MS je to 2x viac. Zatial mi to odhadom vychádza na 5000 eur za 9 rokov štúdia 😅
A ešte mi napadla otázka, tým ze sa deti učia inak, iným tempom a preto sa neda zrovnavat priebežne .. Po 9 rokoch maju porovnateľné vedomosti s bežnou ZŠ? Ide mi o to ci nebude mať dieta medzery hlavne v matike, slovine keď pôjdu na gympel alebo SŠ. Ďakujem 🙂
Oprava 50.000 eur
@iba_ja Neviem ako si to pocitala.. Moja dcera je tretiacka, v prvom rocniku bola cena 220 eur mecacne ak si dobre pamatam, teraz je 276. Vychadza mi to aj pri cca 10% zvysovani za rok tak 30 000 za 9 rokov. Tie ceny teraz zvysuju preto, lebo museli navysit platy ucitelom - ked stat plosne zvysuje platy, musi to spravit aj sukromna skola, napriek tomu ze aj bez toho platia nadstandardne. Pocula som ze niektore sukromne skolky to riesili tak ze vyhodili ucitelky a prijali nove.. Strava je momentalne okolo 45 eur mesacne, tych 20 bolo ked bol ten prispevok od statu.
Vedomosti nasich deti sa mozu uplne vpohode porovnat s vedomostami deti z inych skol. Tie osnovy su priblizne rovnake, rozdielny je len sposob ako sa to ucia. Rozdielne tempo je vidiet predovsetkym v prvom rocniku, ked sa ucia nove pismenka o nieco pomalsie, ale na konci prveho rocnika vedeli vsetky (napriek tomu ze uz mali 4 mesiace online skolu). A teda neucia sa pisat spojitym pisanym pismom, co ich asi na strednej skole trapit nebude 🙂
@lucka188 ďakujem 🙂 ja som ratala stravu 50 mesačne, klub 76mesacne a školné som ratala prvý rok 276 a každý ďalší rok+10%navysenienoproti minuloročnej cene akurat posledné 3 roky som dala navýšenie 15%, chcela som zistiť max. sumu co by nás to mohlo stať ale vam sa za tri roky zvýšilo školné mesačne o 56 eur, mne to vychádza 57.96 tak to asi nebude úplne ďaleko od reality 😄. Ako školné chápem ze zvyšujú aj ze treba paci sa mi aj prístup, len proste chcem vedieť s čím cca rátať a ci na to budeme mat 😅 lebo dcerka je zrovna ten tip ze bojkotuje autority, rada sa učí cez zážitky, experimenty, vyrušuje keď musí dlho len počúvať..pritom je však múdra a bojím sa co by robila v klasickej škole. Takze silné zvažujeme alternatívnu školu, a teda najviac sa mi páči Félix. Ešte ak s môžem spýtať maju tam anglictinu ako vyučovací predmet? Dakujem
@dadach84 ale tých 12 mesiacov je kvôli tomu ze cez leto môžu deti navštevovať družinu, ma nieco také Félix cez prázdniny? Mne na FB teraz vyskakuje Champion's Academy, ta je v ruzinove a keď som pozerala 150 zápisne, školné 390 mesačne aj so školským klubom ale strava 6€/den cize cca až 120€ za mesiac. Nepíšu však o pravidelnom zvysovani..ono to asi vyjde asi plus mínus všade rovnako tieto sukromne.
@iba_ja Ano, maju anglictinu od prveho rocnika, informatiku od druheho. Ja nepredpokladam ze to bude tak prudko rast kazdy rok, ale posielali nam dopredu nejaku tabulku s odhadmi, mozem to skusit pohladat. Mozno najlepsie prihlasit sa, ist sa pozriet na ten den otvorenych dveri alebo ako to volaju a vsetko sa dozviete, aj o cenach. Zas vravim si ze je aj inflacia, aj nase platy stupaju, takze to pripadne postupne zdrazovanie nemusime velmi pocitit.
Felix nema v lete druzinu, ale posledne 2 roky mal vzdy 4 tyzdnove denne tabory pre nase deti, s velmi vyhodnou cenou (oproti beznemu dennemu taboru). Zaviedli to ale ako nejaku kompenzaciu vypadku v klube pocas zatvorenych skol, neviem ci v tom budu pokracovat aj dalsie roky. Mne napr. v skolke nevyhovovalo ze musime platit za cele leto aj ked tam vacsinu leta nie je lebo mame iny program.

ja som mala vcera pohovor s riaditelkou a som zvedava a dufam ze dceru prijmu...rozmyslala som este aj nad narniou ale pride mi ze je tam ovela vacsi tlak na vykon, sam riaditel povedal ze idu systemom Hard fun co ma teda trocha vydesilo :D...viete to mozno niekto porovnat?