icon

Ako pripraviť husté zeleninové polievky?

7. máj 2026

Ahojte, poradte huste zeleninove polievky. Alebo aj kremove. Smotanu si nahradim rastlinnou.

Tocim kelovu, jarnu mrkvovu s hraskom a hokaido, broolicovu.

Nejake ine tipy?

Dakujem.

pudinka
7. máj 2026

@anonym_autor ja robievam taku thajsku. Bataty, mrkva, petrzlen,cesnak, cibula, lyzica pretlaku, kokosove mleiko a rozmixovat

katica06
7. máj 2026

Pór, zelený hrášok, ale aj žlty(suchý), cvikla, karfiol,brokolica, cícer, zeler,špargla,huby ale aj čerstvé ovocie sú vhodné na krémové polievky. Robím pravidelne

rembura
7. máj 2026

Nikdy nerobim len z jedneho druhu zeleniny. Zakazdym aspon dva. Mrkva a hokaido, mrkva a batat, brokolica a zemiak.... Pri polievkach sa ozaj medze nekladu 🙂

lindous
7. máj 2026

Na zasýtenie najmä strukovinové, z červenej šošivice, z bielej fazule, s cícerom a pod…hustú jarnú robím mrkva, kaleráb, petržlen, zeler, zemiaky, hrášok a halušky… a ešte mimo spomenutých máme radi cuketovú krémovú, cesnačku (klasickú aj krémovú), sem-tam kulajda,

autumn1
7. máj 2026

spenatova, paradajkova (nemyslim z pretlaku ale ozajsnych pecenych paradajok), z cervenej sosovicovice, karfiolova, mix ala co dom dal, kukuricova, cicerova, fazulova...

ivana11232
7. máj 2026

ja robim na masle struhane na jemno mrkva, petrzlen, kalerab do toho na kocky zemiaky a niekedy aj muslicky. je nasa oblubena

anonym_f329ca
7. máj 2026

ja robím z červenej šošovice a batátu - povariť spolu, červená šošovica sa rýchlo uvarí. Pridám cesnak, ochutím soľ, korenie a rozmixujem. Netreba ani smotanu na zahustenie, je hustá a sýta. Na vrch zvyknem dať cesnakové krutóny napríklad.

Alebo môžeš aj karfiólový krém - povaríš karfiol, 2 zemiaky, dochutíš muškátovým orieškom mletým, soľ, korenie, rozmixuješ a pridáš smotanu podľa chuti.

katica06
7. máj 2026
@autumn1

spenatova, paradajkova (nemyslim z pretlaku ale ozajsnych pecenych paradajok), z cervenej sosovicovice, karfiolova, mix ala co dom dal, kukuricova, cicerova, fazulova...

@autumn1 také chute si nám spravila

lucik194
7. máj 2026

dnes som robila cukina, veeela mrkvy, zazvor, dochutis a rozmixujes

anonym_5ed564
7. máj 2026

Mrkvova
https://www.lenivakucharka.sk/kremova-mrkvova-p...
Kludne aj obmenit ci vynechat, co z toho nemate radi. A na tej stranke je viacero fajn receptov

Cuketova kremova, tekvicova (vzdy ina tekvica) a niekedy k nej aj mrkvu niekedy cerv sosovicu, niekedy aj aj
Hlivovu/hribovu kremovu
Karfiolova kremova, gulasova, falosna gulasova s hlivou, kremova hraskova

anonym_5d356b
7. máj 2026

@anonym_autor ja mam najradšej ked na konci časť polievky rozmixujem a vrátim spat. Velmi dobru chuť polievky da ked opecies zeleninu v rúre a ked mas vývar zavareny 🙂

matula77
8. máj 2026

Nedavno som robila sparglovu kremovu (cibula orestovat, cesnak, pridat zemiaky, sparglu, ochutit a dat varit, potom mixnut a trosku smotany na zjemnenie lebo kremova je aj bez smotany) potom huste robim minestrone, francuzsku varievam a aj zeleninovu s krupami (podusim cibulu, trocha mletej papriky, dusim zeleninu podliatu vodou, pridam namocene krupy a varim do makka) a potom take tie co uz boli spomenute vyssie. Neviem ako robis kelovu, ale ja robievam kelovu polievku aj taku ze nedam na konci zaprazku, ze je len ako vyvar a taka mi najviac chuti