Ako pripraviť husté zeleninové polievky?
Ahojte, poradte huste zeleninove polievky. Alebo aj kremove. Smotanu si nahradim rastlinnou.
Tocim kelovu, jarnu mrkvovu s hraskom a hokaido, broolicovu.
Nejake ine tipy?
Dakujem.
Pór, zelený hrášok, ale aj žlty(suchý), cvikla, karfiol,brokolica, cícer, zeler,špargla,huby ale aj čerstvé ovocie sú vhodné na krémové polievky. Robím pravidelne
Nikdy nerobim len z jedneho druhu zeleniny. Zakazdym aspon dva. Mrkva a hokaido, mrkva a batat, brokolica a zemiak.... Pri polievkach sa ozaj medze nekladu 🙂
Na zasýtenie najmä strukovinové, z červenej šošivice, z bielej fazule, s cícerom a pod…hustú jarnú robím mrkva, kaleráb, petržlen, zeler, zemiaky, hrášok a halušky… a ešte mimo spomenutých máme radi cuketovú krémovú, cesnačku (klasickú aj krémovú), sem-tam kulajda,
spenatova, paradajkova (nemyslim z pretlaku ale ozajsnych pecenych paradajok), z cervenej sosovicovice, karfiolova, mix ala co dom dal, kukuricova, cicerova, fazulova...
ja robim na masle struhane na jemno mrkva, petrzlen, kalerab do toho na kocky zemiaky a niekedy aj muslicky. je nasa oblubena
ja robím z červenej šošovice a batátu - povariť spolu, červená šošovica sa rýchlo uvarí. Pridám cesnak, ochutím soľ, korenie a rozmixujem. Netreba ani smotanu na zahustenie, je hustá a sýta. Na vrch zvyknem dať cesnakové krutóny napríklad.
Alebo môžeš aj karfiólový krém - povaríš karfiol, 2 zemiaky, dochutíš muškátovým orieškom mletým, soľ, korenie, rozmixuješ a pridáš smotanu podľa chuti.
Mrkvova
https://www.lenivakucharka.sk/kremova-mrkvova-p...
Kludne aj obmenit ci vynechat, co z toho nemate radi. A na tej stranke je viacero fajn receptov
Cuketova kremova, tekvicova (vzdy ina tekvica) a niekedy k nej aj mrkvu niekedy cerv sosovicu, niekedy aj aj
Hlivovu/hribovu kremovu
Karfiolova kremova, gulasova, falosna gulasova s hlivou, kremova hraskova
@anonym_autor ja mam najradšej ked na konci časť polievky rozmixujem a vrátim spat. Velmi dobru chuť polievky da ked opecies zeleninu v rúre a ked mas vývar zavareny 🙂
Nedavno som robila sparglovu kremovu (cibula orestovat, cesnak, pridat zemiaky, sparglu, ochutit a dat varit, potom mixnut a trosku smotany na zjemnenie lebo kremova je aj bez smotany) potom huste robim minestrone, francuzsku varievam a aj zeleninovu s krupami (podusim cibulu, trocha mletej papriky, dusim zeleninu podliatu vodou, pridam namocene krupy a varim do makka) a potom take tie co uz boli spomenute vyssie. Neviem ako robis kelovu, ale ja robievam kelovu polievku aj taku ze nedam na konci zaprazku, ze je len ako vyvar a taka mi najviac chuti

@anonym_autor ja robievam taku thajsku. Bataty, mrkva, petrzlen,cesnak, cibula, lyzica pretlaku, kokosove mleiko a rozmixovat