icon

Kedy je lepšie dať dieťa do jasličiek?

11. mar 2025

Ahojte zienky. Zamyslam sa nad tym, ze svoje dieta dam do jasliciek, nakolko som samozivitelka a uz teraz mam dost, co sa tyka zvladat domacnost a dieta, ktore je velmi zive. Riesim, ze by som ho dala do jasli vo veku 1,5 roka alebo vo veku 2 rokov. Tie, ktore ste dali dieta do jasli, ake mate skusenosti? V ktorom veku je to lepsie a preco? Zname, co dali male aj v 1 roku si vychvaluju, ze deti boli rychlo odplienkovane, samostatne, spolocenske, vela a rychlo sa naucili novym veciam a najma neprechadzali ziadnymi separacnymi uzkostami a podobnymi zalezitostami. Naschval pisem o vyhodach. Nevyhoda; ze pojdem od dietata je aj nutna ci uz pre svoju psychohygienu, financie a pocit, ze sa malej aj viac niekto venuje a ze je v spolocnosti inych ludi, deti.

kristinka92
•
11. mar 2025

Pozri, inak sa ti nedá, tak nie je o čom. Z niečoho musíte aj žiť a doba je zlá… Ja to budem mat obdobne, tiež dieta bude musieť do jaslí, pretože pri tej drahote byt doma už nemôžem. A áno, je mi to strašne ľúto, ale jesť musíme..

diaalex
•
11. mar 2025

Moje obe šli medzi 1,5 - 2r a teda oveľa lepšie zvládli nástup do škôlky, mali režím, hrali sa s detičkami, tešili sa tam ..

tanicka907
•
11. mar 2025

Ahoj, moja sla v roku a ten progres bol neporovnatelny. Ked zeny pisali ako naucit deti drzat lyzocku, moja si uz sama krajala, atd uzasne …
No moja mala neskutocnu separacnu uzkost a v podstate ked som ju vyzdvihla sa ku nej nimto iny nemohol ani len priblizit, nieco jej podat. Ale to bolo okej, lebo som sa jej chcela venovat

maminkadeticiek
•
11. mar 2025

Jeden siel ani rok a pol nemal a druhe v 2 rokoch.Obe deti som pripravovala na sukromne jasle uz aj castym stretavanim s prespavanim i st.rodicov,neustale sa tesila aka je to parada jaslicky,vela kamaratov,hracky,vsetko super.Skratka mali odo mna navnimane len pozitivne asociacie s jaslami,skolkou,nemala som rano ziafne depky a stresy takze ani oni.Obaja to zvladli bravurne,ziadne place,iba tesenie sa,vysoka samostatnost,socializacia,vztah mame dodnes krasny a blizky ked su 10+,nelutujem vobec.Travili sme spolu zrazu menej casu ale ovela ovela ovela intenzivnejsie a neporovnatelne bohatsie obsahovo.Cele poobedie spolu,vecer aj zaspavanie a bolo nam super.

lilli110
•
11. mar 2025

Moj bol min.tyzden prvykrat v jasliach. Rok bude mat v aprili. Uz druhe rano sa usmieval na ucitelky aj deti. Ale ako bolo vyssie pisane, mimo jasli separacka zacala riadna 🙈 nik sa ku mne ani k nemu nesmie priblizit, jest chce len odo mna...zacalo sa to jaslami min.tyzden. Dovtedy sme separacku nemali. Ale je to aj take mile, pride niekolkokrat do dna za mnou a hodi sa mi okolo krku, stiska sa, pusu dava 🥰 no uvidime ako to bude dalej. Horsie je to, ze ochorel uz po tychto prvych dnoch. Cize tento tyzden doma, zas si "odvykne" asi. No takze tak 🤦🏻‍♀️ keby tie choroby neboli, bolo by to fajn vsetko. Moha sestra davala malu v roku a pol a uplne super, rychla adaptacia. Zavisi urcite aj od povahy dietatka.

tanicka907
•
12. mar 2025

@lilli110 no u nas ta separacka trva doteraz 😀 teraz je umsmievavy, ale podla spravneho vyvinu by po 3-4 mesiacoch mal nastat plac pri luceni, to bolo mega tazke aj ked mi bzdy povedali, ze hned ako som odisla prestala, ja som mala pocit , ze mi trhaju srdce a jeraz
Som tam plakala s nou 🥲

lilli110
•
12. mar 2025

@tanicka907 no to mi ani nevrav 🙈 akoze su tam deticky co chodia rok vraj a rozplacu sa este pri luceni. On mi aj zakyva, ale s placom🥴 tiez vraj hned prestane ked odidem. No ale potom mimo jasli 🙈🙈🙈 aaaa pomoooc 🤣 ani pohnut od neho. Vkuse do4nozkuje ku mne (este nechodi) a
stvera sa mi po nohach, niekto iny na neho ani kuk🙈 od nikoho doma ani len mlieko nevypije, iba odo mna. Ale tak to je zatial zaciatok, verim v lepsi zajtrajsok 🤣🤣🤣😅😅😅

tanicka907
•
12. mar 2025

@lilli110 no u nas to stale trva. Vo vseobecnosti sa na to nestazujem, ku komu inemu ma ist ak nie k mame? 🙂 Ale su dni a dni a niekedy to je narocne, hlavne ked je vsetko naraz. Neporiadok doma, neohlasena navsteva, manzel chory, kopec stresu v praci ... 😀 vtedy si poviem, ako je zenam na rodicovskej dobre 🙂

lilli110
•
12. mar 2025

@tanicka907 ved ano na jednej strane je to velmi mile, stale sa stiska, je to uzasne ❤ len presne ked treba nieco spravit a viem ze nik to za mna neurobi 🙈😅 pred chvilou on okolo jednej mojej nohy obtoceny a stala som tak aby som dociahla vyberat z pracky a zaroven vesat pradlo 🤪 pri starsich chalanoch si to nepamatam ze by to az taketo bolo.

simona92101
•
12. mar 2025

Dcera nastupila cca 2m pred 2 rokom,a u nas super.ihned si zvykla,su maly kolektiv,ucitelky fantasticke,vela sa odvtedy naucila.