icon

Reč predčasne narodeného dieťaťa

kejt85
3. mar 2026

Ahojte mame 2,3 r dieta,ktore je aj predcasne narodene a sledovane u neurologa. Mala nam zacala rozpravat a zopajuje vsetko,spieva si pesnicky zrozumitelne ale neodpoveda. Odpoved ano a nie nevie, nerozumie ze ma odpovedat,vela ucime ukazujeme. Nie mame velmi ojedinele a odpoved ANO bola len 1x ked som sa opytala ci chce lizatko. V knihe pomenume vsetko aj cinnosti. Ale ked si ma sama nieco vypytat,tak to nevie pouzit. Vela nas tahala za ruku, ucime ju POD co casto pouziva alebo pletie s IDEM,co jej vacsinou ja odpovedam. Mate niekto skusenost nabehne rec a funkcna?napr ked ide jest a sadne si za stol pouzije z pesnicky SOS my chceme jest...a ine frazy z pesniciek.dakujem

mullerova46
3. mar 2026

😀 ani môj syn v termíne nerozpráva toľko čo vaše dieťa 😀 myslím že sa nemusíte stresovať. Moje volá loptu DAJ lebo sme stále hovorili keď nám kotulal loptu daj 😀

reela
3. mar 2026

Hovoris, ze rozprava: frazy (takze viacslovne vety), plus popisujes celkom dobru slovnu zasobu... to je na tento vek dobre.

darina90
3. mar 2026

M0j ma 3 roky ,je v termine a neodpoveda 🤣 pritom povie vserko ..ale na otazky moc nie. ..

kejt85
autor
3. mar 2026
@reela

Hovoris, ze rozprava: frazy (takze viacslovne vety), plus popisujes celkom dobru slovnu zasobu... to je na tento vek dobre.

@reela ano ale nie funkcne, ona nam mele od rana do vecera a ma mega zasobu slovnu ale vec si pyta eeeeee ucime ju daj, logopedicka vyslovila podozrenie na pas a ja sa pytam mamiciek ci mali niektora podobnu skusenost, ze dieta vie spievat, opakuje frazy ale nevie ich pouzit a vytvorit vetu napr mama daj, chcem pit

kejt85
autor
3. mar 2026
@darina90

M0j ma 3 roky ,je v termine a neodpoveda 🤣 pritom povie vserko ..ale na otazky moc nie. ..

@darina90 a vie si vypytat vec? A nevie ani ano/nie?

anonym_6068e2
3. mar 2026
@kejt85

@reela ano ale nie funkcne, ona nam mele od rana do vecera a ma mega zasobu slovnu ale vec si pyta eeeeee ucime ju daj, logopedicka vyslovila podozrenie na pas a ja sa pytam mamiciek ci mali niektora podobnu skusenost, ze dieta vie spievat, opakuje frazy ale nevie ich pouzit a vytvorit vetu napr mama daj, chcem pit

@kejt85 áno deti s PAS sa takto prejavujú. Obzvlášť, keď zoberú do ruky ruku dospelého a s ňou ukazujú čo chcú

darina90
3. mar 2026
@kejt85

@darina90 a vie si vypytat vec? A nevie ani ano/nie?

@kejt85 vec si vypýta ak ju vie pomenovať. Ak nie ,tak ukáže.
Áno, nie ešte by som povedala,že nerozumie úplne tomu . Na to co ma povedat áno povie nie a opačne, alebo vôbec...

thereisabear
3. mar 2026

Ukazuje prstom? Zdieľa pozornosť (také to, "aha, mami, pozri čo mám" aj neverbálne)? Aký má očný kontakt? Reaguje na meno?

anjelicek26
3. mar 2026

Rozprava tak, ako vela trojrocnych nie... daj jej cas... moj ma dva roky o par dni a vie 5 slov, ako vsetci jeho surodenci v tom veku, proste brzdy 😂 Problemy ziadne s recou nemaju.

kejt85
autor
3. mar 2026
@thereisabear

Ukazuje prstom? Zdieľa pozornosť (také to, "aha, mami, pozri čo mám" aj neverbálne)? Aký má očný kontakt? Reaguje na meno?

@thereisabear ako,co chodia k nam z CVI a tiez su na rozpakoch, tieto veci co si vymenovala vedia autisti vacsinou, ak to neni vazny stupen. Ona opakuje aj hru ale detailne co jej ukazeme alebo jak cez kopirak z rozpravky, ocny kontakt ma,ukazuje ale to sa da naucit to zdielanie je take vselijake...