4,5-ročný chlapec rozpráva, že ho máme zabiť
Prosim, povedzte mi aku dolezitost dat spravaniu 4.5rocneho chlapca ktory ked sa nahnevame alebo sa nejak rozrusi zacne rozpravat ako ho mame zabit a ze on sa chce zabit a ze sa zabije, zacne sa skrabat buchat, pichat si do oci
Najnovsie zacal rozpravat ze skoci z okna na chodnik
Dost ma tie reci desia a neviem odhadnut ci je za tym realne problem a mali by sme vyhladat psychologicku
Ani neviem ako vhodne reagovat
Nestava alebo nedialo sa to niekomu z vas?
ahoj ako to dopadlo prosím dakujem
@ahhola ľudia sú riadne svine. takto manipulovať dieťaťom a naviesť dieťa proti chorému súrodencovi a matke, ale sama som videla že niektorí sú takýchto zverstiev schopní s úplným prehľadom.
@leeshka autorka väčšinu filmov ktoré si spomínala, sú dlhé a deťom ich nepúšťam. Pozri si aj odporúčaný vek aj na Netflixe všetko čo píšeš máš všetko od 6 - 7 rokov keď som hľadala (dokonca aj labková patrola). Teraz je TV veľmi dostupná a starí rodičia keď nestíhajú/nevládzu rýchlo sa k TV uchýlia. Čiže pozerá u vás aj u nich.
@pupaboop
@megan777
Syn ma teraz 6.5roka, chodi do skoly
Boli sme na diagnostike PAS, tam sa autizmus vylucil (teda aj asperger) hoci v niektorych oblastiach bol hranicny a odporucili nam testy vyssieho intelektu
Na tych sme boli pred rokom a vysiel mu nadpriemerny intelekt, pasmo 120-129, pricom v pasme nad 130 co je vysoky nadpriemer (napr nad 130 v celkovom hodnoteni uz moze dieta navstevovat skolu pre nadane deti) mu vysla komunikacia, slovna zasoba a vseobecny rozhlad 🙂
Hneva sa uz menej aj menej intenzivne, aj ked su chvile kedy ho to este trosku valcuje, vtedy sa capne po hlave alebo si kusne do ruky ale uz lepsie sa s nim pracuje aj sa vie rychlejsie upokojit
Vidno aj ze ma vacsiu trpezlivost s mladsim bratom, ten uz ma 3.5roka, takze uz su partaci, rozpravaju sa hraju sa, dost velky trigger byval aj byva ked sa mladsi rozplace lebo teda ten do toho dava vsetku energiu ze aj pre mna je tazke nestratit nervy, takze tu som starsieho ucila v tento moment si zapchat usi aby toto ustal a nechytil z toho nerv…dlhsie sa tym neriadil ale posledne obdobie uz to robi a je vidno ze to pomaha🙏
Tak budem dufat ze sa to v case bude lepsit a trocha sa obavam puberty, ale snad nas neprevalcuje 🤦♀️
@leeshka boze ja mam taky strach moj maly mi nepripada ako autista ,lebo do oci sa pekne pozera je velm citlivy a pride mi to o tej smrti ,ked rozprava ,ze naschval vie tiez take stilizacie ze nechapem ake slova pouziva no uvidim ako to bude pokracovat ,ak bude pojdem preistotu k psychologovi ,tak nech sa vasim syncekom dari velmi pekne dakujem za odpoved a vazim si to
To ma podla mňa zo škôlky.
@bielasovicka ja som pozerala telenovelu a tam to asi videl radsej uz pred nim nepozeram,lebo tam s pistolou strielali no nevem ci zo skolky a ked muz pozera televizne noviny tam rozpravaju kadeco a tam to pocul,moj prvy syn si nikdy nevsimal a tento ma uska vsade
@megan777 áno to je možné. Ved deti si veľmi rýchlo také veci zapamätajú. Ale autorka píše, že nič také malý nepozerá.

@leeshka, ako to prosim dopadlo? Riesili ste to so psychologom? Dakujem za odpoved.