4,5 ročný syn má strach z bicykla
Ahojte zeny,mamky,oteckovia,kto chce nech pridá komentár.
Môj 4 a pol ročný syn sa nenormálne bojí na biku. Mal balancne odrážadlo,isiel na nom super,nohy hore parada ovládanie vsetko. Aj na bicykli s pomocnými ok, išiel,raz sa s nim vykydlo lebo pomocnými zišiel za krajnicu a bol v prikopke😂...toto ho neodradilo isiel,uu siel tak ze pomocne netrbalo,tak ich muz odmontoval,a tu je problém. Syn sedi ako pätkoruna, neriadi,kormaň drzi krcovite v strednej polohe, pedáluje len aby sa nepovedalo, uplne paralyza. Držíme ho zozadu sedalo ale fnuka,vidno ze sa boji, motivujme ze sa vozim s nim,ukazujem mu ako je to super,no taky je nesmelý, chapem ze sa raz naučí, nebudeme ho stresovať, len či niekto nema nejakú fintu fň☺️ ďakujem za každý postreh, koment 🍀
Moj je taky isty. Bicykel uplne odmieta, furt hovori, ze je este maly, ze spadne. Iba cakam kym z toho vyrastie 🤷♀️
Nas sused mal 7 rokov ked este jazdil s pomocnymi kolieskami. Teraz ma 9 a na bicykel uz nechodi vobec, tiez nejaky blok, lebo vzdy spadol.
@patka06
@ofzuza
@slniecko_12
@ptmt1011 ďakujem vám . Skusime postupne,a hlavne podla neho, aby sa tesil na bike,a nie mal z toho bobky,🍀👍
@mariejenka aj moj 5 rocny sa boji 🙄 aj skusame, ale vzdy sa tak rozreve, ze to po case vzdame. S pomocnymi ide super ale akonahle len pocuje, ze skusime dat dole kolieska konecna. Ze ked spadne tak sa oskrie a udrie, no neviem, ako to prekoname.
@mariejenka iba ho motivovať, že na odrážadlo mu to islo super, že ma helmu tá ho ochráni a, že aj Sagan si občas oskrie kolená😊pôjde to len je opatrny
Mala bude mat 6 a ma pomocne tiez nechce pocut ze dame dole. Do toho este susedy ze velka je a preco ma pomocne 😒 ale mame v pazi raz sa nauci ja si pamatam mna suseda naucila 😀 a to malej sme aj vraveli ze dame jej uplne dole sedadlo ze ma prilbu ale NIE ... u nas je aj problem ze mala jazdi len na jednej strane teda jednom pomocnom
@mariejenka moja konečne niečo po 4rokoch pochopila ako sa pohne dopredu 😂 iné deti od pomaly dvoch rokov bez pomocných a moja sa to len začína učiť. Netreba tlačiť na nej. Ja som dva bicykle nové predala lebo nechcela s sedela možno dva x na nich tak snáď to už konečne pôjde 😊
@mariejenka 🙈🙈 dnes som videla ako ide 3 rocny Saganov syn na bicykli 👍👍 to budú dobré gény toto...len na pobavenie.
U nas skusame pomaly co to da, zatiaľ strach väčší.
Hlavne ho nenutte ak sa bojí, moja mala tuším ešte v 5 pomocné kolieska a keby jej nebol bicykel malý že si kolenami zuby vybije tak hadam aj by ich mala, odrazadlo nechcela nikdy lebo sa bála..
@sense to nie, nenutime, synovi celkovo chýba taka odvaha, ani trampolínu nema rad.
Nikdy sa na nic nestveral,nevesal ..budeme ozaj so zreteľom na neho postupovať, dokonca muz si ide kupovať novy bike,lebo mal horský,a uz je taky šrot.
Dakujem🍀
@mariejenka ako moja, len ta sa aj na skalke bála pokiaľ bola väčšia ako 5-6r začala byť odvážnejšia a teraz je schopná vyliezť všade jak opica, trampolína, kolobežka dolu kopcom co prv nehrozilo... .. Už len na lyziach sa bojí...ale zas nemusí vedieť a robiť všetko 😇😉
@mariejenka Aj u nas to bolo, ako pise @erickatt ako sme dali okrem prilby chranice, tak to islo jedna radost. Lebo ako minulu jar mala 4,5 rocna spadla a zlomila si nohu, tak je taky bojko, co sa tyka pohybovych aktivit, ale bicykel jej na nase pocudovanie ide jedna radost a pritom na cykloodrazadle jej to doteraz nejako extra neslo.

Ak šiel super na odrážadle, mal na bicykli od začiatku skúšať bez pomocných koliesok, skúste dať dole kolieska aj pedále a nech sa na ňom chvíľu vozí ako na odrážadle - keď sa trocha "skamarátia", pridajte pedále