icon

6-ročné dieťa nerozlišuje rody

ninka440
Dnes o 13:20

Dcéra je predškolská chodí logopedovi a stále nevie rozlíšiť pri rozprávaní rody.Výslovnosť ma spravnu.Logopedicka povedala ze ma ist k neurologovi že môže mať poruchu Adhd.Mate niekto podobnú skusenost.dakujem

anjelicek26
Dnes o 13:37

Adhd deti nerozlisuju rody? Su rozne poruchy vyvoja reci, problemy zo sluchom, rovnako ak dieta casto pocuva rozne reci (napr. prilis skoro tlacime detom do hlavy anglictinu ci bilingualne deti)... ja som to v kombinacii s adhd este nepocula. Ale urcite chodte a uvidite.

anonym_041171
Dnes o 13:39

moj toto ma a ma NKS verbalnu dyspraxiu,dg stanovil klinicky logoped

amazonka13
Dnes o 14:00

🐘 Ešte by som chvíľu počkala. Hraj sa s ňou, venuj sa jej, veľa komunikuj, netlač na ňu, neupozorňuj stále na chyby, jemným a chápavým prístupom sa to možno prelomí samo.

viestta
Dnes o 14:06
@amazonka13

🐘 Ešte by som chvíľu počkala. Hraj sa s ňou, venuj sa jej, veľa komunikuj, netlač na ňu, neupozorňuj stále na chyby, jemným a chápavým prístupom sa to možno prelomí samo.

@amazonka13 nie, nemusi sa to prelomit samo ak je pricina niekde inde ako v nepozornosti. Niekedy je to znak roznych diagnoza poruch ucenia, cim skor sa podchyti a najde sposob ako dietatu pomoct tym lepsie

anonym_32c208
Dnes o 14:25
@amazonka13

@amazonka13 nie, nie je na čo čakať, už pred rokom minimálne to mali riešiť

anjelicek26
Dnes o 14:37
@amazonka13

@amazonka13 u predskolaka by som uz tiez necakala, ved logopedicka ich sama nasmerovala, ze treba este inu diagnostiku.

ninka440
autor
Dnes o 15:32
@anonym_041171

moj toto ma a ma NKS verbalnu dyspraxiu,dg stanovil klinicky logoped

@anonym_041171 dobrý deň prosím vás a upravilo sa to nejako a koľko ma vaše dieťa rokov navštevuje školu ďakujem

klementinka58
Dnes o 15:43
@ninka440

@anonym_041171 dobrý deň prosím vás a upravilo sa to nejako a koľko ma vaše dieťa rokov navštevuje školu ďakujem

@ninka440 nie neupravilo stale mu to robi problem, je to pprucha reci. Chodi do zs pre nks ma 8 rokov. Ucia sa to iste co na beznej zs aj z tych istych ucebnic +2 hod logopedie denne

ninka440
autor
Dnes o 15:57
@klementinka58

@ninka440 nie neupravilo stale mu to robi problem, je to pprucha reci. Chodi do zs pre nks ma 8 rokov. Ucia sa to iste co na beznej zs aj z tych istych ucebnic +2 hod logopedie denne

@klementinka58 ďakujem
@klementinka58 ďakujem za info

kacena4
Dnes o 16:03

ahojko aj my sme to mali, je to problem logo nie neuro, rec ma 4 roviny, jednou z nich je gramaticka stavba a ak ju ma dieta narusenu (nie vyslovnost) ide pravdepodobne o naruseny vyvin reci teraz po novom jazykova neviem co (porucha reci?) zmenil sa nazov. treba vyhladat odbornika logopeda (klinickeho) nie takeho ktory sa zameriava na vyslovnost. a trenovat s nim tu stranku reci ktoru ma narusenu. kvoli tomu vedia dat aj odklad v skole, kedze ma problem s recou, ale treba stanovit dg. tieto deti maju tazsi nabeh v 1.rocniku naucit sa citat pisat. my sme to s dcerou riesili cez 10 rokov zlepsilo sa to. dnes ma 15 a viac menej uz to nie je pocut ze by zle sklonovala ci robila chyby v gramatickej stavbe. drzim palceky

amelia89
Dnes o 16:50

Moj syn obcas urobi v tomto chybu a aj v sklonovani, ale hovori 3mi jazykmi. Boli sme na konzultacii u spec pedagogicky ci by nahodou neslo o vyvinovu dysfaziu - ale tie deti maju vacsinou narusene aj ine roviny napr. orientacia v priestore (vpravo vlavo hore dolu,napr ktory obrazok je vpravo hore?), chapanie postupnosti, sluchove vnimanie (napr v 5 rokoch vacina deti by mala vediet urcit prvu a postupne aj poslednu hlasku v slove). toto mal
vsetko ok. klinicky logoped mu este robil aj test porozumenia a fonematicke uvedomovanie - vyslo vsetko ok. u nas je to este o tom ze sa ten jazyk vyvija..
ako je na tom inak celkovo tvoja dcera v tychto oblastiach? a co ucitelky v skolke hovorili nieco? a urcite chodte na vysetrenie, netreba nic zanedbat.

biba_18
Dnes o 17:38

to bude nejaký progresivec 😏

biba_18
Dnes o 17:39

moje dieťa hovorilo aj na mužov teta - ale to malo tak 2 roky 😏 ja na tvojom mieste idem na to vyšetrenie čo odporúčala logopedička…

anonym_24e3ac
Dnes o 17:49

@ninka440 to už je porucha reči, väčšinou k tomu pridružené iné veci.