Adaptácia dieťaťa na škôlku - ranné scény
Syn má 2,5 r od decembra chodí do škôlky,teda v decembri bol cca 2 týždeň potom bol chorý a začala som ho dávať až teraz od pondelka. V pondelok bolo ok ale dnes a včera ráno za mnou už plakal a nechcel tam ani ísť
Som tehotná teda môže byť so mnou doma..mám ho nechať alebo je to len fáza?
Je malicky, ty si doma tak nechapem naco ho tam nosis
Určite to prejde, odvykol si. Ja len otázočka, prečo nemôže byť s tebou doma?
@billy_jean lebo mám pred pôrodom mať viac kľudu..kôli zdrav komplikáciam a on tak bol v decembri spokojný keď mal program
@anonym_acbb86 Typicky slovenske. Dieta ma byt do 3+ rokov doma matke pri sukni, inak je zla a necitliva. Ved to je len u nas. V zahranici sa maju obesit, ked mozu byt len rok-dva pri dietati?
@billy_jean lebo mám pred pôrodom mať viac kľudu..kôli zdrav komplikáciam a on tak bol v decembri spokojný keď mal program
Ale ona sa nemusi obesit je doma
@siskaa86 Zdravotne komplikacie? Uz nechces domaci porod?
@anonym_acbb86 Ok, je doma, a?
To nemoze dat dieta do skolky? Lebo proste chce?
@luccys urcite moze
Netreba poľaviť .raz do tej škôlky bude musieť tak či tak . Čím je menší skôr si zvykne .
Netreba poľaviť .raz do tej škôlky bude musieť tak či tak . Čím je menší skôr si zvykne .
@parvinka0001 však to hej..ale vie že ja som doma,tak asi preto alebo neviem čo tá zmena
A iba na pár hodín sa nedá?nech sa vysanti a potom domov
@parvinka0001 však to hej..ale vie že ja som doma,tak asi preto alebo neviem čo tá zmena
@siskaa86 tak mu treba povedať že ty máš svoje povinnosti a on tiež . Moji tiež mali stavy keď videli že ocko ide do práce a mamka ako keby nechodila pritom ja som len ráno .odniesla ich do škôlky a poobede šla po nich tak mali pocit že nepracujem 😁keď sme začali nanich že ocko chodí aj poobede tak už bolo dobré . Aj teraz niekedy vymýšľajú tak vždy povieme každý má svoje povinnosti a musíte ísť a to už je jedno či ja ostanem doma alebo muž . Ale isto by som ho nenechavala už doma lebo toto vystrajanie bude aj neskôr a možno viac
Je to normalne, moze to trvat aj mesiac aj vzdy ked sa vrati po chorobe, prazdninach.. aj moze byt ze bude chvilu dobre a potom sa to zas objavi.. u kazdeho dietata to pride, len inokedy.. je to normalne, vyckat, chapat a rano sa rychlo lucit
A iba na pár hodín sa nedá?nech sa vysanti a potom domov
@anonym_b2614c chodí len do 12..spi už doma
Myslim, ze sa nemas comu cudovat. Poriadne tam este nechodil. Este nebol riadne adaptovany a v skolke nebol pomaly dva mesiace 🙂 takze sa vlastne adaptuje od znovu.
Myslim, ze sa nemas comu cudovat. Poriadne tam este nechodil. Este nebol riadne adaptovany a v skolke nebol pomaly dva mesiace 🙂 takze sa vlastne adaptuje od znovu.
@petamich však asi áno,len má to mrzí..vždy počúvam za dverami,ale teda plače Max pár sekúnd učiteľka ho zaujme..teda plakal tieto 2 dni zatiaľ
úprimne dieťa pred pôrodom by som do škôlky nedávala a po pôrode už vôbec nie... rôzne "šmakotinky" donesie domov... Tebe aj bábätku... 5 alebo 6 choroba viem že je veľmi nebezpečná pre tehotné, kiahne... kľude vieš byť doma aj s ním... nebudeš mať stres že čo zase ráno bude aký cirkus... vymsli aktivity aby si ho zabavila nenudil sa 🙂
úprimne dieťa pred pôrodom by som do škôlky nedávala a po pôrode už vôbec nie... rôzne "šmakotinky" donesie domov... Tebe aj bábätku... 5 alebo 6 choroba viem že je veľmi nebezpečná pre tehotné, kiahne... kľude vieš byť doma aj s ním... nebudeš mať stres že čo zase ráno bude aký cirkus... vymsli aktivity aby si ho zabavila nenudil sa 🙂
@mimaapeto no ja som momentálne 1.5 mes Ted pôrodom..6 chorobu mal v decembri,a to teda som nedostala až potom koncom decembra asi tu super chrípku .a preto bol doma až do teraz
@petamich však asi áno,len má to mrzí..vždy počúvam za dverami,ale teda plače Max pár sekúnd učiteľka ho zaujme..teda plakal tieto 2 dni zatiaľ
@siskaa86 Moja toto robila celu skolku +cely 1.stuoen ZS. Ale ja som chodila do prace, nemohla ostat doma v ziadnom pripade. A bolo to len pri odluceni tych par minut.
Starsi plakaval cele tri mesiace a nielen pri odluceni... Ale kedze coskoro sla do skolky aj mladsia, nemohla som ho nechavat doma s nami. Zvyjol si. Tak ak tovj placr len pri odluceni, je to ok a nech chodi, kedze ty potrrbujes oddychovat
@anonym_acbb86 Typicky slovenske. Dieta ma byt do 3+ rokov doma matke pri sukni, inak je zla a necitliva. Ved to je len u nas. V zahranici sa maju obesit, ked mozu byt len rok-dva pri dietati?
@luccys áno, myslím si že dieťa, pokiaľ je tá možnosť a škôlku znáša ťažko by malo byť 3 roky doma s mamou. Mama je preňho ten najdôležitejší človek a istota, ťahá sa to s nami v dobrom aj zlom potom už celý život. A to píšem ako mama, ktorá začala pracovať keď mali moje deti menej než rok, lebo peniaze...
@luccys áno, myslím si že dieťa, pokiaľ je tá možnosť a škôlku znáša ťažko by malo byť 3 roky doma s mamou. Mama je preňho ten najdôležitejší človek a istota, ťahá sa to s nami v dobrom aj zlom potom už celý život. A to píšem ako mama, ktorá začala pracovať keď mali moje deti menej než rok, lebo peniaze...
@behulka Nemyslim si, ze byt 3 roky s 1 osobou nejako tomu dietatu pomoze, ale tomje vec nazoru.
@behulka Nemyslim si, ze byt 3 roky s 1 osobou nejako tomu dietatu pomoze, ale tomje vec nazoru.
@luccys to, že je dieťa doma s mamou, neznamená, že je zavreté v byte a na hodinu vyjde na ihrisko.
Som to nenapísala presne, moja chyba. S mojimi deťmi som chodila medzi iné maminy a deti, do materského centra, na ihriská, plávať, na výtvarku. Nemám pocit, že by im to, že nechodili do škôlky nejak chýbalo.
@anonym_acbb86 Asi si chce od neho aj oddýchnuť ? Trocha pokoja, súkromia, času pre seba, muža i na iné povinnosti ? Netočí sa všetko len okolo decka, ona má aj svoj život aj iné starosti čo myslíš. Mať dieťa na krku nie je med lízať. Matka nemá povinnosť byť nonstop 24/7 s deckom po dobu 18 rokov bez možnosti byť čo i len na čas bez neho. Ona nie je väzeň ale normálny človek čo má tiez právo na slobodu, dýchať a žiť, sa uvedom. Keď má niekto možnosť dávať dieťa preč - je jedno či do škôlky, rodine, známym, to žene vždycky bodne a nie je na tom nič zlé. Kto má túto možnosť má proste výhodu.
@luccys to nie je 1 osoba, je to mama 🙂 a pomoze to obrovsky
Autorka, to, ze place, je normalny prejav odlucenia od matky, este je malicky, je to tazke. Pytaj sa uciteliek, co si o tom myslia. Ci sa cez den hra, zapaja, ci papa, vtedy je to vraj v poriadku.
A ked sa pytas na nazor vseobecne, ja by som ho nedala do skolky. Ani svojho syna som nedala, siel ako 4 rocny, a vobec nelutujem. Ano, samozrejme, ze je to tazke s malym dietatom, ked si twhotna, a potom s dvoma. Ale aspon sme boli zdravi🤣 a spolu, bwz stresu, co sa uz teraz povedat neda
@luccys to nie je 1 osoba, je to mama 🙂 a pomoze to obrovsky
Autorka, to, ze place, je normalny prejav odlucenia od matky, este je malicky, je to tazke. Pytaj sa uciteliek, co si o tom myslia. Ci sa cez den hra, zapaja, ci papa, vtedy je to vraj v poriadku.
A ked sa pytas na nazor vseobecne, ja by som ho nedala do skolky. Ani svojho syna som nedala, siel ako 4 rocny, a vobec nelutujem. Ano, samozrejme, ze je to tazke s malym dietatom, ked si twhotna, a potom s dvoma. Ale aspon sme boli zdravi🤣 a spolu, bwz stresu, co sa uz teraz povedat neda
@majlo1234 pýtala som sa,že áno..len ráno keď ho dávam tu chvilinku plače,keď prídem o 12 sa smeje a objíma má,ale aj tak ma to ráno trápi..
@majlo1234 pýtala som sa,že áno..len ráno keď ho dávam tu chvilinku plače,keď prídem o 12 sa smeje a objíma má,ale aj tak ma to ráno trápi..
@siskaa86 pozri, to bude teraz nejaky cas tak, skor by bolo cudne, keby neplakal. Ide k cudzim ludom, do cudzieho prostredia a je malicky. Ja ako dospela mam problem v takych situaciach🫣 on si zvykne
@siskaa86 niektoré deti robia scény. aj moje robili skoro každé ráno aspoň maličká scéna musela byť 🙂, niekedy boli aj také riadne, ale v škôlke boli spokojné, páčilo sa im tam, vždy keď som sa ich pýtala poobede tak boli spokojné. Tak som sa tým netrápila. Ak to zvláda v škôlke dobre, tak sa nemusíš trápiť. Aj keď chápem, že je to nepríjemné, treba mu dať čas, ešte je maličký.
@siskaa86 moj ma 3,5 roka, a ked ide po chorobe do skolky place. A to chodi od septembra. Je rad doma. Ked ho raz necham doma, uz bude chciet stale zostat doma. Takze vzdy ked je zdravy ide do skolky, poplace si 2 dni, treti den uz neplace. Tvoj chodi asi do sukromnej? Moj do statnej, v sukromnej maju krajsi program pre deti a viac sa im venuju. Nechala by som ho uz v skolke ide jar, zacnu chodit von. Dvakrat som to mala tak ze jedno dieta doma plus babatko a mala som co robit, aby som zladila ich rezimy a aby som sa ja nezblaznila 🙂

Určite to prejde, odvykol si. Ja len otázočka, prečo nemôže byť s tebou doma?