icon

Ako deti zvládajú zmenu škôlky a rozvod?

Dnes o 13:25

Ahojte. Uvažujem nad rozvodom, len ma trápi jedna vec. Aktuálne mám deti vo veku 4 a 1 rok. Staršie má rok škôlky za sebou.
Rozvod by znamenal zatiaľ presun k rodičom, čo je cca 100km vzdialenosť, čiže zmena škôlky.
Samozrejme neskôr ak sa podarí by som chcela aj vlastnú nehnuteľnosť alebo niečo také, len neviem kde sa podarí, či to nebude zas ďalší väčší presun.
Otázka znie, ako deti znášajú zmeny v škôlke/škole?

anonym_e343c7
Dnes o 13:30

myslím, že zmena školky bude asi to posledné ... Ak bude dieťa postavené pred rozvod a stahovanie

autor
Dnes o 13:32

Myslím ak tá zmena pre to staršie nebude možno len jedna

anonym_f80185
Dnes o 13:36

Čím mladšie, tým lepšie

anonym_fe6d97
Dnes o 14:06

Je to vela zmien naraz, zmena domova, skolky, rozvod rodicov… extrem pre akekolvek “male/velke” deti… aj pre dospeleho… ale nebudes prva ani posledna… ak to ma byt k lepsiemu tak to zvladnes ty aj deti… ale nikto ti tu nepovie ako to zvladnu prave tvoje deti lebo kazde dieta je ine… porozmyslaj uz teraz kde by si sa chcela v buducnosti “usadit” aby si nemusela kazde 2-3 roky menit mesta vzdialene 100km. drzim palce!

autor
Dnes o 14:10
@anonym_fe6d97

Je to vela zmien naraz, zmena domova, skolky, rozvod rodicov… extrem pre akekolvek “male/velke” deti… aj pre dospeleho… ale nebudes prva ani posledna… ak to ma byt k lepsiemu tak to zvladnes ty aj deti… ale nikto ti tu nepovie ako to zvladnu prave tvoje deti lebo kazde dieta je ine… porozmyslaj uz teraz kde by si sa chcela v buducnosti “usadit” aby si nemusela kazde 2-3 roky menit mesta vzdialene 100km. drzim palce!

@anonym_fe6d97 rodičov mám v Bratislave a v budúcnosti ak by som chcela niečo vlastné, ako sama na Bratislavu môžem zabudnúť a neviem aká okolitá dedina bude cenovo pre mňa najviac prijateľná

anonym_fe6d97
Dnes o 14:16
@anonym_autor

@anonym_fe6d97 rodičov mám v Bratislave a v budúcnosti ak by som chcela niečo vlastné, ako sama na Bratislavu môžem zabudnúť a neviem aká okolitá dedina bude cenovo pre mňa najviac prijateľná

@anonym_autor jasne chapem. Drz sa! Neboj, ked budete vy rodicia dobre zvladat rozchod tak aj deti to lepsie zvladnu! Hlavne nech su pokial mozno co najviac v klude, bez stresov a emoc.zatazi. Dieta sa vseobecne lahko prisposobuje zmene pokial je ten priebeh normalny bez problemov. Ale su aj deti (väcsinou tie co maju PAS, ze nemaju radi zmenu a akakolvek “odchylka” od stereotypu ich vue velmi rozrusit) ale verim ze mas deticky zdrave a zvladnu to co najlepsie!!!!

anonym_207163
Dnes o 14:20

Drzim palce❤️nebude to lahke ale pre deti urcite lepsie ako zostavat v konfliktnej rodine…mne dcera s odstupom rokov povedala, ze to bolo naj co som mohla spravit a takto ma dobry vztah s oboma rodicmi

anonym_f716b5
Dnes o 14:42

@anonym_autor Urcite lepsie znasaju taketo zmeny mensie deticky. Oni to este vsetko tal neriesia. Kde je mama tam im je dobre. Starsie napr. Cca od 12r. Uz maju svoj nazor a nemusia s presunom suhkasit, naju uz svoje vazby, zaujmy, sportive a zaujmove kluby, kamaratov, oartie. Tam je to uz velmi tazko uch len tak presunut , "lebo mama chce" a zvlast ked pri otcovi je to vsetko v pohode, nie je ziaden tyran, alkoholik nasilnik. Takze ak rozvod/rozchod a ty chces odist s detmi tak co najskor urcite.

anonym_f716b5
Dnes o 14:43

@anonym_autor A rodicia su s tym ok, ze sa k nim s dvoma detmi zrazu nastahujes ?

anonym_fe6d97
Dnes o 14:48
@anonym_f716b5

@anonym_autor A rodicia su s tym ok, ze sa k nim s dvoma detmi zrazu nastahujes ?

@anonym_f716b5 to co je za otazku? 🤦🏻‍♀️ prosim ta neries veci na ktore sa autorka nepyta. Ja predpokladam ze autorka si tuto vec vopred s nimi odkomunikovaka a za 2.myslim ze kazdy normalny rodic pomoze svojmu dietatu v takejto situacii. Ved je to len docasne riesenie

anonym_f716b5
Dnes o 15:04
@anonym_fe6d97

@anonym_f716b5 to co je za otazku? 🤦🏻‍♀️ prosim ta neries veci na ktore sa autorka nepyta. Ja predpokladam ze autorka si tuto vec vopred s nimi odkomunikovaka a za 2.myslim ze kazdy normalny rodic pomoze svojmu dietatu v takejto situacii. Ved je to len docasne riesenie

@anonym_fe6d97 Ale ved ja sa nie Teba pytam. Co ty toto riesis. Ano, zaujimalo na to, ci vobec rodicia vedia o tom, ze sa k nim planuje s detmi nastahovat. Teba sa to vobec netyka. Ak bude autorka chciet odpovie, ak nie, neodpovie.

anonym_09e2da
Dnes o 16:54
@anonym_fe6d97

@anonym_fe6d97 otázka nebola pre teba, ale pre autorku. To len ak si nepochopila.

anonym_be71c4
Dnes o 17:11

@anonym_autor S presťahovaním musí súhlasiť aj exmanžel, keďže mu berieš deti a brániš v bežnom styku a budovaní vzťahu. Ak aj súhlasiť bude, rataj s tým, ze deti mu budeš povinná voziť ty na svoje náklady, pretože ty si odišla.
Ženy, neblaznite, rozvádzate sa s malými deťmi kvôli hlúposťam a nahovárate si, že deti si zvyknú a bude to ok. Nie, nebude nikdy, pretože prídu o rodinu. Nikdy nebudú mať s otcom taký vzťah ako keď ostanete spolu. Nehovoriac o ostatnom, co im bude chýbať.

beata_k
Dnes o 17:38

@anonym_autor Opravte, ak sa mylim...nepotrebujes na to suhlas otca?
Ale k teme: Stahovali sme sa a teda menili skolku. Dieta to vzalo v pohode.

anonym_136865
Dnes o 19:23

Otec s tym je ako? Komunikacia je medzi vami aka? Velmi dolezite.

autor
Dnes o 19:40
@anonym_f716b5

@anonym_f716b5 samozrejme

autor
Dnes o 19:41
@anonym_be71c4

@anonym_autor S presťahovaním musí súhlasiť aj exmanžel, keďže mu berieš deti a brániš v bežnom styku a budovaní vzťahu. Ak aj súhlasiť bude, rataj s tým, ze deti mu budeš povinná voziť ty na svoje náklady, pretože ty si odišla.
Ženy, neblaznite, rozvádzate sa s malými deťmi kvôli hlúposťam a nahovárate si, že deti si zvyknú a bude to ok. Nie, nebude nikdy, pretože prídu o rodinu. Nikdy nebudú mať s otcom taký vzťah ako keď ostanete spolu. Nehovoriac o ostatnom, co im bude chýbať.

@anonym_be71c4 takže podľa teba je lepšie, aby som ďalších 40 rokov žila vo vzťahu v ktorom nie som šťastná len preto, aby deti mali otca doma "každý" deň? Čiže radšej nešťastná matka v jednej domácnosti s otcom ako šťastná matka sama?

autor
Dnes o 19:43
@beata_k

@anonym_autor Opravte, ak sa mylim...nepotrebujes na to suhlas otca?
Ale k teme: Stahovali sme sa a teda menili skolku. Dieta to vzalo v pohode.

@beata_k on veľmi dobre vie, že s rozvodom príde to, že budem musieť odísť k rodičom do Bratislavy. Bohužiaľ iná možnosť mi nezostáva

beata_k
Dnes o 19:58
@anonym_autor

@beata_k on veľmi dobre vie, že s rozvodom príde to, že budem musieť odísť k rodičom do Bratislavy. Bohužiaľ iná možnosť mi nezostáva

@anonym_autor Len aby ti nerobil napriek skrz deti.

zuzanka.zuzu
Dnes o 20:49

môj 5r má už štvrtú škôlku 😅 a aktuálne bývame v treťom byte od jeho narodenia a cca do mesiaca skolaudujú štvrtý 🤷 odvšade má ale kamarátov takže na poslednej narodeninovej oslave sme mali prenajatý detský kútik 🙈😂 zvykne si v pohode...