Ako je to s utieraním zadočka vo vašej škôlke?
ahojte,,
mam 3,5 r. synčeka. teraz mi nastúpil do škôlky. a ked prišiel onen den domov, mal zakakane slipky, že bol kakať no riťku si nevie utrieť, tak sa len obliekol!
ake mate skusenosti zo školkarmi a veľkou potrebou? pomahali im učiteľky chcem ho naučiť no nejak nechce:(( poradte mi nejake dobre typy 😉 lebo jemu to nejde tak proste NECHCE....
vopred dakujem 🙂
PS: poprosím Vás píšte len komenty, ktore mi pomožu, poradia a nie mudrlanske a take 😖 , že to ešte nevie a takeho typu dakujeeeem
Ahojte moj maly ma 3,5roka rok uz chodi do skolky.a neviem ho naucit na to aby sam isiel na wc kakat.stale snim musim ist na wc a skolke ucitelka snim musi ist.a ucitelky sa mi kazdy den stazuju at ho to naucim ist sam a utret si zadocek.poradte mi nieco.
Aj nase ucitelky utieraju takymto malym detom ritulky,mala by to byt ich povinnost ved su za to platene...Ale napr.cikat chodia sami,iba ked sa vykakaju kricia na ucitelku ze uz su...A pri tolkych detoch si ucitelka ak jej tvoj maly nepovedal,nemusela vsimnut ze bol kakat mozno si myslela,ze bol iba cikat..Ja by som to riesila asi tak,ze by som povedala ucitelke resp.ju poprosila ze moj syn sa este nevie sam utriet ci by mu s tym nepomohla...😉
@sisi1503 no predstáv si že nie sú. Pracovná náplň učiteľa nespočíva v asistovať pri hygiene decká. Na to neštudoval 5 rokov magisterský stupeň vysokoškolského štúdia
Sestra riešila to isté, malý sa nevedel utrieť, keď bola jedna pani učiteľka - tá utrela, keď druhá - tak tá nie, vraj to nie je jej robota. Sestra bola za riaditeľkou podať sťažnosť a odvtedy má malý riť furt čistú 😀 Vraj je to ich povinnosť, dozrieť či majú čistú riťku, ak nie, pomôcť. Takže záleží na koho natrafíš 😀
@kmkke predstáv si že to nie je ich povinnosť. Dokonca to nie je ani ich pracovná náplň zo zmluvy

U nás v škôlke si detičky ktoré to dokážu utierajú samé a ostatným pomôže učiteľka, ale aj tie samostatné skontroluje a poprípade ešte utrie vlhkou vreckovkovu. Prispievame finančne na 1 aj 2 polrok na hygienické a čistiace prostriedky, tak prečo by to nespravili.