icon

Ako nastaviť správny režim pre 4,5-ročné dieťa?

kristen1999
3. júl 2024

Ahojte mám otázku, moje dieťa má 4,5 roka, v septembri nastupuje prvý krát do škôlky, ale ten režim je strašný, chodí spávať o 23:00 +-, vstáva okolo 9:00+-, nič nechce jest, je dosť rozmaznany lebo som bola benevolentna. Ale za 2 mesiace mu začína škôlka a bojím sa co bude, neviem ako mu nastaviť ten režim ako majú iné detičky, bola to moja chyba, že nemal režim od mala. A neviem si dať teraz rady. Som už zúfalá.

vsadeviem
•
Odpoveď bola odstránená
•
nikaeli
•
3. júl 2024

Začala by som ranným budením, tým pádom by mal byť večer skôr unavený. Spí počas dňa?

deedol
•
3. júl 2024

napis mozno konkretnejsie, co si uz skusala a neslo to, ked pises, ze si uz zufala. ked to viac rozpises, mozno niekto lepsie poradi 🙂

bociandy
•
3. júl 2024

Ahoj, presne toto iste som riesila s dcerou v lete pred nastupom do skolky. Dovtedy sme vstavali standardne o 9:00, potrebovala som to posunut na 7:00. Mne fungovalo to, ze prvy tyzden som nastavila budik na 8:45, druhy tyzden 8:30 atd, az sme sa dostali na 7:00. Tym sa potom posunul cely rezim. Trvalo to 8 tyzdnov, ale bolo to po troske, postupne a super to islo. Mala som aj predtym pokusy posunut rezim, ze napr kazde 3 dni posunut o 30 min, ale toto bolo prilis rychlo a dcera z toho bola unavena a nervozna. Odporucam teda pomaly, konzistentne a nepolavit. Mas 2 mesiace, to pekne stihas, drzim palce🙂

koteska83
•
3. júl 2024

@kristen1999 ja som nastúpila do práce keď mala dcéra 8 mesiacov . A striedali sme sa s mužom pri nej . Vždy mala problém ísť spať večer a chodila tiež dosť neskoro aj okolo 23 . Ráno si zvykla pospať aj dlhšie . Do škôlky nastúpila ako 3,5 ročná a teda nič sa nezmenilo aj keď išla ráno na 6 tu do škôlky večer nechcela ísť spať . Škôlke vraj tiež nespala . Ráno sa celkom dobre budila . Teraz ma 12 a musí ísť spať o 21 aby vôbec ráno o 7 vstala do školy .

janka_266
•
4. júl 2024

@kristen1999 ja by som to nechala na september, vtedy aj tak bude musieť začať skôr vstávať, obedný spánok sa prispôsobí škôlke, a snáď aj ten večerný, nekazte si teraz prázdniny, aj tak bude mať rána ťažké, či začnete teraz alebo v septembri :D môj keď začal chodiť do školky, tak konečne si 2 mesiace pred nástupom zvykol spať do 8:30. od 2. septembra sme vstávali 5:40, teraz, po roku škôlky vstáva sám 5:30 :D keď spí do 6, tak oslavujeme:D takže moja rada užite si prázdniny, režim príde v septembri, pokiaľ teda nepovolíte vy:D

kristen1999
autor
•
4. júl 2024

@nikaeli ani nie, nanajvýš v aute zaspí

nikaeli
•
4. júl 2024

@kristen1999 pýtala som sa kvôli tomu večernému zaspávaniu.. tak ho začni ráno budiť - aj aby si zvykol na to, že nebude vstávať až keď sa sám prebudí. Začni pomaly, o pol deviatej. Po týždni, dvoch zase posunieš - podľa toho, kedy budete vstávať do škôlky. Moje deti nereňajkovali, väčšinou len vypili čajík, občas si vyžiadala croissant, banán. V škôlke mali desiatu okolo pol 9.