Ako pomôcť 4-ročnému dieťaťu sústrediť sa?
Ahojte. Chcem poprosiť rady od ľudí čo majú skúsenosti s tym keď sa dieťa nevie sústrediť. Je to hlavne v kolektíve samozrejme že sa to prejavuje aj doma ale nie v takej miere ako hovoria učiteľky zo škôlky. Moj syn (4r.) miluje ľudí a deti, je strasne ukecany, od kedy sa naučil rozprávať rozprava veľa, strasne miluje škôlku. Tym že je jedináčik teší sa na deti. V poslednej dobe sa učiteľky na neho sťažujú že je to neúnosné, ze je non stop akoby v strese nevie sa sústrediť keď majú nieco robiť. Okrem toho robí uz 9 mesiacov ze po zobudení alebo ked sme neni pri nom že za šucha o vankúše..pediatricka povedala že je to normálne v tom veku. Akoby potreboval vypustiť ventil. Syn mal ťažší príchod na svet, dva krat omotana pupocna šnúra.
Ešte diagnózu nemáme potvrdenú od odborníka čakáme lebo práve ma v škôlke chodiť nejaká psychologicka. Len ma zaujíma či s týmto niekto bojuje a co mozeme zmeniť alebo urobiť aby sa to zlepšilo.
Ďakujem a pekný deň.
To šúchanie nesúvisí s nesústredenosťou. To je iný problém. Keď sa šúcha ako to nazývaš - vtedy vlastne onanuje.
Mne sa zdá že chceš po ňom veľa aby sa 4 r dieťa sústredilo. Veľa detí v tomto veku ešte pobehuje kade tade a odbehuje od svojich nedokončených úloh.
@petravanc detska masturbacia moze suvisiet s uzkostou. Aku mate atmosferu doma? Nie je prepodnetovany? Ma pokojny cas s rodicom na prechadzke, pri citani knihy, stavani lega? Kedy chodi spinkat vecer? Ma predtym digitalny detox _ vypnuta tv, mobil aspon 1_2h pred spanim?
@petravanc detska masturbacia moze suvisiet s uzkostou. Aku mate atmosferu doma? Nie je prepodnetovany? Ma pokojny cas s rodicom na prechadzke, pri citani knihy, stavani lega? Kedy chodi spinkat vecer? Ma predtym digitalny detox _ vypnuta tv, mobil aspon 1_2h pred spanim?
@anonym_43533d detská masturbácia je absolútne prirodzený jav a nemusí mať žiadny problém ako svoj základ. Deti objavujú svoje telo a robia to čo im je príjemné
@anonym_43533d detská masturbácia je absolútne prirodzený jav a nemusí mať žiadny problém ako svoj základ. Deti objavujú svoje telo a robia to čo im je príjemné
@anonym_00d8e6 nemusi, ale moze.
Dieťa intenzívne učíme sústreďovať sa odmalička. Najprv ukazujeme obrázky z leporel a iné a snažíme sa čo najdlhšie ich tým zabaviť. Ide o minúty, ale každá minúta navyše trénuje sústredenosť. Neskôr sa im čítajú leporela, používajú interaktívne hračky, ktoré dieťa dlhšie zabavia, vykladanie Puzle, ktoré sú aj pre deti od jedného roka - drevené, vyrezávanie s úchytkami, zapájanie do hier primeraných veku,... Pozornosť sa musí v mozgu vytrénovať. 4 - ročné by sa napr. s interaktívnou hračkou malo zahrať nepretržite aj 30 - 35 minút. Toľko by sa malo sústrediť aj na aktivity v kolektíve. Postupne sa sústredenosť musí vycvičiť až do 45 min v predškolskom veku 5 - 6 rokov, aby zvládalo školu. Tam sa s ním nikto trápiť nebude. Začne zaostávať. Učiteľka v škole musí naučiť predpísané učivo všetky deti ( min. 25) naraz za 45 minút. Aktivity učiteliek MŠ sú v každej vekovej kategórii zamerané na sústredenosť potrebnú v danom veku. Žiaľ tie aktivity narúšajú deti, ktorých rodičia zanedbali túto oblasť výchovy a deti sú zvyknuté robiť si čo chcú a kedy chcú. Odmietajú robiť to, čo ostatní, odbiehajú, začnú sa hrať s prístupnými hračkami,.. Ak dieťa si na to z domu zvykne, máloktoré sa odučí. Z toho sa nevyrastá. Ide o zanedbanú výchovu výsledkom ktorej je rozmaznanosť a neposlušnosť, ktorú mnohí skrývajú pod pojem nesústredenosť. Ide o úmyselné odmietanie toho, čo sa robí, lebo je presvedčené, že tak ako doma, nemusí nič robiť, čo od neho iní požadujú. Podobne sa správajú aj autistické deti.

skusila by som odsledovat kedy sa to spušta, napr. ak je tažšia uloha, alebo má pocit že to urobil horšie ako iné deti
s kreslenim , riekankami je na tom ako ?
respetktivne čo sa teraz učia, doteraz bol v pohode alebo sa to len teraz stupnuje ?