Dieťa s ADHD

sunshineshop
5. okt 2022

Zdravím, chcem sa opýtať, poradiť, prípadne popísať.
Syn má adhd, nastúpil do prvého ročníka ZŠ. Je integrovaný, na pričlenenú asistentku. Neurológ má podozrenie na ľahkú formu autizmus no ani psychológ ani psychiater to nepotvrdil. Práve n
aopak. Vyvrátili to s tým že má nejaké vlastnosti ktoré by sa aj dali pripisovať autizmu ale nieje je to autizmus, u syna je veľmi výrazne adhd. No raz za čas majú v škole na hodine psychologa z cppap a na základe toho si po návšteve psychológa skola žiada od nás lekárske správy .
Moja otázka znie máme ich sprístupniť? Lekárka má na to názor že nie. Že keď chcú nejakú vycet diagnóz napíše im ich ona. Ale správy nemáme dávať. No stretla som sa s názorom že školy si pri integrovaných žiakoch takéto správy žiadajú. Nevieme od začiatku roka nám už dvakrát učiteľka navrhla či nechceme zvážiť učenie doma. Čo sme odmietli . Keďže nieje dobre vyclenivat syna z kolektívu. Viete mi niekto poradiť či trvať na Tom že tie správy jednoducho škole nedáme a dáme im len potvrdenie od pediatrická ze adhd má bez ďalších diagnóz alebo inie? Ďakujem pekne.

januska20
5. okt 2022

@sunshineshop https://www.modrykonik.sk/group/9549/
je tu skupina , skúste sa opýtať tu

sunshineshop
autor
5. okt 2022

@januska20 ďakujem. Pozriem.👍

drzaopica
5. okt 2022

@sunshineshop ak Ti navrhli take radikalne riesenie asi by bolo lepsie najst skolu kde vedia pracovat s takymito detmi.Rusi ostatnych rozumiem, ze pre teba je priorita mat dieta medzi rovesnikmi, ale jemu treba specialnych pedadogov kde bude napredovat a kde maju skusenosti s aspergerom, adhd, autizmom
S najvacsou pravdepodobnostou sa im to aj podari.Preco nechces poskytnut spravy?Co viem bezne pytaju spravy, aby vedeli ako s nim pracovat.
Ak nechces, daju si ho zdiagnostikovat znova.
Berie nejake lieky?
Prvy rocnik je narocny pre vsetkych