Ako prebieha prvý deň v škôlke?
Ahojte viem je to skoro ale zaujíma ma ako prebieha prvý deň v škôlke?
@anonym_autor ja tiež tak prvorodený, v prvý deň od rana do 16ej a tiež už nasledujúce dni,bez adaptačneho
druhé dieťa postupne, prvy týždeň po 4 hod , nasledujúci týždeň už na spanie a cca o 14:30 som po ňu chodila /keby to škôlka povolovala bez adaptačneho, dala by som ako prvorodeného , od rána riadne na celý deň/ - ale táto škôlka to nechcela
@anonym_autor pripravis dieta vysvetlenim, co a ako bude v skolke, rano ho odvedies, das pusu, odovzdas ho ucitelke a ides prec. Druhy den co najrychlejsie 🤭
@anonym_autor u nás bol adaptačný program, t.j. prvé dni do 10.00, potom doobeda, po týždni-dvoch (ako u ktorého dieťaťa) už aj na spanie...
@anonym_autor Ráno privedieš dieťa, odovzdáš učiteľke a poobede si ho prídeš zobrať. /Prvý deň je rovnaký ako ostatné
@anonym_autor Privedies dieta. Niekde na cely den a niekde je adaptacny ( 2 hodiny prvy tyzden). Niektore placu, niektore sa tesia. Treba dietatu vysvetlit co sa bude diat. A hlavne!, ze po neho prides. Drzim prst.
@anonym_autor prvy deň je najmenší problém. Dieťa nevie do čoho ide. Normálne som dieťa zaviedla, dala do triedy a rýchlo bez lúčenia odišla a takto každý deň. Tretí býva najkritickejší. Žiadny adaptáčný proces ani iné blbosti. Učiteľky zavolajú ak by bol s dieťaťom problém. Takto sa dieťa rovno učí že tam skrátka musí byť a hotovo
V kazdej skolke inak, v nasej neuznavaju aby rodicia ostavali s detmi takze od zaciatku maju deti bezny rezim, v niektorych prvy tyzden zvyknu povolovat aby na zaciatku boli rodicia.
@anonym_autor trebalo sa na zápise vo vašej škôlke spýtať .
Niekde je adpatacny kde trvajú škôlka na Tom niekde je to na rodičovi ja som bola za postupnú a adaptáciu pre dní bolo len do obedu a potom až neskôr na spánok .ale riadila som sa dcérkou .
Do škôlky už teraz chodila druhý rok ale ku koncu júna už bol problém aby ostala na spánok tak chodí iba do obedu .
@anonym_autor prvy deň je najmenší problém. Dieťa nevie do čoho ide. Normálne som dieťa zaviedla, dala do triedy a rýchlo bez lúčenia odišla a takto každý deň. Tretí býva najkritickejší. Žiadny adaptáčný proces ani iné blbosti. Učiteľky zavolajú ak by bol s dieťaťom problém. Takto sa dieťa rovno učí že tam skrátka musí byť a hotovo
@kkovacovak viete že nikdy by sa malo odísť bez rozlucenie nieje to správne .vždy by sa mal človek rozlúčiť.
@kkovacovak viete že nikdy by sa malo odísť bez rozlucenie nieje to správne .vždy by sa mal človek rozlúčiť.
@dory11 tak samozrejme obyčajné ahoj prebehlo. Myslela som zdĺhavé objímanie a vysvetľovanie a predlžovanie odchodu.
Tak my sme sa všetko dozvedeli na rodičku , čo a ako , boli sme pozrieť v triede učitelka povedala čo treba priniesť a pod
tak isto zaleží od adaptácie
@anonym_autor hrozne, ked aj Vase dieta nebude plakat, budu vrieskat ine deti, je tam humbuk, teda bude ...
Pozri si papiere. Tam by si mala mat uvedene. Mala som 3 deti v skolke. Boli hned cely den. Niekde je ale adaptacny. Ze hodina. Dve. Alebo doobeda.

@anonym_autor asi v každej inak. Ja som tam ráno pred7mou zobrala dieťa a došla poň pred4tou.U kamarátky s dcérou v meste boli asi dve hodiny zoznamovania sa