icon

Ako reagovať na šikanu mojej dcéry v škôlke?

11. feb 2026

Dobrý deň, vopred sa ospravedlňujem za pravopisné chyby.
Moja 5 ročná dcérka, bola šikanovania v škôlke od pondelka do piatku.
Sikonovali ju 3 dievčatka, ktoré majú rodičov, policajta, aucitelky, pozairnika a k tomu starostova dcérka. Takže asi viete ako som dopadla. Učiteľky ktoré ešte v utorok sa ma pýtali, ako sa chová dcéra doma, povedala som ze dosť nervózne, keďže som jej zakázala telefón, že si to tak aspoň myslím,no pri tejto debate sme skončili.. No došiel piatok a riaditeľka my oznámila, že mojej dcére ubližujú deti v škôlke, že ako sa zas chová mala.. Prehodili sme pár slov s tým, že takto pokračovať nemôžu a budem to riešiť. Riaditeľka plne súhlasila a oboznámila my co jej robili, vravela, že jej ťahali vrkoc a keď ze bol piatok a bol karnevalový deň, takže vraj jej hádzali veci, ako podpetky, kabelku a ťahali jej frozen vrkoc, a aj jej vlastné vlásky... Dobre, ja som s tým šla s malou domov a keď sme už boli samé, tak my spustila strašný plač a všetko povedala.. Nepohlo to iba ťahanie za vrkoc, bolo tam aj strkanie do nej, slovné akože aj tak si škaredá my sme 3 rodina a ty si cudzia, ťahanie ju za košieľku a už ani neviem... Malý sme potom stretnutie s rodičmi a ucitelkami,, no dopadlo to hrozne!!!! Klamali že sa to nestalo, že toto pravda není, a ja som bola aj vystrašená keďže jeden z rodičov bol policajt a dosť kričal!! A keď sme podpisovali papiere, ja hlúpa som podpísala taky papier co v ňom znelo že ja som napadla učiteľku slovné a hlasitoso, že sa ma až bála a ze som si dovolila vtrhnut do deckej spálne v škôlke bez jej súhlasu a vedomia.. Co pravda není, keďže ja som jej pekne povedala, že chcem vydiet kde moja dcéra spi, keďže ju strkali a ona sa buchla o radiátor.. Dodám som Rómka

Strana
z3
julish
12. feb 2026
@anonym_b170f4

@anonym_4f10fd ok beriem, ale tie emocie romov a teatro su nenapodobitelne 😂 aj tu pani pise ako isla okukat radiator kde sa dcera "mohla" buchnut a podobne prehnane pribehy. Tie vykricniky a vyjadrovanie je prinajmensom prehnane a mega iritujuce. U nich racio nula bodov, a hlavne vsetko je preto ze je Romka, to ma vytocilo najviac. Ich argument je hned "som Rom" a vsetci mi krivdia
Je vela uzasnych a sikovnych Romov, ale presne takato mamicka a jej cirkus im kazi meno a povest

@anonym_b170f4 ty nevidis, ako si protirecis? Najskor tu panej nadukas vsetky stereotypy, ktore o romoch mas, a potom sa jej cudujes, ze to vnimala ako dosledok svojej romskosti. Ty nevidis tu logicku pascu, do ktorej si sa sama chytila? A neviem, kde zijes, ale tzv anticiganizmus je vsade, zazila som milionkrat ako sprevadzajuca osoba, kamoska

anonym_4f10fd
12. feb 2026
@anonym_b170f4

@anonym_4f10fd ok beriem, ale tie emocie romov a teatro su nenapodobitelne 😂 aj tu pani pise ako isla okukat radiator kde sa dcera "mohla" buchnut a podobne prehnane pribehy. Tie vykricniky a vyjadrovanie je prinajmensom prehnane a mega iritujuce. U nich racio nula bodov, a hlavne vsetko je preto ze je Romka, to ma vytocilo najviac. Ich argument je hned "som Rom" a vsetci mi krivdia
Je vela uzasnych a sikovnych Romov, ale presne takato mamicka a jej cirkus im kazi meno a povest

@anonym_b170f4 v provom rade vobec skolka nemala toto riesit takto a celkovo mali pristupovat k tomu inak, aj s ohladom na to ze su Romovia a inak to ani dopadnut nemoze, len ze to niekto hodi na slabe nervy. Pride mi to, ze vyslovene hroti situaciu ta skolka. Tam je iny vinnik a nie matka co sa boji o svoje dieta a je uplne jedno ci chce/nehce nieco vidiet. Ja osobne by som tam po takychto okatych otockach a klamstvach a stadu rodicov ako oponentov tiez vypenila.

autor
12. feb 2026
@anonym_autor

@julish citaj od začiatku, dozvieš sa

@julish
@julish
@anonym_autor je toho veľa, ja som rozpísala, už iba piatkovú deň, ale ta šikana bola už od pondelka.. Ôk posnažím sa vysvetliť to všetko, no je to na dlhšie čítanie.. V pondelok keď som šla po malú do školky, tak učiteľka sa pýtala, ako sa chová mala doma.. Odpovedala som, že je teraz nervoznejsia, ale má to asi s toho, že sme jej zakázali fon,kedzw vo sne by mi nenapadlo, že oni už sledujú, že mi malú sikanuju... No v stredu sa zacalo, prišla mala zo škôlky a spustila, že sa snou pred školáčky nehrajú a ze jej robia zle, rozhadzuju jej kocky, rozprávajú že ma hnedé vlasi a sú škaredé a ze oni sú rodina a ona cudzia.
Potom v stredu vraj dosle v spálni k fizickemu tiraniu, že jedna jej ťahala vrkoc a druha jej tlačila hlavu do vankúša naj spi!!! Keďže nepatrím k mamam že robia hneď to všetkého haló, no čo teraz už ľutujem, tak som jej povedala keby ešte raz sa takéto niečo stalo, budem to už riešiť!! A keď už prišiel piatok a šla som po malú, tak my riaditeľka oznámila, že deti ju škaredo odstrkovali, rozhadzovali jej veci a ze surovo do nej, strkali, ťahali za vlasy atď... No samozrejme, ze už som jej povedala, že to už budem riešiť, s čím ona plne súhlasila a povedala mi ešte naj zavolám učiteľke, že pri nej sa to stalo a ze ona to už riaditeľke iba oznámila.. No zavolala som učiteľke a ona my povedala všetko aj to, že už v stredu riaditeľka o oznámená bola s tým ze malej robia zle... Takze si asi viete predstaviť, prečo si išla do spálne a chcela sa pozrieť ci fakt mala spi pri radiátore, keďže ju strkali do toho radiátora, ja si vždy dôverujem, či si mala náhodou nevymisla,ved ma iba 5 rokov a v tom veku toho deti na rozprávajú, to asi poznáte aj mate doma také deti.. No ideme ďalej, keďže som trvala hneď nato ze chcem schôdzu snimi, aj s rodičmi a ze som hneď vytiahla, že oni my malú šikanovali, tak nastalo peklo, učiteľka ktorá my povedala jasne co jej robili, to cele otočila, že to pravda není, že ona my nič také nepovedala, že mala klame že do nej sa nestrkalo. A už vám nemusím ďalej písať ako sa chovali rodiča tých deti

autor
12. feb 2026
@anonym_b170f4

@anonym_b170f4 prajem ti s celého srdca aby to zažili tvoje deti, ale vnucata

anonym_ed4846
12. feb 2026
@anonym_autor

@julish
@julish
@anonym_autor je toho veľa, ja som rozpísala, už iba piatkovú deň, ale ta šikana bola už od pondelka.. Ôk posnažím sa vysvetliť to všetko, no je to na dlhšie čítanie.. V pondelok keď som šla po malú do školky, tak učiteľka sa pýtala, ako sa chová mala doma.. Odpovedala som, že je teraz nervoznejsia, ale má to asi s toho, že sme jej zakázali fon,kedzw vo sne by mi nenapadlo, že oni už sledujú, že mi malú sikanuju... No v stredu sa zacalo, prišla mala zo škôlky a spustila, že sa snou pred školáčky nehrajú a ze jej robia zle, rozhadzuju jej kocky, rozprávajú že ma hnedé vlasi a sú škaredé a ze oni sú rodina a ona cudzia.
Potom v stredu vraj dosle v spálni k fizickemu tiraniu, že jedna jej ťahala vrkoc a druha jej tlačila hlavu do vankúša naj spi!!! Keďže nepatrím k mamam že robia hneď to všetkého haló, no čo teraz už ľutujem, tak som jej povedala keby ešte raz sa takéto niečo stalo, budem to už riešiť!! A keď už prišiel piatok a šla som po malú, tak my riaditeľka oznámila, že deti ju škaredo odstrkovali, rozhadzovali jej veci a ze surovo do nej, strkali, ťahali za vlasy atď... No samozrejme, ze už som jej povedala, že to už budem riešiť, s čím ona plne súhlasila a povedala mi ešte naj zavolám učiteľke, že pri nej sa to stalo a ze ona to už riaditeľke iba oznámila.. No zavolala som učiteľke a ona my povedala všetko aj to, že už v stredu riaditeľka o oznámená bola s tým ze malej robia zle... Takze si asi viete predstaviť, prečo si išla do spálne a chcela sa pozrieť ci fakt mala spi pri radiátore, keďže ju strkali do toho radiátora, ja si vždy dôverujem, či si mala náhodou nevymisla,ved ma iba 5 rokov a v tom veku toho deti na rozprávajú, to asi poznáte aj mate doma také deti.. No ideme ďalej, keďže som trvala hneď nato ze chcem schôdzu snimi, aj s rodičmi a ze som hneď vytiahla, že oni my malú šikanovali, tak nastalo peklo, učiteľka ktorá my povedala jasne co jej robili, to cele otočila, že to pravda není, že ona my nič také nepovedala, že mala klame že do nej sa nestrkalo. A už vám nemusím ďalej písať ako sa chovali rodiča tých deti

@anonym_autor z toho, čo píšeš mi vychádza, že riaditeľka mala snahu to zastaviť, riešiť, zaujímala sa, informovala ta.. no možno sa aj ona zľakla reakcii tých rodičov (starostu, policajta), čo ju neospravedlňuje, avšak z časti vysvetľuje jej správanie. Zrejme nechcela hrotit situáciu ešte viac, keď videla to ich správanie.
Na tvojom mieste by som si s nou v pokoji pohovorila, ved vám ide o to iste, bezpečie tvojej dcérky. Opýtaj sa, ako sa situácia vyvija, či ešte dochádza k nezhodam. Skús s nou prebrať, čo by sa dalo podniknúť, čo by ti odporúčala urobit. Že si si vedomá, že ani pre jednu z vás nie je ľahké komunikovať s rodičmi tých dievčat. Urob si z nej spojenca.

majka2
12. feb 2026

@anonym_autor to mi je ľúto. Ja by som ju dala preč do inej škôlky alebo ak je predskolackou tak by bola viac doma ako tam. Neviem no ale ja by som veru nedovolila aby sa po mojej dcére niekto vozil

Strana
z3