icon

Ako riešiť konflikty a ignoráciu v škôlke?

Včera o 18:05

Ahojte. Myslite, že je v poriadku riešiť “konflikt” medzi detmi tak, že prestanete zdraviť rodičov? Bez toho, aby Vás niekto konfrontoval. V skolke sú rodičia, ktorí zdravia a aj takí, ktorí nie. Ja zdravim každého aj keď neodzravia.
Stala sa mi taká vec, že jedna mamicka sa “preriekla” a povedala mi, že môj syn robi údajne zle dievčatám, samozrejme ma to vyľakalo a na druhý deň som šla do škôlky s tým, čo sa stalo, či je to pravda, kde mi učiteľky povedali, že o ničom nevedia a že ani dievvata ani rodičia nechodia so sťažnosťou na môjho syna, môj syn tiež to bral zle a nechce chodiť do škôlky, lebo že nikomu zle nerobi. Tak som to brala ako uzavretú vec. Ale popri tom som si všimla, že 2 mamičky a zhodou okolnosti z našej triedy ma prestalo zdraviť, ja pozdravím a oni prejdu bez pozdravu. Chápem, že zdraviť nieje povinnosť ani keď je niekto nesympatický nemusí ma nikto zdraviť ale ako by ste to riešili, keď učiteľky aj synovi spolužiaci s ktorými sa poznáme z ulice tvrdia, že syn nikomu zle nerobi. Mám takého tusaka, že za tým celým je jedna mamicka(ktorá ma prestala zdraviť už asi 2 roky dozadu a ja to rešpektujem) ktorá je kamoska s mojou bývalou švagrinou, ale je to len pocit, že špiní moje meno a zatiahla do toho celého aj mojho syna. Riešili by ste to nejako, alebo by ste prechádzali okolo tých ľudí, čo prestali z dňa na deň zdraviť a neriešili to. Keby sa nestretávame každý deň s tými zenami, bolo by mi to jedno, ale je to celkom nepríjemne sa takto obchádzať, keď neviem
Dôvod. Ako by ste to riešili? Mám ich zastaviť, dobrý deň všimla som si, že ma nezdravite,stalo sa niečo? Nieje to podlizovacne?

(S ex sme sa rozisli normálne nez hádok, nemáme spolu deti ani nič, ja som si našla ale pol roka po rozchode môjho terajšieho manzela a ex Svagrina to zle znášala, ohovárala ma vraj som jo podvádzala a take klamstvá, preto nemáme dobre vzťahy)

tatiana288
Včera o 18:08

Nikoho nezastavuj a od nikoho si nevynucuj odzdravenie. Keď prídeš do miestnosti, všeobecne pozdrav a hotovo. Nezdrav ich osobitne a nevšímaj si ich. Nech sa strčia, keď sú hlupane.

autor
Včera o 18:09

@anonym_autor a ta mamičká, ktorá mi to povedala sa mi tiež celkom zacala vyhýbať, lebo že nechcela aby som to rieisla. Tak nechapem, údajne moje dieťa robi zle, všade to tie mamičky hovoria len nie učiteľkám a rodičom. Porom som jej volala, že učiteľky to popreli a ona že možno to nemysleli ani na mma a snažila sa z toho celého vykľučkovať… celé divne

autor
Včera o 18:10
@tatiana288

Nikoho nezastavuj a od nikoho si nevynucuj odzdravenie. Keď prídeš do miestnosti, všeobecne pozdrav a hotovo. Nezdrav ich osobitne a nevšímaj si ich. Nech sa strčia, keď sú hlupane.

@tatiana288 ďakujem, budem sa snažiť to prehliadať

tatiana288
Včera o 18:11
@anonym_autor

@anonym_autor a ta mamičká, ktorá mi to povedala sa mi tiež celkom zacala vyhýbať, lebo že nechcela aby som to rieisla. Tak nechapem, údajne moje dieťa robi zle, všade to tie mamičky hovoria len nie učiteľkám a rodičom. Porom som jej volala, že učiteľky to popreli a ona že možno to nemysleli ani na mma a snažila sa z toho celého vykľučkovať… celé divne

@anonym_autor Vyžiadaj si oficiálne stretnutie konkrétnych rodičov, ktorí sa sťažujú na tvoje dieťa. Ak majú nejaké výtky, nech ich prednesú tam pred všetkými.

cyberk
Včera o 18:12

to si ako preboha konfrontovala syna, ze dostal blok a nechce ist do skolky?
Keby pridem do satne a su tam viaceri rodicia a jedny odzdravia a druhy nie, spytala by som sa rovno pred nimi, ci takejto slusnosti ucia aj svoju dceru... nech sa hanbia 🙂

anonym_e6e1ac
Včera o 18:14

nechapem naco si to vravela synovy ak to bla len inormacia jedna p.a povedala... najskor si si tomala overit u ucitelky a az potom syna.. no stalo sa... mamickam by som len povedala slusne,ze ak maju problem nech do toho netahaju deti ale ako dospele ti to povedali a mozete to spolu vyriesit .. a viac by som sa nestarala.. alebo ich len ignoruj ..kazde ho.o smrdi len chvilu a oni si najdu novu obet ...

anonym_29ff5f
Včera o 18:17

Neriesila by som. Kebyze sa mam pozastavit nad kazdym kto mi nepozdravi by som sa zblaznila. Ja zdravim automaticky a niekedy si ani neuvedomim, ci druha strana odzravila alebo nie ked mam v hlave ine veci.

anonym_749bf1
Včera o 18:20

Pokial ti nepovedia učiteľky že tvoj syn robí iným deťom zle, tak nerieš

autor
Včera o 18:21
@anonym_e6e1ac

nechapem naco si to vravela synovy ak to bla len inormacia jedna p.a povedala... najskor si si tomala overit u ucitelky a az potom syna.. no stalo sa... mamickam by som len povedala slusne,ze ak maju problem nech do toho netahaju deti ale ako dospele ti to povedali a mozete to spolu vyriesit .. a viac by som sa nestarala.. alebo ich len ignoruj ..kazde ho.o smrdi len chvilu a oni si najdu novu obet ...

@anonym_e6e1ac hmm, mám aj iné deti a keď sa niekedy niečo stalo, vždy som chcela pocut verziu môjho dieťaťa, keby som sa to dozvedela v škôlke sli by sme robno za ucitelkou, ale dozvedeli sme sa to na ihrisku po škôlke kde bol prítomný aj môj syn a počul to. My si doma hovorime všetko keď sa niečo aktuálne deje. Aj keď mne niektoré z deti povie niečo, chcem vedieť jednu stranu a potom aj druhu od učiteľky

autor
Včera o 18:22
@anonym_29ff5f

Neriesila by som. Kebyze sa mam pozastavit nad kazdym kto mi nepozdravi by som sa zblaznila. Ja zdravim automaticky a niekedy si ani neuvedomim, ci druha strana odzravila alebo nie ked mam v hlave ine veci.

@anonym_29ff5f áno to chápem, aj my keď sme mali v rodine ťažšiu situáciu som inak vnímala realitu a chápem ak niekto nezdravi. Len au to Zrovná mamičky,
Ktoréym dcéram udajne robi zle môj syn

anonym_8230f6
Včera o 18:23
@anonym_autor

@anonym_29ff5f áno to chápem, aj my keď sme mali v rodine ťažšiu situáciu som inak vnímala realitu a chápem ak niekto nezdravi. Len au to Zrovná mamičky,
Ktoréym dcéram udajne robi zle môj syn

@anonym_autor Každé ráno sa na nich pekne zoširoka usmej, síce ťa neodzdravia, ale aspoň ich neserieš.

autor
Včera o 18:27
@cyberk

to si ako preboha konfrontovala syna, ze dostal blok a nechce ist do skolky?
Keby pridem do satne a su tam viaceri rodicia a jedny odzdravia a druhy nie, spytala by som sa rovno pred nimi, ci takejto slusnosti ucia aj svoju dceru... nech sa hanbia 🙂

@cyberk on nechcel ísť pár krat, ma 5,5roka už si veľa
Veci uvedomuje a nechcel ísť preto, lebo nechape preco niekto klame že robi zle, keď nerobi ale keď počul, že učiteľky sa ho zastali tak sa to potom ukludnilo. My sme totiž potom zisťovali kto to rozpráva a vždy to skoncilo
Konkrétne pri tych dvoch dievčatách

autor
Včera o 18:28
@anonym_8230f6

@anonym_autor Každé ráno sa na nich pekne zoširoka usmej, síce ťa neodzdravia, ale aspoň ich neserieš.

@anonym_8230f6 no beriem silu z päty, môj muž vraví to iste,
Ale teória je ľahšia ako prax😊

anonym_c2fb53
Včera o 18:56

To je tu aka telenovela - ak je niekto zduty a nezdravi a nic som mu nespravila, neriesim.

Skor sa cudujem ze si to cele riesila so synom skor, nez si si overila fakty u uciteliek, ci sa naozaj nieco take deje atd. Chudak teraz on sa citi blbo (ak na tom nie je nic pravdy).

anonym_a62172
Včera o 19:14

Ak sa na neho nestazuju ucitelky (nakolko su tam s detmi cely den ony) tak by som to vobec neriesila. Do skolky chodili obe moje deti a keby som mala riesit ci ma niekto odzdravil tak tu asi nie som 😂 Okolo nas su aj matky, ktore su zatrpknute, nedocenene, premotivovane kravy takze ak si aspon trosku nad vecou pozdrav a nech to tam pre teba aj skonci. Zameraj sa na syna, aby sa tam citil dobre, do skolky sa tesil a kravy nechaj kravami- svet a ludi nezmenis 🙂

autor
Včera o 19:49
@anonym_c2fb53

To je tu aka telenovela - ak je niekto zduty a nezdravi a nic som mu nespravila, neriesim.

Skor sa cudujem ze si to cele riesila so synom skor, nez si si overila fakty u uciteliek, ci sa naozaj nieco take deje atd. Chudak teraz on sa citi blbo (ak na tom nie je nic pravdy).

@anonym_c2fb53 normálne som sa ho opýtala ako
Xy krat predtým, keď sa niečo
Riešilo v triede aj s inými detmi, či je to pravda. Keby ro bolelo jeden na jedného, ale ta
Mamicka povedala, že viac dievčat v triede sa sťažuje na syna. Nezmlatila som ho, ale normálne som sa opýtala. Sú to moje deti ja sa ich snad mozem opýtat doma, čo sa deje predsa, keď ho niekto obviní. Ta mamicka to povedala ored nim, ona to začala, tak som chcela aby videla jeho
Reakciu, a on povedal, že nikomu nerobi zle, a my
Sme to
Potom rozoberali a ja som to ukončila s tým, že ja sa zajtra učiteliek opýtam a tým
To haslo, potom som jej len volala a povedala že aj učiteľky to popreli

autor
Včera o 19:50
@anonym_a62172

Ak sa na neho nestazuju ucitelky (nakolko su tam s detmi cely den ony) tak by som to vobec neriesila. Do skolky chodili obe moje deti a keby som mala riesit ci ma niekto odzdravil tak tu asi nie som 😂 Okolo nas su aj matky, ktore su zatrpknute, nedocenene, premotivovane kravy takze ak si aspon trosku nad vecou pozdrav a nech to tam pre teba aj skonci. Zameraj sa na syna, aby sa tam citil dobre, do skolky sa tesil a kravy nechaj kravami- svet a ludi nezmenis 🙂

@anonym_a62172 ako ja som v tomto
Roho istého názoru, ako ty, ale prekáža mi, ak niekto špiní môjho syna popravde. Budúci rok idu do školy
Nechcem aby mal nejakú nalepku ktorá sa s ním
Bude tahat do školy

anonym_a62172
Včera o 21:37
@anonym_autor

@anonym_a62172 ako ja som v tomto
Roho istého názoru, ako ty, ale prekáža mi, ak niekto špiní môjho syna popravde. Budúci rok idu do školy
Nechcem aby mal nejakú nalepku ktorá sa s ním
Bude tahat do školy

@anonym_autor
Ja ti uplne rozumiem, este sa syn stretne s nespravodlivostou, moj syn je uz v skole tak viem o com hovorim. Je super ak ty a manzel sa budete vediet za neho postavit a stat pri nom 🙂 V tomto pripade komunikuj iba s ucitelkami a “matky” neries, svojho syna si poznas najlepsie 🤛🙂 A kebyze to akymkolvek sposobom s nimi riesis myslim si, ze sa to nezlepsi, lebo tie maju asi hlbsi problem ako tvojho drobca- on bol iba zivym tercom, aby si mohli “kopnut”. Chapem ta, ze ta to trapi, lebo sa jedna o tvojho drobca, ale naozaj skus byt nad vecou a ukaz im svoju silu- nasledne by mali daj pokoj, Drzim ti palce

andreatytler
Dnes o 04:20

@anonym_autor To ci ma niekto zdravi by som neriesila. Prestala by som tiez zdravit a ignorovala ich, ale nikto nebude o mojom dietati rozsirovat klamstva. Ak ma niekto prestane zdravit bez zjavneho dovodu, je jasne ze je bezcharakterny debil. Pekne by som ich zastavila a povedala im ze som pocula ze o mojom dietati sa siria reci ze robi detom zle a ci o tom nieco vedia. Ze ak sa dozvies kto je taky ubohy ze zacne sirit klamstva o skolkarovi tak podas na nich staznost cez skolku a udas ich za poskodzovanie dobreho mena. Alebo nieco ine co by im pohrozilo. Chcu s tebou bojovat, ukaz im pazure. Toto si nesmu dovolit.