icon

Ako riešiť predvolanie do škôlky kvôli konfliktu?

Včera o 15:19

3 rocny zacal chodit do skolky. S dalsim novym chlapcom sa cely tyzden na niecom dohadovali, ten druhy mu vytrhoval hracky z ruk. Dnes sotil toho chlapca druheho a ten spadol na chrbat a hlavu. Bola som predvolana. Ako by ste reagovali?

anonym_4d0e97
Včera o 15:22

Kde bola pani ucitelka? Ak videla že idu do seba cely týždeň mala každého držať v inom kúte triedy

anonym_c354f3
Včera o 15:26

V prvom rade by som si v pokoji nechala vysvetlit, co sa dialo cely tyzden, tieto dve vety su prilis malo na to, aby som vedela ako sa spravalo a reagovalo (aj) moje dieta za 4 dni. Takze by som sa hned odosobnila z prvoplanovych stazovani sa na vsetkych okolo. Ved uvidis co bude, azda to planujete vykomunikovat ako normalni ludia 🤷

euka210
Včera o 16:34

@anonym_autor vypocula by som si ucitelku ako to videla ona.
Tvoj sa mozno takto prehnane branil. To treba vediet cele ako to je a potom hladat riesenie.

zuzubb007
Včera o 16:38

Normálne treba ísť zistiť situáciu porozprávať sa s učiteľkou, sadnúť si s dieťaťom, a ak je na vine dať mu prednášku, že druhým sa nesmie ubližovať, predpokladám, že keď zavolali teba syn bude možno trošku bitkár

anonym_3eb139
Včera o 16:51

to je niečo nové volať rodičov pri každej bitke, hádke a pod:?
nikdy nás nevolali, všetko sme riešili keď som prišla poobede pre dieťa. dovolenku na blbosti neberiem.

anonym_e97666
Včera o 17:17

U nás v škôlke to isté, celý týždeň jeden chlapec bil každého v triede. Aj počas spánku kopal do môjho syna, raz ho zkopol z postele, učiteľka ho dala sadnúť na stoličku a tam musel byť, kým sa neospravedlnil. On doma povedal, že všetci ho bijú a učiteľka kričala len na neho. Včera to vyústilo, keď dal môjmu synovi boxer do brucha, tak že ho až naplo. Učiteľka mi hneď volala, a aj ostatným rodičom a aj toho chlapca. Dnes už bol kľud. Zase sú kamaráti všetci.
Vyšlo, že ten chlapec sa hral na nejakú hru z internetu 😳 a zabíjal každého.

merkelica
Včera o 17:21

Netreba to nijak riesit. Vypocujes si pani ucitelku a dovi 😃 to je uplne normalne ze chlapci zapasia o hracky, sutazia, zmeriavaju si silu, skor mi pride zvlastne ze sa kvoli uplne standardnemu chovaniu chalanov ide predvolavat rodic. Radujte sa ze mate zdraveho chalana ktory je sutazivy. A ak niekto nechce aby boli chlapci stale v sebe tak treba najst inu alternativu nez skolka

anonym_71644f
Včera o 17:29

Ja by som súhlasila. Ucitelka+ja+rodic druhého dieťa a + obe deti. Pred všetkými treba deťom vysvetlit pravidla pri používaní hračiek, pravidla správania sa v triede k deťom. Samozrejme dieťa ma 3mesiace na adaptáciu, ak si nezvykne, môžu ho vylúčiť zo škôlky. A dávala by som mega pozor na deti, keď sa vonku hrajú. (Keď prídeš po dieťa a sú na dvore, nechaj ho ešte sa hrať a sleduj). Ucitelka ma na starosti do 20deti, ale aspoň vidno, že chce riešiť situáciu.

anonym_4ffae9
Včera o 17:50

Isla by som, s otvorenou myslou. Riesit, nie obranovat sa. Nemusi to byt rozhovor o tom ze tvoj syn je na vine, ale ako vyriesit konflikt ich dvoch.

Ak by to ale malo ist smerom ze tvoj syn je „agresor“, chcela by som velmi presne odpovede na preco to zacalo, ako to zacalo, ako sa oni pocas celeho tyzdna snazili zabranit konfliktu ked videli ze sa stale hadaju a ci si naozaj myslia ze trojrocne dieta je v stave odhadnut silu a primeranost svojej reakcie.

anonym_5d7083
Včera o 18:35
@anonym_4d0e97

Kde bola pani ucitelka? Ak videla že idu do seba cely týždeň mala každého držať v inom kúte triedy

@anonym_4d0e97 a to si ako predstavujes? V triede je cca 17 detí ako sa dajú dve držať 8-10hodin od seba? Preber sa.

anonym_5d7083
Včera o 18:37

@anonym_autor idem do škôlky a vypočujem si, čo mi chcú povedať. Potom budem reagovať...

simona20201309
Dnes o 04:21
@anonym_3eb139

to je niečo nové volať rodičov pri každej bitke, hádke a pod:?
nikdy nás nevolali, všetko sme riešili keď som prišla poobede pre dieťa. dovolenku na blbosti neberiem.

@anonym_3eb139 to nebude kvoli bitke. Skor idú riesit ze je to neprisposobive diera a ohrozuje iné deti. Mozno maju podozrenie na diagnózu. Chcú zistiť z akých podmienok dieta pochádza. Niekedy staci 1 den pozorovania aby ucitelky vedeli ze to dieta bude problem

ankare
Dnes o 04:50
@anonym_5d7083

@anonym_4d0e97 a to si ako predstavujes? V triede je cca 17 detí ako sa dajú dve držať 8-10hodin od seba? Preber sa.

@anonym_5d7083 U nás je 23 deti 😔

anonym_983a22
Dnes o 04:52

@anonym_autor Treba si vypočuť verziu A, verziu B. A potom vyhodnotiť situáciu.